Cotidian Judetean

www.concretolt.ro

CORNEL CIOCAN VREA SĂ SE REABILITEZE. NU-L LASĂ…”COADA”!

24. aprilie. 2024

Cornel Ciocan, fratele fostului deputat PSD Dan Ciocan, vrea să-și curețe cazierul judiciar. La șapte ani de când a fost eliberat condiționat după o condamnare definitivă de cinci ani pentru evaziune fiscază cu un prejudiciu adus bugetului de stat de peste 6,5 milioane de lei, Ciocan s-a adresat instanței de judecată cu cerere de reabilitare în care arăta că s-a împlinit termenul de reabilitare judecătorească de la rămânerea definitivă a Sentinţei penale din 2011 pronunţată de Judecătoria Sectorului 3 Bucureşti și că înăuntrul acestui termen nu a mai săvârşit o altă infracţiune, a avut o bună conduită şi a achitat integral cheltuielile de judecată Ia plata cărora a fost obligat. A omis însă petentul că între timp, mai exact în 2020 a mai comis-o o dată, tot pe evaziune, dosar soluționat definitiv cu o amendă penală după ce s-a încheiat acord de recunoaștere cu procurorul.

Acest ”detaliu” n-a scăpat însă și judecătorului căruia i s-a adresat Ciocan pentru reabilitare. ” Condamnatul a fost liberat condiţionat la data de 15.11.2017 cu un rest rămas de executat de 817 zile, urmare a sentinţei penale nr. ####/09.11.2017 pronunţată de Judecătoria Sectorului 3 Bucureşti. Petentul face referire doar la această condamnare în cuprinsul cererii formulate, se constată de către instanţă că acesta a mai fost condamnat şi prin sentinţa penală nr. ####/F/18.09.2020 pronunţată de Tribunalul Bucureşti în dosarul nr. #####/3/2020, rămasă definitivă prin neapelare la data de 14.10.2020, la pedeapsa amenzii penale în cuantum de 20.000 lei pentru săvârşirea unei infracţiuni de „evaziune fiscală în formă continuată”, prev. de art. 9 alin. 1 lit. c) din Legea nr. 241/2005 cu apl. art. 41 alin. 2 Cod penal din 1969 şi art. 5 Cod penal.

Astfel, instanța a reținut că cererea de reabilitare judecătorească a fost introdusă înainte de termenul legal. Poate data viitoare…

Print

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

error: Continut protejat !!!