Cotidian Judetean

www.concretolt.ro

OLT, CARANTINĂ INSTITUȚIONALIZATĂ: DOMNU’ HOMOREAN , CINE BAGĂ GUNOIU’ SUB PREȘ?#RESPONSABILITATE!!!

16. martie. 2020

Se poate spune, cel puțin la acest moment că situația la nivelul județului Olt în ceea ce privește evoluția cazurilor infectate cu virusul COVID-19 este una cel puțin optimistă.Sunt doar astfel de cazuri, bărbatul în vârstă de 51 de ani, din Caracal, şi tânărul în vârstă de 22 de ani, din Slatina, ambii fiind internaţi la Spitalul din Craiova, a crescut numărul persoanelor aflate în carantină- oficial, la acest moment la nivelul județului Olt sunt 60 de persoane , iar numărul persoanelor izolate la domiciliu este de 411- acestea două din urmă fiind două măsuri de prevenție. Așadar datele sunt clare dar din păcate doar datele…

Bâlbele autorităților continuă chiar și azi! Și în aceeași zonă a spațiilor de carantină, despre care consemnam chiar în urmă cu o săptămână.

Luni, după ce responsabilitatea s-a pasat în primă fază de la DSP Olt la Primăria Slatina, la Prefectura Olt și pe unde s-a mai putut, a ieșit victorios prefectul de Olt, printr-un comunicat, să anunțe că ”gestionează ca la carte” problema hranei persoanelor aflate în carantină. Era de așteptat, într-o societate normală, ca de la apariția primei probleme la aceste spații să se facă la nivelul deja celebrului Comitet Judetean pentru Situatii de Urgenta Olt o inventariere a tuturor necesităților persoanelor din aceste zone astfel încât să fie eliminate orice ”disfuncionalități”. Dar când societatea va fi normală, când responsabilitatea va fi cuvântul de ordine, când autoritățile, de sus în jos și de jos în sus, vor înțelege că în astfel de momente nu e loc nici de plătit polițe, nici de campanie electorală, că nu este vorba despre un concurs de umflat mușchii pe… autoritate, ci că este vorba despre sănătatea oamenilor și, ce să vei, inclusiv a lor și a familiilor lor! Nici prefectul , nici președintele consiliului județean, nici primarul, nici directorul DSP(n.n. și ai lor!) nu se află într-un bol de sticlă! Răspândirea acestui virus nu ține cont nici de nume, nici de funcție sau de culoare politică. Ține de responsabilitate. Nu poți să vii și să ceri responsabilitate cetățenilor când TU, responsabil cu gestionarea acestei situații îți dai cu stângul în dreptul!

S-a rezolvat problema hranei, dar ce facem cu gunoiul. Avem un focar de ingfecție(covid -19), mai venim cu încă unul? Din seara de 10-11 martie când au fost carantinate în Slatina primele patru persoane, azi oficial sunt 36, gunoiul menajer din locația numită Spitalul de carantină Q1 nu a fost niciodată ridicat! Vreme de o săptămână s-a adunat la parterul imobilului fără ca nimeni să se împiedice de el? De ce? De IRESPONSABILITATE! Iar acum încep din nou bâlbele:

DSP Olt:Noi ne ocupă de deșeurile medicale. Noi am luat măsuri în acest sens. De gunoiul menajer trebuie să se ocupe administratorul spațiilor puse la dispoziție pentru persoanele aflate în carantină!”

Primăria Slatina(administratorul spațiilor): ”Nu noi ne ocupăm de gunoil menajer de acolo. Are un rgim special nu îl poți ridica în aceleași condiții ca cel din oraș. DSP Olt se ocupă de acest aspect”

Salubris SA: ”Nu, noi nu am ridicat până acum gunoiul din aceste zone. Nu am fost contactați în acest sens, e nevoie de unele măsuri ca să o facem”

Așadar, gunoiul e la ușă! De o săptămână se adună și se tot adună! Până când? Dacă asta nu se numește incompetență, așteptăm comunicatul oficial al prefectului de Olt, Florin Homorean să ne spună cum se numește! Și mai mult de atât, poate până la comunicat ia DE ÎNDATĂ măsurile pe care este OBLIGAT să le ia! Și acesta era un aspect pe care trebuia să-l abordeze săptămâna trecută când a petrecut ceasuri bune la sediul DSP Olt! În cazul de față nici măcar sub preș nu poate fi băgat gunoiul. E prea mult…

Print

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

error: Continut protejat !!!