Cotidian Judetean

www.concretolt.ro

JAFUL IMOBILIAR: DUPĂ CE-A EXECUTAT PRIMĂRIA SLATINA, DENUNȚĂTORUL LUI VÂLCOV ÎȘI REVENDICĂ TERENURILE

03. martie. 2020

În vara anului trecut unul dintre cei mai aprigi denunțători ai fostului primar Darius Vâlcov executa silit Primăria Slatina în baza unei decizii definitive pronunțată de Curtea de Apel Craiova. Este vorba despre Ovidiu Ramba, patronul societății Plus Confort, beneficiara mai multor contracte de la Primăria Slatina printre care și cel privind anveloparea blocurilor -care de altfel face obiectului dosarului de la Tribunalul Dolj în care Vâlcov este judecat pentru luare de mită, mituitorul având calitatea de… martor denunțător.

Aprobarea suportarii din buget local, trecerii pe cheltuieli si achitarii sumei de 3.000,00 lei reprezentand cheltuieli de judecata catre SC PLUS CONFORT SRL- decizia nr.1129/07.05.2019 prin care Curtea de Apel Craiova a admis recursul formulat de SC PLUS CONFORT SRL impotriva sentintei nr.67/06.02.2019 pronuntata de Tribunalul Olt in dosarul nr.1938/104/2016, in contradictoriu cu Municipiul Slatina prin primar si pe cale de consecinta a casat in parte sentinta atacata si, rejudecand,admite in parte capatul de cerere privind cheltuielile de judecata, in sensul ca reduce aceste cheltuieli de la 12.000 lei la 3.000 lei

Azi același Ramba, se adresează din nou instanței, respectiv Tribunalului Olt, cu o cerere de revendicare. În calitate de reclamant apare S.C. REWE PROJEKTENTWICKLUNG Romania S.R.L, cererea lui Ramba vizând terenul de pe Mănăstirii despre care, la momentul la care procuroorii anticorupție au verificat ”jaful imobiliar din Slatina” Ramba a negat că i-ar aparține în fapt ci doar în acte, fiind un interpus al lui Vâlcov. Azi însă, potrivit cecerii, Ramba se comportă ca proprietar de drept și nici pe de parte… interpus.

Terenul în cauză a aparținut Primăriei Slatina până la data de 23.06.2010, când, din initiativa primarului Vilcov Darius – Bogdan a fost adoptată Hotararea nr. 140 conform careia s-a aprobat schimbul imobilului – teren in suprafata de 561,81 m.p., situat in Slatina, Str. Manastirii nr. 7 cu imobilul fost punct termic „Crisan III/I”, situat in Slatina, Str. Rozelor care fusese vandut de catre Consiliul Local Slatina societatii comerciale Evoinvest Corporation 1935 S.R.L. administrata de Ilinca Octavian Constantin, un alt interpus al primarului Vilcov Darius – Bogdan in schimbul numirii acestuia in functia de manager al Spitalului orasenesc Caracal. Consiliul Local Slatina si-a insusit Raportul de evaluare nr. 4973/15.04.2010 (pt. terenul din strada Manastirii) si raportul fara numar din 06.04.2010 (pt. Punctul Termic Crisan III/I din strada Aleea Rozelor) intocmite de acelasi evaluator expert ANEVAR, Beznea Gheorghe, fost sef Serviciu Impozite si Taxe la Directia Impozite si Taxe a Primariei Slatina conform caruia terenul a fost evaluat la 105.800 lei echivalentul a 25.612 euro (45,02 euro/m.p.) iar Punctul Termic Crisan III/I compus din constructie in suprafata de 409,53 m.p. si terenul de sub constructie cu aceeasi suprafata, la suma de 109.386 lei, echivalentul a 26.701 euro (46,94 euro/m.p.). Dupa sase zile, la data de 29.06.2010, Consiliul Local Slatina a adoptat Hotararea nr. 157, cu acelasi obiect, dar cu precizarea ca Punctul termic Crisan III/I este proprietatea domnului Ramba Andrei – Ovidiu. Avand in vedere tranzactionarea ulterioara a terenului, s-a apreciat ca este mai potrivit sa duca la indeplinire afacerea Ramba Andrei – Ovidiu.

Acesta a vandut terenul in suprafata de 568,81 m.p. dezvoltatorului imobiliar S.C. REWE PROJEKTENTWICKLUNG Romania S.R.L.( magazinul Penny ) la pretul de 600 euro/m.p., bugetul public al Mun. Slatina fiind prejudiciat cu suma constand in diferenta dintre valoarea inscrisa in Raportul de evaluare nr. 4973/15.04.2010 si valoarea contractului de vanzare – cumparare al aceluiasi teren incheiat de Ramba Andrei – Ovidiu cu dezvoltatorul imobiliar S.C. REWE PROJEKTENTWICKLUNG Romania S.R.L.

PE ACEEAȘI TEMĂ:

Print

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

error: Continut protejat !!!