Cotidian Judetean

www.concretolt.ro

Avantajele unui cont multi-valută

15. februarie. 2021

După cum sugerează și numele, un cont cu mai multe valute te ajută să gestionezi diferite valute atunci când cumperi, vinzi sau efectuezi anumite operațiuni financiare în afara pieței interne. Cel mai simplu este să te gândești că păstrezi dolari, euro și lire sterline într-un singur loc. Dacă, de exemplu, deții o afacere și ai un cont care poate gestiona o singură monedă, profiturile și performanța sa pot fi afectate de comisioane ridicate și complexități tranzacționale. Crearea unui cont de afaceri multi-valută este relativ simplă. Poțiconfigura un contdupă ce ai trecut prin câteva verificări standard de securitate, iar astăzi există o gamă largă de furnizori de servicii de plată care îți vor oferi facilități multi-valută ca parte a unui pachet global de plăți. Asta înseamnă că nu este nevoie să tratezi direct cu o bancă.

Din moment ce conturile multi-valută au devenit o necesitate în aceste zile și mai mulți oameni le descoperă beneficiile, multe website-uri au început să ofere posibilitatea de a schimba între monede. Există jocuri pe care le joci online și necesită depuneri și retrageri. De asemenea, unele persoane pot avea o monedă specifică pe care o rezervă pentru zona de divertisment și de aceea un site de jocuri bine conceput are o secțiune de casierie care oferă opțiunea de conversie automată a monedei. Acest schimb este la fel de important și atunci când faci cumpărături online, când călătorești des și vrei să rămâi fidel monedei pe care ai folosit-o din totdeauna.

În zilele noastre, numărul antreprenorilor crește de la an la an și în același ritm apar și mai multe website-uri. Dacă te numeri printre cei care plănuiesc crearea unui website de la zero este important să cunoști avantajele utilizării unui cont multi-valută pentru a-ți susține afacerea. În primul rând, reduci considerabil din costurile tranzacțiilor. Oferirea posibilității de a plăti în moneda preferată este oarecum pe aceeași lungime de undă cu alegerea unui server dedicat atunci când te concentrezi pe partea de hosting.

Dacă deții conturi separate în diferite țări, fiecare bancă poate percepe o taxă pentru gestionarea contului și, deoarece lanțul tranzacțiilor este mai complex și adesea mai puțin transparent, pot exista taxe ascunse. Un singur cont multi-monedă îți permite să deții toate monedele care corespund bazelor tale de clienți și furnizori – și plătești o singură taxă de cont.

Mai departe, gestionezi ușor schimbul valutar. Cu un cont de afaceri multi-valută, poți gestiona volatilitatea valutară. Dacă deții un singur cont – și să presupunem că poate primi monede străine numai atunci când este convertit în lire sterline – poți pierde bani dacă cursul de schimb nu este în favoarea ta. Deoarece un cont multi-valută funcționează ca un cont de depozit, poți aștepta până când ai un curs de schimb bun și doar atunci să convertești dintr-o monedă în alta.

Când conduci o afacere, eficiența operațională este adesea diferența dintre succes și eșec. Și când vine vorba de plăți, care sunt esența fiecărei afaceri, fluxul de numerar și controlul sunt esențiale – cu atât mai mult atunci când operezi la nivel internațional. Cu un cont multi-valută, administrarea este mult mai ușoară, deoarece totul esteîntr-un singur loc și simplificat. Contabilitatea lunară este mai puțin solicitantă, fără povara potrivirii și reconcilierii facturilor și încasărilor în diferite valute.

Un cont multi-valută este echivalent și cu viteza. Viteza de rotație este importantă pentru fluxul de numerar. Plățile transfrontaliere sunt, de obicei, mai lente decât plățile interne, dar dacă poți face tranzacții în monede locale, acestea nu numai că vor fi mai eficiente, dar și mai rapide, deoarece accesezi rețelele de plată locale.

Atunci când clienții sunt mulțumiți de metoda de plată este mai probabil să ai succes cu afacerea ta. Și dacă clienții potențiali nu pot plăti în monedele lor preferate este posibil sa pierzi treptat vânzările. Șitu la rândul tău ai fost mai mult decât o dată client sau utilizator online și ești conștient de cât de important este să îți regăsești preferințele oglindite în serviciile care îți sunt puse la dispoziție.

Și nu în ultimul rând, așa cum utilizarea monedelor locale îți va ajuta clienții din afara granițelor țării în care afacerea ta a fost deschisă, furnizorii din străinătate îți vor mulțumi dacă le poți plăti în monedele lor. Poți obține chiar și condiții favorabile de extindere a distribuției dacă acționezi astfel.

Print

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

error: Continut protejat !!!