Cotidian Judetean

www.concretolt.ro

De ce sa alegi un server dedicat si care sunt beneficiile acestuia?

21. septembrie. 2020

Daca te afli in cautarea celor mai bune servicii de hosting, cu siguranta ai remarcat multitudinea de variante care mai de care mai atractive. Astfel, luarea unei decizii poate parea imposibila daca esti necunoscatori al acestui domeniu. La prima vedere, chiar si terminologia tehnica poate sa ingreuneze procesul de alegere, insa anumite notiuni de baza sunt foarte usor de inteles.  Gazduirea pe servere dedicate a reusit pe parcursul anilor sa se faca prezenta din ce in ce mai mult datorita intuitivitatii si, nu in ultimul rand, al eficientei. Este timpul sa afli si tu mai multe despre cel mai performant tip de hosting!

Serverul dedicat este o forma de hosting ce presupune inchirierea un server fizic intr-un data center amenajat in conditii optime de functionare. Acesta pune la dispozitia clientului resurse precum putere de calcul mare, mediu de stocare, memorie RAM si port de retea. Se muleaza cu usurinta pe cerintele fiecarui client si ofera libertatea de personalizare dupa bunul plac. Un alt aspect cheie este inexistenta unor vecini de server cu care ar trebui sa imparti resursele sau a caror activitate ar putea sa afecteze intr-un fel sau altul performantele siteului tau. Astfel, poti opta pentru orice modificare dorita precum reinstalarea sau resetarea serverului dedicat propriu. In functie de bunul plac, va exista intotdeauna panoul de control ce incorporeaza toate informatiile si optiunile valabile de operare.

In plus, trebuie sa amintim cateva caracteristici care vor aduce numai beneficii siteului tau:

  • Livrarea eficienta a e-mailurilor – unii utilizatori prefera corespondenta direct prin host, fara a introduce vreun third party precum Yahoo sau Gmail. In acest sens, este bine sa ai acces la panoul de control, fie el cPanel sau Plesk.
  • Certificare SSL – pentru a securiza informatiile personale ale clientilor si a castiga increderea acestora, dar si din considerente SEO, certificatul SSL este esential si poate fi obtinut prin achizitionarea unui server dedicate.
  • Beneficii SEO – IP-ul dedicat aduce un avantaj atunci cand te lupti pentru un loc cat mai bun in motorul de cautare.
  • Stocare RAID – esentiala pentru back-up si pentru a nu pierde informatii valoroase sau cu caracter personal.

In prezent, toate serverele dedicate folosesc 2 tipuri de IP-uri: IPv4 si IPv6. IPv4 este prima forma de adresa IP ce a creat miliarde de combinatii de adrese. Crescand accelerat numarul de dispozitive, gestionarea a devenit tot mai grea, fiind astfel creata versiunea cea noua IPv6. Aceasta este mai generoasa fata de cea initiala, insa nu este inca foarte populara.

Ceea ce trebuie sa urmaresti atunci cand cumperi servere dedicate este ca firma de hosting sa ofere securitate sporita impotriva oricarui atac extern nedorit, iar traficul sa fie necontorizat, astfel incat siguranta datelor sa nu fie periclitata. De altfel, este important ca firewallurile sa fie actualizate permanent, iar monitorizarea se se faca 24/7. In momentul in care ai nevoie de suport tehnic pentru defectiuni sau pentru informatii, este bine sa stii ca poti contacta echipa de specialist la orice ora.

Una dintre cele mai cunoscute companii de hosting din Romania este THC.ro. Serverele performante ofera viteza de incarcare imbunatatita si uptime constant de 99,9% datorat procesoarelor de tip Intel Xeon.

Fie ca este vorba de o persoana fizica sau de una juridica, indiferent de domeniul de activitate al paginii web, intotdeauna va exista o solutie potrivita pentru alegerea unui server dedicat corespunzator ce poate sa raspunda tuturor cerintelor.

Print

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

error: Continut protejat !!!