Cotidian Judetean

www.concretolt.ro

Cel mai bogat om al lumii a donat acțiuni Tesla în valoare de 5.7 miliarde de dolari

02. martie. 2022

Elon Musk, CEO-ul companiilor Tesla și SpaceX, a donat acțiuni în valoare aproximativ 5.7 miliarde de dolari către o organizație a cărui nume nu a fost făcut public în luna noiembrie a anului 2021.

Anul trecut, Beasley a făcut un apel către cei mai bogați oameni ai planetei, prin intermediul unui interviu CNN,rugându-i în special pe Elon Musk și pe fondatorul Amazon, Jeff Bezos, să contribuie cu 6 miliarde de dolari pentru a ajuta 42 de milioane de oameni de pe glob să treacă peste acest an dificil. Directorul a ținut să puncteze faptul că „averile celor mai bogați 400 de miliardari din SUA au crescut anul trecut cu 1,8 trilioane de dolari” și că nu pretinde recurență, ci doar o acțiune singulară, într-un moment în care „lumea este la ananghie”.

Anumite voci spun că fondurile ar fi ajuns la WFP, o filială ONU, în urma dialogului purtat la distanță dintre directorul David Beasley și Musk.

Beasley i-a lansat această provocare lui Musk sperând să-i capteze atenția, în condițiile în care știa că antreprenorul american care a primit distincția de „Personalitatea Anului 2021” din partea prestigioasei revistă Timea fost foarte ocupat: pe de o parte cu activitatea sa de la Tesla, uzină care va produce peste 1,5 milioane de mașini în acest an, dar și cu terraformarea și colonizarea planetei Marte, ca parte a proiectului SpaceX.

Cel mai bogat om al planetei a replicat prin intermediul unei postări pe Twitter spunând că este dispus să se despartă de 2% din averea sa de 289 de miliarde de dolari (potrivit Bloomberg Billionaires Index), dacă WFP va explica cum vaasigura cele necesare pentru zecile de milioane de persoane cu ajutorul respectivei sume de bani.

Două săptămâni mai târziu, Beasley a revenit cu un plan detaliat prin care prezenta cum poate salva 42 de milioane de oameni din 43 de țări în anul 2022, dacă va primi o finanțare de 6 miliarde de dolari și cu o postare pe Twitter în care spunea că „actuala necesitate alimentară este una urgentă, fără precedent și poate fi evitată. Elon Musk, ai cerut un plan clar și transparent. Iată-l! Suntem gata să discutăm cu tine și cu orice altă persoană care își dorește cu adevărat să salveze vieți”.

Elon Musk este un personaj extravagant, care obișnuiește să-și surprindă deseori urmăritorii, ca de exemplu prin promovarea neașteptată a criptomonedei Dogecoin – pe care o susține pentru că a fost lansată în glumă, dar și pentru că este una dintre criptomonedele care consumă cea mai puțină cantitate de energie per tranzacție – sau prin introducerea diverselor tipuri de jocuri de poker în mașinile Tesla – pentru a-i ajuta pe clienți să se distreze în timp ce sunt parcați și așteaptă încărcarea autovehiculelor.

Cel mai bogat om din lume a devenit un adevărat simbol internațional, chipul său apărând în tot felul de niște, de la jocuri de tip puzzle sau lego și până la jocuri de cazinou. De aceea, nu ar trebui să ne mirăm prea tare dacă, în viitor, l-am vedea pe Musk pe afișul unuibonus la casino online sau în distribuția unui film de la Hollywood.

La fel de neprevăzută a fost și această donație record, chiar dacă în spatele acestei acțiuni se află și un beneficiu fiscal pentru Musk, întrucât acțiunile donate în scopuri caritabile nu sunt supuse impozitului pe câștigurile de capital.

Omul de afaceri american în vârstă de 50 de ani nu este la primul gest de acest gen. CEO-ul Tesla și SpaceX a înființat Fundația Musk încă din anul 2001, care s-a concentrat pe recompensarea proiectelor pentru dezvoltarea inteligenței artificiale în beneficiul umanității.

În 2021, Musk a pus la bătaie premii în valoare de 100 de milioane de dolari pentru inventatorii care vor reuși să creeze o tehnologie care să ajute la eliminarea carbonului din atmosferă și a sponsorizat școlile din regiunea Cameron – locul unde se află un loc de lansare a rachetelor SpaceX – și școlile din Brownsville – unde se află unul dintre service-urile Tesla, ambele din Texas.

2022 se anunță ca fiind un an excelent pentru companiile lui Musk: Tesla va vinde peste 1,5 milioane de vehicule electrice, chiar dacă nu va lansa modele noi, iar succesul navei spațială Starship de la SpaceX, care necesită o mult mai puține resurse pentru operare și poate fi refolosită „la nesfârșit”, ar putea ajuta compania din Austinsă surclaseze chiar și NASA la anumite capitole.

Print

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

error: Continut protejat !!!