Cotidian Judetean

www.concretolt.ro

CARANTINARE INSTITUȚIONALIZATĂ LA OLT: AVALANȘĂ DE BÂLBE DE SUS ÎN JOS ȘI INVERS!

11. martie. 2020

A apărut la nivelul județului Olt situația pe care foarte mulți nu și-o doreau. Și asta în primul rând temerea celor mai mulți, a cetățenilor bineînțeles, era aceea că autoritățile vor fi luate pe nepregătite. E drept, nu sunt total descoperite însă haosul este cuvântul de ordine. Avem la nivelul județului una bucată Comitet Judetean pentru Situatii de Urgenta Olt, cu responsabilitati in gestionarea situatiilor medicale de urgență, una bucată prefect de Olt în persoana lui Florin Homorean, una bucată DSP Olt și încă o altă bucată primar, respectiv Primăria Slatina- aceasta din urmă fiind cea care ar fi trebuit să se preocupe pentru identificarea unor spații la nivelul municipiului necesare carantinării instituționalizate a persoanelor Și pentru că toată această abrambureală nu ar fi suficientă(este chiar prea mult în actuala situație din țară!!!) vine și bomboana pe colivă de la CJ Olt. Una bucată vicepreședinte în persoana lui Delureanu trezit de carantinare cu noaptea în cap și dus fix în miezul Comitet Judetean pentru Situatii de Urgenta Olt. Ca să ce? Ca să nimic, ca să agite și mai mult spiritele în toată această bâlbâială, ca să descopere azi și să și solicite ”puncte de vedere” despre cine conduce DSP Olt, o informație care de altfel e mai mult decât oficială, care a fost semnalată nu doar o dată de ”presa care vrea sânge” dar pe care până acum nu a avut timp să o vadă sau audă. Azi, când carantinarea instituționalizată, măsură luată pentru prima dată la nivelul județului Olt oricum produce îngrijorare în rândul cetățenilor doar pentru simplu motiv că există, apare în acest cerc(vicios!) un alt factor… perturbant și nici pe departe util.

Pe aceeași linie a abramburelii, poziția OFICIALĂ a instituțiilor ”abilitate” spune atât de multe încât orice comentariu e inutil.

DSP Olt, director Ioniță Elena:

»Cine asigură persoanelor instituționalizate hrana și produsele de igienă? /Noi, noi ne ocupăm, DSP Olt!

Aveți fonduri?/Nu avem dar cheltuielile urmează a ne fi decontate de la Guvern.

Spațiile pentru carantinare sunt dotate corespunzător, dincolo de imobilul în sine și un pat?/ Da! Sunt! Centrele au un pat sau două, depinde, au și băi proprii!

Și produsele de igenă nu ar trebui să existe acolo?/ Ba da. Sunt. Sunt acolo!

Și hrana persoanelor respective?/ Noi ne ocupăm.

Presupun că aveți un contract de catering în sensul ăsta…/ Da. Avem. Noi da. Catering!«

Pe scurt: noi, DSP Olt și hrana și produsele de igienă, dar produsele sunt acolo de fapt, nu noi ci Primăria Slatina, și hrana… catering! De reținut pentru că urmează poziția Primăriei Slatina, prin primar Moț Emil:

»Ce asigură Primăria Slatinha în cazul centrelor de carantinare? /Spațiul și paza!

Produse de igienă sau mâncare?/ Da, asta da!

Care asta? Produsele de igienă. Iar mâncarea vine de la spital. Normal că sunt aranjate camerele și băile de câteva săptămâni”

Concluzie: Pe semne că miercuri când cele două persoane au fost carantinate produsele de igienă ”care erau de mult acolo” nau fost ascunse printr-un colț anume și de aceea nu s-au găsit, iar cateringul de care vorbește DSP Olt ne spune OFICIAL primarul Moț că îl face de fapt Spitalul Județean Slatina. Deci mai departe la managerul Rotea de la SJU Slatina:

«Spitalul jJudețean slatina este instituția care asigură mâncarea pesoanelor carantinate instituțional? În perioada 10.03-31.03 s-a încheiat un protocol între DSP Olt și SJU Slatina potrivit căruia hrana pentru persoanele aflate în locurile de carntină organizate în Municipiul Slatina va fi asigurată de cantina SJU Slatina. Contravaloarea hranei va fi plătită ulterior de către DSP Olt din fonduri asigurate de către ministerele de resort»

Și în toată această bulibășeală am ncercat bineînțeles (în speranța că va face lumină!!!) să obținem și un punct de vedere al însuși PREȘEDINTELUI Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Olt, prefectul Homorean. Ton de ocupat și mesaj șablon: vă voi suna eu”. De la 10.43 până la 12.15 nimic!!!!

N-a venit, probabil prins domnia sa tocmai în treburi despre gestionarea situației. Dar în lipsa unui răspuns avem un document oficial care vorbește de la sine. Este vorba despre Hotărârea nr.3 din 26.02.2020 a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Olt în care se face vorbire la măsurile de mai sus despre care am solicitat instituțiilor date CONCRETE(situația nu mai este ipotetică ci este deja realitate carantinarea!!!). Detaliat, cei interesați pot accesa documentul, public atât pe site-ul prefecturii Olt cât și al DSP Olt. Pe scurt zice așa: să se asigure o comunicare promptă și eficientă, să se facă dezinsecție și dezinfecție continuă a locațiilor aflate în administrare(?), să se sprijine autoritățile județene în identificarea unor persoane suspecte, să se sprijine persoanele aflate în izolare la domiciliu pe raza localităților în vederea asigurăriialimentelor și a altor necesități de trai și lista continuă cu SĂ SE ASIGURE, SĂ SE FACĂ!

Poate, dacă deranjul nu este prea mare sau stresul în această perioadă nu-l epuizează pe prefectul de Olt, PREȘEDINTE al Comitetului Judetean pentru Situatii de Urgenta Olt, revine cu o hotărâre, cu o ”informare publică” asupra persoanelor sau instituțiilor care TREBUIE SĂ ASIGURE sau SĂ SPRIJINE! Altfel, ce CINEVA, ORICINE să facă orice sau ce vrea, nu merge domnule HOMOREAN. Și D’ asta avem azi prima situație de carantiă instituționalizată, d’asta și haosul creat! Viitorul nu ne duce spre o ameliorare a numărului cazurilor infectate cu COVID 19 ci dimpotrivă. Ori locul bâlbelor TREBUIE luat de URGENȚĂ de decizii responsabile! Altfel, un pix și o foaie iar primul cuvânt să fie DEMISIA! Și apoi dați pixul din mână în mână și la ceilalți reponsabili!

Print

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

error: Continut protejat !!!