Cotidian Judetean

www.concretolt.ro

CA-N FILMELE CU #PATRIHOȚI! VÂLCOV „S-A SPERIAT” DE-O ȘPAGĂ DE 2000 EURO: PREA MICĂ…

05. iulie. 2021

Judecătorii Tribunalului Olt au motivat hotărârea prin care mana Ancăi Gușatu, cea care o perioadă de timp a administrat spa-ul lui Vâlcov și care l-a însoțit pe acesta la shopping de tablouri în Franța, a fost condamnată la o pedeapsă de 2 ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă. Dosarul în cauză, constituit în baza denunțului formulat de nimeni altul decât Vâlcov, spijinit în fața procurorului de Ilinca și Onică a fost înregistrat pe rolul Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt la data de 12.10.2020. Din conținutul actului de sesizare rezultă că in cursul lunii decembrie 2012, prevalându-se de influența pe care pretindea că o are pe lângă primarul mun. Slatina Vâlcov Darius Bogdan (în funcție la acea dată), a pretins și primit de la denunțătorul Ilinca Octavian suma de 2000 euro, promițându-i acestuia că îi va facilita obținerea unui contract prestări servicii (anvelopare blocuri). Mai departe, povestea este una demnă de filmele cu… #patrihoți! Scenariul prin care s-a constituit acest dosar de către denunțători ar stârni cu siguranță hohote de râs și în rândul personajelor de la Disney.

Cum l-a tepuit Gușatu pe Ilinca…

În cursul urmăririi penale, Ilinca, indicat de Vâlcov ca principal martor în susținerea denunțului său, e-a povestit procurorilor cum l-a țepui mama Ancăi Gușatu cu ”fabuloasa” sumă de 2000 Euro. Astfel, ”la începutul lunii decembrie 2012, la cabinetul stomatologic unde era angajat, situat pe Bld. AI Cuza din mun. Slatina, a venit o pacientă pentru a-i face lucrări stomatologice, iar în urma unei conversații cu aceasta, purtate după efectuarea tratamentului stomatologic, au discutat, la un moment dat, tangențial, și despre anveloparea blocurilor, martorul precizându-i că deține și o firmă de construcții, dorind să obțină o lucrare de anvelopare. Auzind acest lucru, inculpata s-a oferit să intervină pe lângă primarul municipiului Slatina de la acea vreme, promițând că va obține o lucrare de anvelopare, iar pentru acest lucru solicitând suma de 2000 euro, care constituia, probabil, un avans pentru obținerea lucrării și, după obținerea efectivă a lucrării de anvelopare, inculpata urma să ceară și alte sume de bani. Martorul Ilinca a acceptat promisiunea inculpatei și împreună cu aceasta a stabilit ca a doua zi, în jurul orelor 16:00 – 17:00, să se întâlnească în spatele blocului unde funcționa cabinetul, urmând să îi predea suma pretinsă, de 2000 de euro. A doua zi, la ora anterior menționată, s-au întâlnit cu la locul stabilit și, într-un gang din apropiere, mai ferit, unde era vegetație multă, i-a înmânat suma de 2000 de euro, aceasta promițându-i încă o dată că în aproximativ 2-3 zile rezolvă cu lucrarea de anvelopare și îl va contacta pentru perfectarea actelor.”, se arată în motivare. Ce l-a mânat pe ilinca în luptă să accepte oferta? ”Martorul a avut încredere în inculpata întrucât cunoștea faptul că fiica acesteia, numita , era în partid cu primarul Vâlcov Darius și inculpata i-a dat de înțeles că îl cunoaște și ea foarte bine pe primar și că va interveni pe lângă acesta pentru obținerea lucrării de anvelopare.

