Cotidian Judetean

www.concretolt.ro

VÂLCOV S-A PUS DIN NOU PE SCRIS: ÎNCĂ UN DENUNȚ, O NOUĂ ÎNCERCARE DE A-ȘI REDUCE ANII DE ÎNCHISOARE!

15. septembrie. 2021

Cu cât se apropie de final apelul în dosarele de corupție în care este inculpat și a fost condamnat pe fond la ani grei de închisoare(8 ani, respectiv 6 ani și 6 luni!!!), cu atât mai mult pare a prinde Darius Vâlcov gustul denunțurilor. Și nu vorbim de cauze aflate în instrumentarea procurorilor, nici de contractele pe care le-a șpăguit în cei 10 ani cât a fost primar la Slatina. Toate acestea le negă cu vehemență din boxa acuzațiilor. S-a pus pe scris din… aduceri aminte! Bineînțele, în speranța obținerii calității de denunțător care să-i aducă reucerea pedepselor.

Art.19: Persoana care are calitatea de martor, în sensul art. 2 lit. a) pct. 1, și care a comis o infracțiune gravă, iar înaintea sau în timpul urmăririi penale ori al judecății denunță și facilitează identificarea și tragerea la răspundere penală a altor persoane care au săvârșit astfel de infracțiuni beneficiază de reducerea la jumătate a limitelor pedepsei prevăzute de lege.ART 19:

A făcut-o anul trecut cu mana Ancăi Gușatu, cea care i-a administrat o perisoadă centrul Spa din Slatina care care obișnuia să-l însoțeaască la shoppind de tablouri. Cu o poveste care nici la grădiniță nu-și produce efectul a a-i băga pe copii, povestită de Vâlcov și susținuă de Onică și Ilinca, procurorii de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Olt au constituit dosar penal , au inculpat-o pe Ioana Gușatu sub acuzația de trafic de influență, în contextul în care a primit suma de 2000 Euro de la Ilinca sub promisiunea obținerii unui contract de reabilitare de la Primăria Slatina(n.n. condusă de Vâlcov la acel moment), ulterior fiind condamnată de judecători- fără nici o obiecție din partea inculpatei pe parcursul procesului și fără apel!!!- la doi ani de închisoare, executarea pedeapsei fiind suspendată pe un termen de supraveghere de 2 ni și 6 luni.

Denunțul lui Vâlcov materializându-se prin pedepsirea denunțatului, Vâlcov poate beneficia acum de reducerea pedepsei în unul din cele două dosare de corupție, așa cum spuneam. Și, ca să nu fie pus în situația de a… alege, pe perioada verii, când magistrații au fost în vacanță, fostul primar și-a mai adus aminte/ a mai aflat întâmplător(n.n. cum a povestit în cazul Gușatu) despre o altă faptă… penală în legătură cu persoana sa.

De data aceasta poveste coboară și mai jos, denunțul fiind formulat, se pare, cu privire la remiterea unei sume de bani de către un cetățean cu promisiunea angajării la Primăria Slatina contra sumei de 7000. Noaptea minții dacă lângă această sumă pui șpăgile din plicuri, genți și buzunare pe care fostul primar le-a încasat de-a lungul timpului. A scris, procurorul a luat la cunoștință, rămâne acum de văzut dacă și această poveste se va constitui într-un dosar penal și mai ales dacă Vâlcov reușește să mai obțină încă un ”19” care să-i reducă și ce-a de-a doua pedeapsă dacă ea se va menține și la apel.

P.S. Sumele, deși par derizorii comparativ cu șpăgile, sunt parte din… poveste, la încadrare cu suspendarea executării, să fie bine și pentru denunțător dar și pentru cel ce se bagă în boxa inculpaților!

Print

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

error: Continut protejat !!!