Cotidian Judetean

www.concretolt.ro

TRĂIASCĂ ”19”: DENUNȚATĂ DE VÂLCOV PENTRU TRAFIC DE INFLUENȚĂ, MAMA ANCĂI GUȘATU – 2 ANI CU SUSPENDARE!

27. mai. 2021

Orice inculpat tânjește după un ”19”. Mai ales dacă situația sa penală este una cu mulți ani de pușcărie pe fond și cu la fel de multe dosare pe rol, așa cum este spre exemplu cazul fostului primar al Slatinei, Darius Vâlcov. Trei dosare pe rol, toate pentru fapte de corupție, o achitare pe fond și două condamnări de 8 ani și respectiv 6 ani cu executare- ambele azi în apel. Așadar, cum spuneam, un ”19” nu face minuni dar poate reduce pedeapsa. Și, ca să-l obții, faci apel la memorie. Și te duci, mult, mult înapoi în timp, cât să scoți… de-un ”19”. Pui pe hârtie- la fel cum se întâmpla și cu analizele SWOT pentru pulifricii pe care-i alegeai drept ”săgeți” în afacerile tale- găsești două slugi ce ți-au mai rămas și azi credincioase după ce DNA_ul a spart GRUPUL în 2015, cap la cap detaliile și se conturează denunțul. ”Victima”… tot de pe lângă casa omului, să fie bine să nu fie rău, nici s-o păgubească dar nici să nu se supună, să se materializeze denunțul! Cam așa e scenariul.

ÎN CONCRET…

În toamna lui 2020, de bună voie și nesilit de nimeni, fostul primar al Slatinei, Darius Vâlcov s-a prezentat la Parchetul de pe lângă Tribunalul Olt și-a solicitat să fie ascultat de-un procuror întrucât are de sesizat o faptă penală. Una din 2012!!! Cam dificil apelul la memorie, nu-i așa?!

Cu foaia în față și pixul în mână- procurorul i-a dat ascultare și, cum s-a văzut ulterior, și crezare- Vâlcov a povestit cum a fost ”vfictima” unor … interese ascunse. Cum spuneam, a avut și… susținere, oameni de bază, doi la număr, unul denunțător, celălalt martor- vechiul prieten Ilinca și nimeni altul decât finul Onică!

«În cursul lunii decembrie 2012, prevalându-se de influenta pe care pretindea că o are pe lângă primarul mun. Slatina- Vâlcov Darius Bogdan (în funcție la acea dată), inculpata Ioana Gușatu a pretins și primit de Ia denunłătorul Ilinca Octavian-Constantin stima de 2000 euro, promițându-i acestuia că îi va facilita ob(inerea unui contract prestări servicii (anvelopare bloc), întrunește elementele constitutive ale infrac(iunii de „ trafic de influentă”, prev. de art. 291 C.pen., rap. Ia art. 6 din Legea nr. 78/2000. Din ansamblul probelor administrate a rezultat faptul că inculpata Gușatu Ioana a actionat cu inten(ie directă sub aspectul laturii subiective, în sensul că acesta a prevăzut rezultatul faptei sale, rezultat pe care I-a urmărit prin săvârșirea acelei fapte.» Și-a încălecat pe-o șa(n.n.”19”) și le-a spus povestea așa!

S-a constituit dosar penal, Gușatu a fost trimisă în judecată. N-a ridicat nici o excepție pe camera preliminară(bineînțeles că- nu!!!), s-a trecut la fond, două termene și… pronunțare stabilită pentr astăzi, amânată încă o zi de magistrați.

UPDATE//

Tip solutie: Condamnare fără acord de recunoaştere
Solutia pe scurt: In baza art. 396 alin. 1, 2 şi 10 Cod procedură penală, condamnă pe inculpata Guşatu Ioana la pedeapsa de 2 ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă prev. de art. 291 alin.1 Cod penal raportat la art. 6 din Legea 78/2000 pentru prevenirea, descoperirea şi sancţionarea faptelor de corupţie. În baza art. 91 C. pen. dispune suspendarea executării pedepsei sub supraveghere aplicată inculpatei Guşatu Ioana, pe un termen de supraveghere de 2 ani şi 6 luni, conform dispoziţiilor art. 92 C. pen. În baza art. 93 alin.Pronunţată în şedinţă publică, azi 28.05.2021 la Tribunalul Olt.
Document: Hotarâre  108/2021  28.05.2021

De reținut: suma pentru care Gușatu a fost denunțată este de 2000 Euro!!! Râsu’- plânsu’!

Cine este Anca Gușatu? Fosta vecină a lui Vâlcov din blocul V23 Slatina, cea care l-a însoțit într-una din deplasările în Franța la shopping de tablouri, care a administrat Spa-ul din Slatina și care în ambele dosare în care Vâlcov a fost condamnat pe fond la pedepse cu executare, a reprezentat unul dintre martorii de bază din probatoriul său.

Mărturia sa, la fel ca și cea a finului Onică, și el pion atât la ”19” cât și în apărare, au fost desființate de judecătorul de la Tribunalul Dolj: ”Declarațiile celor doi(Dumitru Onică și Anca Gușatu) martori sunt nesincere, date în scopul diminuării răspunderii penale a inculpatului(Darius Bogdan Vâlcov) și contrazise de probatoriul administrat în cauză”.

Rămâne de văzut în care dintre cele două dosare- ICCJ(8 ani exe fond) și Curtea de apel Craiova(6 ani și 6 luni exe) va face uz inculpatul Vâlcov de ”19” obținut în speța Gușatu pentru reducerea reducerea la jumătate a limitelor pedepsei prevăzute de lege.

Print

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

error: Continut protejat !!!