Cotidian Judetean

www.concretolt.ro

GUVERMUL MEU, SURD LA STRIGĂTELE DISPERATE ALE SISTEMULUI MEDICAL DIN OLT: DOAMNA CIAUȘU, DOMNU’ HOMOREAN, A FOST BUN TRATAMENTUL?

05. noiembrie. 2020

E dezastru în spitale! În întreaga țară! La Olt, situația se înrăutățește de la aproape de la o oră la alta. Și nu doar pentru că numărul celor ce se infectează cu noul virus e tot mai mare, ci mai ales din cauza faptului că sistemul sanitar e tot mai neajutorat! Victimele dezastrului cad cetățenii! N-au nici o vină dar din păcate se pare că sunt totuși pedepsiți pentru că trăiesc într-un județ considerat din puct de vedere politic ”roșu”. Așa cum a fost de la început când, a venit prima mostră de bătaie de joc: în loc de materiale de protecție MS a trimis pliante de informare!

Pe aceeași linie a continuat și președintele PNL Olt la acel moment, atât cu încercările de schimbare a managerilor spitalelor din județ dar și cu interdicția către membri de partid de a dona ”ceva spitalelor lor”(n.n. ale pesediștilor!!!).

Am tras încă de atunci semnale de alarmă: virusul nu se tratează nici cu funcții politice, nici cu publice și nici nu alege! Se tratează cu medicamente la fel cum s-a tratat inclusiv secretarul executiv al PNL Olt, Ana Maria Ciaușu(n.n. dovada că virusul NU ALEGE!). La spitalul Județean de Urgență Slatina, condus ”managerul lor”, cu medicamentație asigurată de ”ai lor”, cu asistență medicală asigurată de ”personalul lor”. Nu s-a ținut cont de culoarea politică, nici de funcție, nici măcar de distribuirile slugarnice ale unor postări ale liderului județean la adresa zonei medicale, sau de bătaia de joc a celor ce conduc Ministerul Sănătății! Nici pe departe!

Azi, din fericire, secretarul PNL Olt e bine și, cu toată dragostea, așa să rămână până ce vom depăși această perioadă. Dar, cu aceeași dragoste, doamna Ciaușu, cu pretenții de a fi votată de olteni ca deputat, de ce azi cei 171 de pacienți aflați internați în spitalele din Olt nu pot beneficia și ei de același tratament ca dumneavoastră? E dreptul lor la sănătate! E dreptul lor la VIAȚĂ! Sau le-au pierdut și n-au aflat încă? Ați uitat să-i anunțați deși le-o demonstrați în această perioadă?

Se strigă în disperare de aproape o lună dinspre toate spitalele: nu avem locuri, nu avem medicamente! Crește numărul persoanelor decedate. Până azi 118 și-au pierdut viața! Poate pe unii dintre ei i-ar fi salvat acele medicamente, sau mai grav poate azi ar fi fost în viață dacă se găsea un lo în vreun spital! Consțiință, ceva? Pentru că atitudinea lipsește cu desăvârșire. Nici unul din cei trei aspiranți la un fotoliu de parlamentar de listele PNL Olt nu a avut în aceste zile nici măcar o reacție publică vis a vis de faptul că solicitările transmise la la Olt la București au fost ignorate. N-am văzut la Voiculescu nici măcar un selfie cu ministrul Tătaru. Nici la Știrbu vreo interpelare! Nici la Ana Ciaușu vreo urmă de… agitație. Așa cum s-a mai întâmplat în deosebi când a fost vorba despre vreo numire la cârma instituțiilor publice. Nici de la prefectul Homorean, și domnia sa trecut prin experiența infectării cu COVID, nu am aflat despre vreun demers făcut la Guvernul său, al cărui reprezentant este în teritoriu, măcar pentru a asigura stocul de medicamente. E drept, poate la Colentina au, dar nu toți oltenii au norocul domniei sale! Am văzut în schimb, că da, sunt în campanie cu toții. Dar cu ce preț? Viața?

Print

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

error: Continut protejat !!!