Cotidian Judetean

www.concretolt.ro

UPDATE⁄⁄PISICU ÎN AREST 24 DE ORE ALĂTURI DE IANCU, PRIMARUL DE LA VALEA MARE! UNGUREANU(PISICU) ŞI ŢIŢIRIGĂ LUAŢI CU MANDAT ÎNTR-UN DOSAR DE EVAZIUNE FISCALĂ ŞI SPĂLARE DE BANI!

16. iunie. 2016

Update⁄ După ce a fost audiat vreme de mai bine de o oră, Mircea Ungureanu a primit mandat de reţinere 24 de ore. El şi-a petrecut noaptea în sediul Poliţiei Sectorului 4, azi urmând să fie prezentat judecătorului de drepturi şi libertăţi cu propunere de arestare preventivă. În arest şi-a petrecut noaptea şi primarul de la Valea Mare, Daniel Iancu, nimeni altul decât fratele directorului de la Spitalul Schitu- Marius Iancu(n.n. cel pe care Oprescu dorea să-l pună în locul lui Cismaru). 

Joi dimineaţă, poliţişti din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti au efectuat 40 percheziţii domiciliare în municipiul Bucureşti şi pe raza judeţelor Olt, Giurgiu, Buzău, Vâlcea şi  Ilfov şi au  pus în aplicare 38 mandate de aducere, într-un dosar privind săvârşirea infracţiunilor de evaziune fiscală şi spălarea banilor, în domeniul construcţiilor şi materialelor de construcţii, serviciilor de pază şi consultanţă. Printre persoanele din Olt ridicate de poliţie şi duse la audieri la sediul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice – Poliţia Sectorului 4 se află Pisicu şi Ţiţirigă, doi indivizi transformaţi în oameni de afaceri graţie contractelor bănoase din bani publici de care au beneficiat în deosebi în ultimii ani.

13453934_1119395044798594_1099883656_nPe scurt, Mircea Ungureanu şi SC Roxana Miraliv SRL a intrat „pe piaţă” în 2088 pe mâna prietenului Iordache, la acel moment director al Spitalului de Pneumoftiziologie Scorniceşti. Cu dou luni înainte ca Iodache că fie demis de la spital, a încheiat un contract cu firma SC Roxana Miraliv SRL , pe o durată de două luni, în valoare de 707.985,67 lei. Cu aceeaşi firmă încheie un act adiţional  în valoare de 351.637,90 lei. Tot în 2008, firma SC Roxana Miraliv SRL mai primeşte cadou alte două contracte, pentru lucrări de “reparaţii curente” în sumă de 300,927,14 lei. De numele acestei firme se leagă atât faimoasa parcare de 15 miliarde lei dar şi  extinderea şi modernizarea UPU. N-a fost lucrare executată de Ungureanu în SJU Slatina care să nu fi atras sancţiunii în urma controalelor Camerei de Conturi Olt, imputându-se  de fiecare dată atât comisiei de licitaţie cât şi celei care s-a ocupat cu recepţia lucrărilor, diverse sume. În special aceste ultime „investiţii” au ajuns pe masa rocurorilor DNA.  Iordache ştie mai bine! Nici banii judeţului n-au scăpat, cu cealaltă firmă- Old&New Construct Slatina- Pisicu a devenit abonat la lucrările din mai multe comune ale judeţului.

