Cotidian Judetean

www.concretolt.ro

De ce sloturile au simboluri cu fructe?

13. ianuarie. 2023

Cei mai mulți jucători de sloturi preferă sloturi cu fructe. Deși tematica folosită pentru acest joc este foarte diversă, existând mii de variante de sloturi, cele cu fructe rămân mereu în topul celor mai populare jocuri. Să vedem de ce lucrurile stau astfel!

De ce aparatele de slot folosesc role cu simboluri de fructe? Pentru a înțelege de ce a apărut această tradiție, va trebui să studiem puțin istoria mașinilor de sloturi.

Compania Industry Novelty, condusă de O. D. Jennings, este cea care a folosit pentru prima dată simbolurile inspirate de fructe. Aceasta s-a întâmplat când au apărut restricțiile legate de aparatele de sloturi. De exemplu, San Francisco a interzis toate cele 3.300 de aparate de slot din oraș în 1909.

Pentru a eluda aceste noi legi privind aparatele de joc care plătesc în numerar, producătorii au început să-și transforme dispozitivele de jocuri de noroc în dozatoare de gumă de mestecat. Ei au realizat acest lucru prin înlocuirea simbolurilor de cărți de joc în simboluri inspirate de fructe. După această schimbare, rolele au arătat numai simboluri de fructe. Câștigurile au fost reprezentate de diferite arome de gumă, așa cum era indicat de simbolurile de fructe câștigătoare. Fructele puteau include cireșe, prune, portocale, lămâi și pepeni verzi. Acele aparate au încetat să mai fie aparate de pariuri și au devenit în mod autentic automate de gume de mestecat!

Ce a fost înainte de simbolurile inspirate de fructe?

Înainte de 1887, aparatele de sloturi erau supranumite „bandiți cu un singur braț”. Jocul propus de acestea era o formă de poker. Combinațiile câștigătoare asigurau jucătorului băuturi sau trabucuri gratuite.

Aceste mașini aveau de obicei cinci role cu zece cărți pe rolă. Această colecție de simboluri incluse pe role însuma 50 de cărți din pachetul standard de 52 de cărți. Cele două cărți excluse au fost Zece de pică și Valet de inimă.

Cei care joacă poker vor înțelege că lăsarea acelor două cărți în afara pachetului înjumătățea șansa de a realiza ochintă royală, pentru a oferi un avantaj mai mare casei.

Sloturile redevin legale, dar fructele rămân

Sloturileau reintrat în legalitate în 1955 în Statele Unite ale Americii, în timp ce industria jocurilor de noroc s-a dezvoltat într-un mod uimitor în cea de-a doua parte a secolului al XX-lea.

În 1963 a fost produsă prima mașină de sloturi electro-mecanică, The Honey Money, alături de alte modele asemănătoare. În ciuda evoluției mașinilor de sloturi, simbolurile de fructe au rămas, fiind utilizate în paralel cu simboluri tradiționale sau nou-inventate.

Anul 1979 a fost unul de cotitură pentru istoria mașinilor de sloturi. Atunci a fost produsă ultima mașină de sloturi mecanică, de către Mills-Jennings Company din Elgin, Illinois, pentru baza militară a Marinei Statelor Unite ale Americii din Greenland. Din acel moment, mașinile de sloturi electronice au devenit dominante și au început să fie luate în serios de industria cazinourilor. De pildă, jumătate din mașinile de sloturi din Cazinoul Caesar’s Boardwalk Regency deschis în acel an în Atlantic City erau electronice și foloseau, desigur, și mult apreciatele simboluri inspirate de fructe.

Print

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

error: Continut protejat !!!