Cotidian Judetean

www.concretolt.ro

DACĂ NU ERA GÂGĂ, ÎI ȚINEA LOCUL IVAN!

10. februarie. 2016

Rolul lui Bulă, naivul şi simpaticul Bulă, îl joacă, tot mai des de la o vreme, un personaj cât se poate de antipatic,  care face pe deşteptul din convingere intimă. Numele lui e Gâgă. Are o meserie pe care unii o găsesc imprecisă: Gâgă își zice politician.  Îl auzim ridicând caloriferul la rang de valoare culturală. Sau ameninţând în stânga și-n dreapta, nu direct că doar d′aia e Gâgă, pe cei ce își permit să-l… deranjeze(n.n. prietenii știu cum!). Gâgă, se impune precizarea, poate avea și funcție. Plătită de la stat, altfel nu! Și, dacă știe politică, normal că nu lipsește nici de pe teren. Dacă nici Gâgă nu se pricepe la fotbal și politică, atunci cine?!

Gâgă nu are de unde să ştie că nu o cochilie de melc, din care nu iese nici un sunet, este contextul, ci o peşteră plină de ecouri. Şi când nu mai are nici o resursă morală în apărarea lui, Gâgă se autodeclară caz politic. Bulă era un creator modest de personaje şi de situaţii politice, Gâgă se crede, în infatuarea lui, un personaj politic. Gâgă nu gândeste. El comentează pe lângă. Are cine să gândească pentru el, cum ar spun un personaj de tristă amintire…

E și puțin mai mult frustrat. Consideră că are ceva de spus. Şi vrea să spună. Consideră că are merite, că-l recomandă vocea și talentul.

Și Ivan, finul lui Oprescu, vrea să se facă parlamentar! E nouă asta! Din puțul gândirii. Nu al lui, al sforarului… naș. În locul lui Moț! Nu e banc. E tristă realitate. Că se consideră politician încă de când a ieșit cu Renică Diaconescu, el fiind atunci Arabelea, în conferință la Parc Hotel. Și a rămas cu aceeași falsă impresie: că e! Pentru că e tolerat, crede că  merită să ajungă fix în Parlament. Căci în ziua de azi telefoanele nu prea se mai repară, fotbalul a murit, a rămas doar spitalul de la Schitu!

Există posbilitatea ca înainte de a spune ceea ce a spus, să-l fi muşcat musca ţeţe de lobul urechii stângi(n.n.dacă nu ştiaţi exact ce face misterioasa ţeţe, ei bine, prin ciupitura ei, musca ţeţoasă provoacă somnul -inclusiv cel al raţiunii, acolo unde aceasta există, mă rog). Pe Gâgă, nu pe Ivan, Doamne ferește… Oltul de așa parlamentari!

Ana Maria Cojocaru

Print

4 thoughts on “DACĂ NU ERA GÂGĂ, ÎI ȚINEA LOCUL IVAN!

  1. Bravo, Ivane! Ati încercat singuri sa faceti ceva profesionist dar la noi am văzut ca nu se vrea. Sa vedem ce or sa facă cu stadionul 1 Mai, poate vor permite sa pasca țiganii animalele pe el.Copii nu sunt lăsați nici măcar sa se mai antreneze deși primarul le promisese ca-i preia la CSM.

  2. Daca PSD Olt scoate fata asta de calorifer pentru Camera Deputatilor s-a ales praful. Asta face parte din categoria politicienilor de mare clasa alaturi de Oretin Florin si Ginel Petre. Vai mama lor de analfabeti .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

error: Continut protejat !!!