Cel de-al doilea om de afaceri făcut din bani publici, Ţiţirigă este cunoscut mai ales în rândurile PSD Olt drept şoferul de suflet al lui Marius Oprescu. El este cel care îl înstitioţeşte pe vicepreş. CJ Olt la Judecătoria Slatina în dosarul de ucidere din culpă, el şi la poarta Parchetului Slatina aştepându-l pe finul Ivan să fie eliberat din arest. SC WAGRAMER TERMO 2000 SRL Slatina este una din firmele  deținută și administrată de Țițirigă Petre Valeriu care a beneficiat de o serie de contracte GAL (http://www.concretinolt.ro/administratie/la-galgrupul-de-actiune-locala-olt-se-fura-ca-n-codru-stanescu-stefan-stie-cum-se-face/): amenajare bază sportivă comuna Morunglav în valoare de 218.756,17 RON+TVA, amenajare bază sportivă comuna Bîrza în valoare de 351.387 RON+TVA, refacere acoperiș și remedieri la clădirea școlii gimnaziale din satul Pleșoiu în valoare de 369.376,62 RON+TVA și modernizare Cămin Cultural Șopârlița în valoare de 364.762,67 RON+TVA.

SC WAGRAMER TERMO 2000 SRL Slatina a mai beneficiat și de contractul nr.97/06.12.2013- „realizare pardoseli din parchet la sediul CJ Olt″- în valoare de 64.430,56 RON. Bună la… toate, societatea lui Ţiţirigă, nelipsit de la împărţitul garoafelor alături de Emil Moţ, a fost trimisă și la Spitalul Schitu Greci al cărui ordonator de credite este același CJ Olt, să execute lucrarea de „construire ziduri de sprijin în vederea stabilizării masivului de pământ alăturat clădirii cu desinația Centru de Ergoterapie″, conform contractului nr. 23/16.09.2013(n.n. despre cum s-a făcut lucrarea și alte implicații vom revenii într-o altă ediție!). Că directorul financiar-contabil al Spitalului Schitu Greci este nimeni altul decât cel mai recent reţinut şi inculat, finul vicelui Oprescu, Ionuț Ivan. Cea de-a doua firmă de pe lângă „casa″ Oprescu, SC VALCONS TOTAL PREST SRL deținută și administrată de Țițirigă Ion, înființată la 21.02.2014 la Iancu Jianu- Oltcare( n.n. nici n-a apucat să se usuce bine cerneala pe certificatul de înregistrate) a beneficiat de un buldoexcavator din fonduri GAL în valoare de 291.721 ROM+TVA. Dar când când firma familiei Țițirigă, o alta decât cele mai sus amintite, SC CONTAB FIN 2004 Slatina, este specialistul în contabilitate și audit al GAL, de ce n-ar merge… mai departe.

În dosarul în care cei doi au fost luaţi cu mandat şi duşi la audieri , potrivit comunicatului DGPMB, din datele şi probele administrate în cauză rezultă presupunerea rezonabilă că bănuiţii au creat un mecanism de fraudare a bugetului de stat având la bază înregistrarea în documentele de evidenţă contabilă şi declararea fiscală a unor achiziţii fictive în domeniul construcţiilor şi materialelor de construcţii, serviciilor de pază şi  consultanță, urmărind sustragerea de la îndeplinirea obligaţiilor fiscale prin diminuarea bazei impozabile şi deducerea frauduloasă a taxei pe valoare adăugată.

Prejudiciul creat bugetului consolidat al statului este de aproximativ 20.000.000 de lei.

După audieri Ţiţirigă a fost lăsat să plece acasă. În ceea ce-l priveşte pe Ungureanu acesta se află şi la această oră la sediul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice – Poliţia Sectorului 4, urmând să fie audiat.

Vom reveni cu detalii.

Print

3 thoughts on “UPDATE⁄⁄PISICU ÎN AREST 24 DE ORE ALĂTURI DE IANCU, PRIMARUL DE LA VALEA MARE! UNGUREANU(PISICU) ŞI ŢIŢIRIGĂ LUAŢI CU MANDAT ÎNTR-UN DOSAR DE EVAZIUNE FISCALĂ ŞI SPĂLARE DE BANI!

  1. Nu te lasa calcat și folosit în mod anormal. De Statul De Drept.!!!!!!!!! Nu ai faptuit nimic. Ilegal sunt martorul tau

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

error: Continut protejat !!!