Cotidian Judetean

www.concretolt.ro

„We Are the Champions”: PRIMĂRIA SLATINA, CEL MAI MARE PREȚ MEDIU DIN ȚARĂ PER MASCĂ!(OFICIAL)

18. mai. 2021

Încă de la debutul pandemiei în România, achizițiile făcute de Primăria Municipiului Slatina în ceea ce privește echipamentele de protecție au intrat atât în vizorul mediei dar și al organelor de cercetare penală. De la măști și mănuși la dezinfectanți și dispensere până la cele necesare în centrele de vaccinare(n.n. mobilier, termoscaner, etc).

Azi, cei de la InfoCons prezintă un studiu realizat cu privire la cheltuielile efectuate de Primăriile Reședință de Județ privind achiziția de masti in perioada Martie-Noiembrie 2020. Atât din punct de vedere al sumelor cheltuite pentru achiziții dar și din punct de vedere al pretului achizitonat per masca. Primăria Slatina deschide clasamentul.

The champions…

În medie, la nivel de țară, suma cheltuită de fiecare primărie pentru achiziția de măști este de 348.918,39 lei iar prețul mediu de achiziție pentru o mască a fost de 2,33 lei. Dar ce e mediu… nu e valabil și la Slatina care,. în perioada stării de urgență și ulterior a sărit mult peste această medie. Astfel, campioană la cea mai mare sumă pusă la bătaie, cu 5.776.120 lei și implicit, primul loc în clasament și la prețul oferit per mască. Oameni cu dare de mână de la… buget(n.n.nu, nu, n-au dat din buzunar!) -7,16 lei pentru o mască în 3 straturi cu 3 pliuri, prin negociere fără publicare de la  Solutions Line SRL, fostul partener al finului Kety.

  Deși având cea mai mare sumă cheltuită, Primăria Slatina nu are și cel mai mare număr de măști achiziționate. De toți banii Primăria Slatina a achiziționat cu aproape 700 mii de măști mai puțin decât Primăria Iași. Unde se face diferența? Chiar la prețul per mască: Municipiul Slatina- 7,16 lei, Municipiului Iasi- 0,24 lei!!!

De reținut: stare de urgență/ alertă a fost declarată la nivel de țară, așadar și la Iași și la Slatina!

Print

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

error: Continut protejat !!!