Cotidian Judetean

www.concretolt.ro

DNA-DOSAR ”MĂȘTI”: ANGAJAȚI AI DIRECȚIEI PATRIMONIU DIN PMS URMĂRIȚI PENAL PENTRU ABUZ ÎN SERVICIU CU CONSECINȚE DEOSEBIT DE GRAVE!

01. septembrie. 2021

Procurorii Direcției Naționale Anticorupție au trecut la o nouă etapă în instrumentarea dosarului privind achizițiile făcute în pandemie de Direcția Administrare Patrimoniu, serviciu în subordinea Primăriei Slatina. Este vorba despre acordul cadru de peste 9 milioane de lei (fără TVA) a atribuit în data de 7 aprilie 2020 către firma Solutions Line SRL pentru „achiziția de dezinfectant de mâini și piele, mască în 3 straturi cu 3 pliuri, mănuși de protecție”, conform datelor din SEAP. Contractul a fost atribuit prin negociere fără publicarea prealabilă a unei invitații la o procedură concurențială de ofertare, justificarea publicată în SEAP fiind: ‘extrema urgență determinată de evenimente care nu puteau fi prevazute de către autoritatea contractantă’, repectiv starea de urgență decretată la nivel național în urma pandemiei de COVID-19.

Mai mult decât o achiziție cu cântec, procurorii au suspiciuni rezonabile care i-au făcut să dispună de curând urmărirea penală ”in personam” sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de abuz în serviciu cu consecințe deosebit de grave, fals informatic și fals în înscrisuri sub semnătură privată față de mai multe persoane, printre care și funcționari din cadrul Direcției Administrare Patrimoniu Slatina, potrivit răspunsului oficial comunicat de DNA. Printre angajații vizați de acuzații se numără inclusiv șefa Direcției Administrare Patrimoniu, Ionescu Narcisa. Ca o paranteză, aceasta a fost unsă la DAP Slatina după ce predecesoarea sa a fost trimisă în judecată alături de fostul primar Minel Prina în dosarul privind vânzarea unui teren către fosta președintă a Tribunalului Olt, Carmen Marinescu, recent eliberată din penitenciar unde a avut de executat o pedeapsă de 8 ani de închisoare.

Revenind la achizițiile care fac obiectul dosarului instrumentat de procurorii DNA , un studiu realizat de InfoCons cu privire la cheltuielile efectuate de Primăriile Reședință de Județ privind achiziția de masti in perioada Martie-Noiembrie 2020, atât din punct de vedere al sumelor cheltuite pentru achiziții dar și din punct de vedere al pretului achizitonat per masca, Primăria Slatina deschide clasamentul. În medie, la nivel de țară, suma cheltuită de fiecare primărie pentru achiziția de măști este de 348.918,39 lei iar prețul mediu de achiziție pentru o mască a fost de 2,33 lei. Dar ce e mediu… nu e valabil și la Slatina care,. în perioada stării de urgență și ulterior a sărit mult peste această medie. Astfel, campioană la cea mai mare sumă pusă la bătaie, cu 5.776.120 lei și implicit, primul loc în clasament și la prețul oferit per mască. Oameni cu dare de mână de la… buget(n.n.nu, nu, n-au dat din buzunar!) -7,16 lei pentru o mască în 3 straturi cu 3 pliuri, prin negociere fără publicare de la  Solutions Line SRL, fostul partener al finului Kety.

Reamintim că atribuțiile privind luarea de ” masuri pentru asigurarea executarii §i executarea in concret a activitatilor din domeniile prevazute la art. 129 alin. 6 lit. ”a” §i lit. ”b” §i la art. 129 alin. 7 din O.U.G. nr. 57/2019 privind Codul Administrativ, atributii care sunt puse in executare prin intermediul Serviciului Public Direcția Administrare Patrimoniu” au fost delegate încă de la preluarea mandatului de primar al Slatinei de către Emil Moț, viceprimarului Claudiu Stăncioiu. Din 12 iulie însă, coincidență sau mai de grabă nu, chiar în perioada în care procurorii anticorupție au trecut de la faptă la persoane, Stăncioiu a fost scos din joc, prin dispoziție a acelui primar Moț fiindu-i luate atribuțiile.

Acesta este doar unul din cele trei dosare(oficial!) instrumentate de DNA cu privire la achizițiile din pandemie, alte două dosare vizând centrele de vaccinare.

Print

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

error: Continut protejat !!!