Cum l-a forțat Vâlcov să denunțe…

La data de 03.10.2020, martorul linca arătă că a participat la o petrecere în localitatea Pleșoiu la invitația prietenului său, Onică, care este finul fostului primar Vâlcov Darius, pentru a sărbători ziua de naștere a acestuia, care avusese loc în data de 30.09.2020, petrecere la care a participat și fostul primar, Darius, pe care îl cunoștea doar din vedere(!!!). Și…, cu o memorie ce-ar face invidios și-un elefant, Ilinca și-a adus aminte de țeapa dată de Gușatu și l-a abordat pe Vâlcov: ”Cu acea ocazie, martorulIlinca a îndrăznit să îl întrebe pe Darius Vâlcov_ dacă cumva în anul 2012 au ajuns niște bani la el, respectiv suma de 2000 de euro, prin inculpată, pentru a-i facilita obținerea unei lucrări de anvelopare la blocuri de pe raza municipiului Slatina, însă numitul Vâlcov a fost surprins de cele afirmate.” Și mai mult, pentru ca scenariul să aibă sare și piper Ilinca le-a povestit procurorilor că Vâlcov ”chiar s-a supărat, a dat cu pumnul în masă și a menționat că dacă martorul nu va formula denunț, acesta îi va denunța pe amândoi, astfel că s-a hotărât să depună denunțul împreună cu Vâlcov iar numitul Onică a asistat la această discuție.” Cu siguranță supărare mare la un individ pentru care, cum au arătat procurorii anticorupție, șpaga era la ordinea zilei!

Gușatu, și înregistrată și… cu banii luați!

După formularea denunțului ”despre care l-a înștiințat chiar în acea seară pe Iinca”, Vâlcov s-a deplasat în data de 12.10.2020, la locuința numitei Gușatu cu autoturismul marca Volkswagen, de culoare neagră, ce aparține finului său Onică, întrucât știa unde locuiește, normal de la fiica acesteia, pentru ”a cere explicații pentru ce a făcut, cu atât mai mult cu cât acesta nu a știut nimic până la acea dată”. Și nu s-a dus oricum, ci ”s-a pregătit, în sensul că a înregistrat discuția pe un telefon marca Nokia, ce a fost pus la dispoziția organelor de urmărire penală ulterior, și, totodată a precizat că finul său a auzit toate discuțiile avute cu Ilinca”(n.n.dosar urmărire penală). A răspuns la poartă chiar inculpata, astfel că Vâlcov a rugat-o pe aceasta să urce în mașină cu el și a întrebat-o cât de elegant putea(!!!), dacă recunoaște că a făcut o greșeală, spunându-i despre cele relatate de Ilinca în urmă cu 8 ani, solicitându-i să spună adevărul, dacă a luat bani în numele său, respectiv suma de 2000 de euro, în scopul de a interveni pe lângă acesta pentru obținerea unei lucrări de reabilitare. Inculpata recunoscut ce a făcut și i-a cerut scuze, precizând că în acea perioadă a avut nevoie de bani și că intenționează să îi restituie numitului Ilinca când o să îi aibă. Numai că momentul ”când o să aibă” s-a întâmplat imdeiat ce Vâlcov a ajuns la parchet unde, procurorul de caz a dispus autorizarea cu titlu provizoriu, pe o durată de 48 ore(!!!) a supravegherii tehnice video, audio sau prin fotografiere, interceptarea comunicațiilor ori a oricărui tip de comunicare de la distanță și a traficului de date, precum și localizarea sau urmărirea prin mijloace tehnice a numiților Gușau și Ilinca. Bințeles că interceptarea a ”dat roade”, astfel că ioana Gușatu a fost trimisă în judecată pentru trafic de inflență.

Și-a încălecat pe-o șa și le-a spus povestea șa. Vâlcov procurorilor, normal!

Cum spuneam, ar fi de râs dacă n-ar fi de plâns, mai ales având în vedere faptul că pe baza acestui scenariu, Vâlcov, la rându-i inculpat, a obținut calitatea de denunțător ce-i poate aduce într-unul din dosare de reducererea pedepsei. De aici se-mpute peștele!!!!

N.A. In cursul cercetării judecătorești, inculpata a recunoscut in totalitate săvârșirea infracțiunii pentru care a fost trimisă in judecată, nu a contestat probele de la urmărirea penală și a solicitat ca judecata să aibă loc doar in baza acestor probe, pe care și le-a însușit, solicitarea inculpatei de judecare a cauzei conform procedurii simplificate fiind încuviințată de către instanță prin încheierea din data de 15.04.2021.

Print

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

error: Continut protejat !!!