Cotidian Judetean

www.concretolt.ro

KITSCH, VIZIUNE, MOŢ!

14. septembrie. 2017

Treziţi-l. Resuscitaţi-l, faceţi-i un duş cu apă rece de la CAO, orice dar numai amintiţi-i că e totuşi primar! Pus să administreze un oraş. După un an şi mai bine de mandat nu mai are pretenţii nici cel mai credul slătinean să bage „cardul” în acţiune. Să-l ţină în buzunar, poate se uită la el peste patru ani dar totuşi, în timpul care i-a mai rămas din mandatul acesta să încerce să întreţină. C-au fost al dracului de scumpe… şpăgile(n.n. situaţiile de lucrări sunt pistol cu apă!).

Când una din principalele preocupări ale primarului este dacă au sau nu ce să surprindă slătinenii în poze când se duc sus pe deal, atunci e grav de noi. A pus buchet de flori pe Grădişte. Mai exact, să cităm din clasicul în viaţă, „pe care l-am dispus a fi amenajat pe Dealul Grădiște„(traducerea e la autor!). Trecând peste, bine, l-a dispus, să-l miroasă sănătos când iese din şedinţele CL Slatina, da′ kitsch mai mare găsea pe undeva să-l importe la Slatina? Cât a costat? Ce mai contează, turcul plăteşte! Să vii totuşi mândru tare de tine şi să-l treci la realizări deja e prea mult! Unde mai pui că defilezi cu ea după ce faci ştire de primă pagină că ai reuşit după un an de zile să schimbi şi tu câteva plăci pe esplanadă. Unde-i viziunea? Serios că am căutat-o mult şi cu răbdare! Ştim, îi place distracţia. Am văzut, facem rectificări pentru festivaluri, mâncăm praz, fasole, zdrobim strugurii live, da′… administraţie, d′aia cu investiţii noi, cu atragere de investitori, cu accesare de fonduri, aia când domnu′ Moţ? Că împrumutul „s-a întâmplat” dar faptul că ştii cum să faci datorii  nu te recomandă drept un bun gospodar. S-a liniştit gaşca veselă? Sunt toti puşi în funcţii, au contracte, e bine la Dumi- şi-a luat drujbe la DUS, finu′ Kety e bine, soţia încasează pentru serviciile de contabilitate? Nu că le-am duce lor grija(banului pubic da!), dar să ştie slătineanul cotizant la buget, cam când o să aibă şi Slatina primar? Adică să vă lăsaţi de glume proaste şi să puneţi mâna pe treabă? O surpriza cu drumurile nu ne faceţi?, vorba unui mesaj postat pe pagina dumneavoastră de socializare.

Sau mai bine ar fi să în întrebăm toţi pe domnul Paul? Şi pe domnul Iancu Marius, că doar au garantat! Să îl  lăsăm  pe Emil Stelian să termine în tihnă de ornat buchetul de pe Grădişte. Probabil e mai bine aşa!

Totuşi, însistăm, treziţi-l, l-aţi făcut primar! Sau luaţi-l acasă dacă atât poate omu′! Dacă merge un referendum pentru Romanaţi e loc şi de nişte parţiale. Merită şi slătinenii o reparaţie morală!

P.S. Putem înțelege că își dorește un alt peisaj la nuntă și că până în noiembrie nu mai e mult însă bugetul public e totuși al slătinenilor…

Print

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

error: Continut protejat !!!