Cotidian Judetean

www.concretolt.ro

PROCURORII DE LA PJ SLATINA PUN CRUCE DOSARULUI PRIVIND VÂNZAREA TERENURILOR DIN SLATINA: VÂLCOV-BASMA CURATĂ!(DOC)

08. februarie. 2021

Prin Ordonanța din 28.01.2019 în dosarul penal 96/P/2018-în care Darius Vâlcov a fost condamnat, în faza de fond, la 8 ani de închisoare pentru mai multe fapte de corupțieprocurorul de caz a dispus disjungerea mai multor cauze pentru continuarea cercetărilor. Pentru o parte dintre acestea s-a dispus totodată și declinarea la alte parchete.

La Parchetul de pe lângă Judecătoria Slatina a ajuns dosarul cu privire la ”săvârșirea infracțiunilor de folosire a  funcției pentru favorizarea unor persoane cu privire la obținerea de către Darius Vâlcov, prin persoane interpuse, a unor suprafețe de teren situate pe raza municpiului Slatina, aparținând Consiliului Local Slatina în perioada în care acesta a deținut funcția de primar și beneficiind de vânzarea acestuia către alți beneficiind de prețuri avantajoase”. Cum spuneam, dosarul în cauză era trimis de la DNA Stuctura Centrală la sfârșitul lunii ianuarie 2019. Doar analizând ordonanța lui Volintiru se poate constata că speța era una destul de complexă. La fel cum a fost și afacerea cu imobiliare din mandatul de primar al lui Vâlcov.

Doar câteva exemple în acest sens, care s-au tot rostogolit în spațiu public în ultimii ani și care, certificat în cazul multora atât de Camera de Conturi Olt cât și de instanțe , au adus importante prejudicii municipiului. Numai din vânzarea terenului în suprafață de 55.002,82 mp situat în zona Aleea Oltului prejudiciul cauzat a fost de 4,2 milioane de lei!Definitiv- click. Pe rolul Tribunalului Olt se află azi un alt teren, aflat până în 2010 în proprietatea Primăriei Slatina, vândut lui Ilinca, apoi lui Ramba și ulterior revândut către o societate care a construit un supermarket. Azi Ramba îl vrea înapoi, speța se judecă-click. Calea vânzării a luat-o și terenul de 600 mp pe care l-a primit cadou fosta şefă a Tribunalului Olt, la fel și terenurile de pe Grădiște -5000 mp ajunși la Ripah controlată la acel moment de Ramba, terenul in suprafata de 33.706,23 m.p. situat in zona Milcov(evaluat la 2,169 euro/mp) întrat în proprietatea firmei S.C. KOLISTAR 77 S.R.L. Slatina (n.n. asociati pe fiica omului de afaceri Baltoi Octavian si fiul ex sefului S.R.I. Olt, Voinea Marius).

Sunt doar câteva exemple dintr-o listă lungă, dar care, pare că a fost ușor de ”analizat” de procurorii din cadrul Parchetului de lângă Judecătoria Slatina. Și asta pentru că, la două luni de la momentul la care dosarul în cauză le-a fost declinat au și reușit finalizarea cercetărilor iar la 12 martie 2019 au dispus CLASAREA!

Așadar, ce s-a vândut, e bun vândut. Case closed!

Print

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

error: Continut protejat !!!