Cotidian Judetean

www.concretolt.ro

Specialiștii dezvăluie câteva dintre avantajele pariurilor pe outsideri

18. ianuarie. 2022

Pariorii folosesc diverse strategii de joc pentru a avea profit pe termen lung, printre cele mai populare fiind pariurile pe outsideri. Cine pariază online pe pariază online pe casapariurilor(dot)ro știe că biletele de acest tip beneficiază de cote mari.

Un pariu pe echipa mai slab cotată poate aduce un profit chiar și de zece ori mai mare decât miza plasată. De aceea, jucătorii care au un bankroll mic „încearcă marea cu degetul”, mizând împotriva favoritelor. Desigur, biletele câștigătoare nu sunt foarte dese, însă totul poate fi integrat într-o strategie care să dea roade într-o perioadă extinsă.

Înainte de a prezenta cea mai folosită strategie de pariere pe „Underdog”, iată care sunt principalele avantaje ale biletelor puse pe surprize, confirmate de jucătorii cu experiență:

1. Aduc un câștig mare în raport cu miza. Nu este nevoie să riști mulți bani pe bilet pentru a avea un profit însemnat. Astfel, chiar dacă pierzi, nu este o tragedie. Specialiștii recomandă ca miza maximă pentru o cotă mai mare de 2.20 să fie de 1% din bankroll;

2. Ai profit chiar dacă majoritatea biletelor sunt pierzătoare. Luăm în considerare miza de 1% pentru un bilet. Așadar, oricare ar fi bugetul, se pot plasa 100 de pariuri. În cazul în care cota fiecărui bilet este 8.00 (cota medie pentru un pariu pe outsider), se obține profit și în cazul în care sunt câștigătoare numai 13 pariuri.

3. În sport apar multe surprize. În fotbal și în tenis – sporturile pe care se pariază cel mai mult – surprizele sunt destul de dese.  Dacă nu ar fi așa, un parior ar pune 20 de selecții cu cota 1.15 pe bilet și s-ar umple de bani. Cele mai multe surprize apar în tenisul feminin, în turneele care nu sunt atât de importante, iar motivația favoritelor este nu se află la cotele cele mai ridicate.

4. Nu îți faci prea multe iluzii, deci nu sunt deziluzii. Atunci când pariezi pe o favorită clară, ai așteptări mari de la respectivul bilet. De aici rezultă frustrarea atunci când meciul nu se termină cu rezultatul scontat. Când mizezi pe outsider, nu ai nicio deziluzie dacă aceasta pierde. Era normal să se întâmple așa ceva.

Care este cel mai indicat sistem?

Specialiștii recomandă asocierea strategiei pariurilor pe outsider cu o strategie bazată pe miză progresivă. Strategia Martingale (dublarea mizei după fiecare bilet necâștigător) nu este cea mai indicată, pentru că pot apărea serii lungi de pariuri necâștigătoare. Se poate opta pentru „Fibonacci” (miza biletului este suma mizelor precedentelor două bilete necâștigătoare), însă cel mai bun sistem de pariere este D’Alembert, care presupune creșterea mizei cu o unitate după un pariu pierzător și scăderea unei unități din miză după un bilet „verde”.

Să presupunem că ai un buget de 100 de lei, miza inițială este de 10 lei (10 unități) și abia al șaselea pariu este câștigător, pe cota 8.00.

  • Pariu 1 necâștigător – miza 10 lei, 10 lei pierduți
  • Pariu 2 necâștigător – miza 11 lei, 21 de lei pierduți în total
  • Pariu 3 necâștigător – miza 12 lei, 33 de lei pierduți în total
  • Pariu 4 necâștigător – miza 13 lei, 46 de lei pierduți în total
  • Pariu 5 necâștigător – miza 14 lei, 60 de lei pierduți în total
  • Pariu 6 câștigător – miza 15 lei, câștig 120 de lei, profit 45 de lei

Când este de pariat împotriva favoritei

Pentru ca măcar al șaselea pariu să fie câștigător, nu ai voie să joci la întâmplare. Pariurile pe outsider trebuie plasate la momentul potrivit. Trebuie să analizezi fiecare meci, urmărind în special cinci aspecte:

Motivația. Spre finalul campionatului, în cazul în care și-au atins deja obiectivele, jucătorii favoritelor nu mai evoluează cu determinare, gândindu-se mai mult la vacanță. Motivația poate lipsi și competițiile pe care nu se pune mare preț (cum era Cupa Ligii în România).

Forma. Este posibil ca, pe parcursul unui sezon, o echipă puternică să treacă prin perioade mai slabe. Moralul fotbaliștilor scade, aceștia își pierd încrederea în forțele proprii, iar această situație poate fi speculată de adversari inferiori valoric.

Absenții. Forța unei echipe este dată de jucătorii ei importanți. Dacă lipsesc doi sau mai mulți jucători cheie, favorita nu mai este atât de puternică și se poate paria împotriva ei.

Istoricul meciurilor directe. Rezultatele directe pot indica un tipar în confruntările dintre o echipă puternică și una slabă. Unii „granzi” pur și simplu nu pot depăși anumite adversare, chiar dacă, pe hârtie, diferența de valoare este imensă.

Timpul probabil. Un teren greu (alunecos sau îmbibat cu apă) egalizează valorile. Așadar, se poate paria „cu încredere” pe surpriză dacă meciul se joacă pe ploaie puternică sau pe zăpadă.

Print

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

error: Continut protejat !!!