Cotidian Judetean

www.concretolt.ro

Voleibalista care a refuzat o carieră în modelling și a ajuns la echipa națională

25. noiembrie. 2022

Multe dintre sportive sunt renumite pentru frumusețea lor. Jucătoarea de tenis de masă Bernadette Szőcs sau handbalista Ada Nechita sunt doar două exemple, dar fiecare disciplină sportivă are propriile reprezentante care pot concura cu șanse reale de câștig la concursul Miss România.

Dacă te uiți la un meci de volei al echipei naționale nu se poate să nu o remarci pe Diana Ariton, bruneta înaltă de 1.89 m. care chiar a renunțat la o carieră în modelling pentru a face sport de performanță. Primii pași pe „catwalk” i-a făcut, însă pur și simplu, a simțit că nu aparține acelei lumi.

„Am primit oferte, dar mi-am seama că nu e pentru mine. Am ajuns să merg un pic pe podium, dar nu. Cred că sunt prea băiețoasă pentru asta. În același timp și feminină, nu știu cum să explic. Dar nu e pentru mine”, a povestit Diana Ariton, pentru Sports Net. Astfel, în loc să auzim despre ea pe Fashion TV, îi vedem numele pe site-urile cu meciuri de volei jucate astăzi.

Cu toate acestea, îmbrăcămintea preferată este o rochie elegantă și pantofi cu toc, nu treningul. „Rochie de seară și tocuri îmi place foarte mult să port. Cu tocuri ajung la 2 metri. Mereu dau cu capul de pragul de sus”, râde voleibalista care face furori pe rețelele de socializare.

A contribuit la obținerea calificării la Euro

În luna septembrie, Diana Ariton a reușit 20 de puncte, dintre care 16 din atac, în victoria obținută în deplasare (3-2) contra Israelului, care a consfințit calificarea la Campionatul European din 2023. A fost doar încununarea evoluțiilor din acest an ale sportivei care evoluează ca „centru”.

„Nu cred că ne așteptam să fie atât de ușor meciul, dar în același timp am încercat să îl luăm în serios, să încercăm să facem toate lucrurile exact cu trebuie și să ne concentrăm pentru fiecare mișcare. Nu le-am lăsat pe adversare să își facă deloc jocul”, a declarat Diana după meciul cu Israelul. Unul dintre atuurile naționalei „tricolore” este coeziunea dintre jucătoare, „explicată” de căpitanul Rodica Buterez: „Suntem apropiate ca vârstă, avem interese comune, ne înțelegem foarte bine atât pe teren cât și în afara lui. Petrecem împreună foarte mult din timpul liber. În timpul zborurilor lungi, fetele se distrează jucând împreună un joc pe telefonul mobil, fiecare încercând să adune cât mai multe puncte.

În luna februarie, Diana a fost cea mai eficientă jucătoare ofensivă din prima ligă a României. „În urma prestațiilor ofensive prin care Diana Ariton și-a ajutat echipa să obțină victorii importante în ultimele meciuri, centrul Medgidiei a ajuns cea mai eficientă jucătoare de atac din Divizia A1, cu o medie de atacuri reușite de 53% (99 atacuri reușite din 187), fiind urmată de jucătoare de la Alba Blaj și CSM Târgoviște. Diana este singura jucătoare autohtonă din Top 4 la acest capitol, merit la care coordonatorii Medgidiei și-au adus aportul punând-o în situații favorabile de a încheia punctele“, s-a scris pe pagina de Facebook a lui CS Medgidia, echipa la pentru care evolua atunci.

Sportiva în vârstă de 24 de ani a participat alături de loturile naționale la CEV Volleyball European Golden League 2022, CEV Volleyball European Golden League 2021, CEV EuroVolley 2021, 2019 CEV Volleyball European Championship, 2016 CEV U19/U20 Volleyball European Championship și 2015 CEV U18/U19 Volleyball European Championship.

Print

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

error: Continut protejat !!!