Cotidian Judetean

www.concretolt.ro

PERFORMANȚA ”SPECIALISTULUI” STĂNCIOIU ÎN VACCINARE, DE LA ACHIZIȚII LA AVIZARE: PRIMĂRIA SLATINA ȘI DSP OLT LA DNA!

27. aprilie. 2021

Centrele de vaccinare deschise la Slatina emană miros penal pe toate liniile. Nu doar în zona achizițiilor la supra preț sunt suspiciuni rezonabile(n.n.zic procurorii anticorupție Craiova!) dar și în ceea ce privește procedura de înființare a acestor centre. În acest caz suspiciunile, tot ale procurorilor dar de data aceasta de la structura centrală(n.n.încă in rem la această dată) merg chiar cu încadrarea pe faptă spre abuz în serviciu și care prinde în aceeași horă două instituții, respectiv Primăria Slatina și Direcția de Sănătate Publică Olt. Pentru că, ce să vezi, însărcinatul primarului Moț cu înființarea centrelor de vaccinare, viceprimarul Stăncioiu, acest adevărat ”promotor” al campaniei de vaccinare în municipiu, a luat… hora înainte! Pentru că poate, sau pentru că sfidare nu doar la adresa cetățeanului cât și a legii în copndițiile în care suspiciunile se vor dovedi a fi mai mult decât rezonabile.

Deși centrele din clădirea fostului Colegiu Naţional Agricol Slatina au fost dechise încă din ianuarie, abia azi, 27.04.2021, consilierii locali slătineni sunt convocați de primarul Emil Moț la ședință să voteze Proiectul de hotărâre referitor la: SCHIMBAREA destinației unor spații din cadrul construcției – liceu, aferentă imobilului situat în municipiul Slatina, strada Strehareți nr. 150, jud. Olt – Colegiul Național Agricol ”Carol I”, din spații de învățămant, în spații destinate organizării și funcționării unor centre anti COVID – 19!

De ce abia acum se întâmplă acest lucru? Pentru că abia în 26 martie 2021(n.n. transmis Primăriei Municipiului
Slatina prin adresa nr. 24713/30.03.2021 și înregistrată sub nr. 32280/14.04.2021
) Ministerul Educației și Cercetării a emis avizul conform pentru schimbarea destinatiei spațiilor respective. Ori, la momentul la care Primăria Slatina a deschis acele centre și, mai mult, a făcut achizițiile cu cântec din bugetul local, nu exista încă avizul conform OBLIGATORIU din partea MEC pentru schimbarea destinației acelor încăperi din spații de învățământ în sali de vaccinare și nici o hotărâre a CL Slatina în acest sens. Consilierii locali au aprobat în ședința din 25.02. 2021 Hotărârea referitoare la PROPUNEREA de schimbare a destinației! Ori, de la propunere la schimbare e un drum lung pe care mărețul ”promotor” Stăncioiu a decis să-l parcurgă într-un stil aparte: pe ocolite! În aceeași manieră în care se pare că a dat dezlegare la funcționarea centrelor și DSP Olt(Centrul nr.1-15.02.2021, Centrul nr.2-16.02.2021, Centrul nr.3- 9.04.2021!) și tocmai din cauza acestor suspiciuni au solicitat procurorii și de la instituția condusă încă de Elena Ioniță documente. Tot pe ocolite și în acest caz, pe fentă cum ar zice unii, o avizare provizorie -gen struțo cămilă, pe un spațiu pentru care nu aveau practiv avizul conform al ”proprietarului”.

Dacă în ceea ce privește achizițiile(n.n. de mobilier, aparatură, etc,) care teoretic ar fi trebuit făcute conform unei fișe de necesar comunicată de DSP Olt(n.n. din informațiile noaste vicele Stăncioiu încă nu e specialist și-n sănătate puublică pentru a avea cunoștință despre achizițiile necesare!), cu siguranță au fost urmații pașii legali și nici n-ar încăpea în discuție vreo antedatare a documentului respectiv(ori ba?!) pe linia înființării și avizării centrelor de vaccinare lucrurile par a fi destul de clare. Și nu pe vorbe ci pe documente!

Clare pentru orice cetățean care lecturează câteva documente, clare și pentru abilitați, mai puțin pentru reprezentanții PMS Slatina care, din nou, nici usturoi n-au mâncat! Din păcate prea mult gunoiu, prea mic sacu…

P.S. Greu de crezut că mai există azi vreo primărie în țară în care, pe aceeași spetă să existe înregistrate două dosare penale(DNA Craiova pe achiziții, DNA București- avizare!)Pentru că… ”promotorul”…

Print

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

error: Continut protejat !!!