Cotidian Judetean

www.concretolt.ro

DUPĂ NOAPTEA CA HOȚII, DIMINEAȚA CA… LA SLATINA! ÎMPRUMUT PE BUGET, CAMPANIE… PE ÎMPRUMUT!

09. martie. 2020

•ACEEAȘI MIZERIE!!!

Dacă pentru primar n-ar semna, spre exemplu, expunerile de motive la proiectele de hotărâre,Emil Constantin Stelian Moț ai fi tentat să crezi că administrația Vâlcov-Prina nu și-a încheiat mandatul. Că au fost ridicați cei doi foști primari de către procurori, că au fost reținuți și trimiși în judecată, dar că în continuare soarta Slatinei, dar mai ales a bugetului local, stă tot în pixul lor. E suficient să vezi lista constructorilor conectați la marile lucrări ”de investiții”, să vezi ultimele concesionări de terenuri, dacă mai ai puțintică răbdare să vezi cum se înalță voioase noi blocuri de locuințe aproape după modelul celor de la Strehareț(Aceti) și în final ajungi la împrumuturi. Și aici poți să te oprești puțin dar nu doar ca să mimezi așa cum a făcut-o azi Voiculescu, oficial candidat la Primăria Slatina, care fix înainte de a intra în sala de ședință să primească binecuvântarea lui Orban pentru candidatură, a aruncat o piatră. Și-a lăsat-o aruncată(până la momentul publicării), să se rostogolească… de la sine. A mima(opoziția!), mimare! Parte din ceea ce în urmă cu câteva zile consemnam(vezi:https://concretolt.ro/2020/03/05/mot-te-lepezi-de-liviu-da-tu-voiculescu-de-emil/), troc dar să nu bată la ochi iar dacă totuși prinde la alegător și se reflectă ”aruncatul pietrei” în procentul lui Moț, atunci… să fie primit! Pe golăneală și de o parte și de cealaltă!

Nu însă și la împrumut. Acolo e pe bune, votat, aprobat în ședința DE ÎNDATĂ! De ce pe repede înainte?

Din aceleași motiv pentru care unii pot noaptea ca hoții, pot și alții dimineața ca… la Slatina. Altă explicație a acestei urgențe nu există pentru că nu poate coborâ edilul actual de la nivelul procentelor sale să dea astfel de explicații. Poate cel mult, să-l trimită la inaintare pe vărul Cismaru, tot ca în vremurile jafului când Vâlcov era spre exemplu la shopping de tablouri prin Franța cu Anca Gușatu și Ramba, iar la ședințele CL oferea ”relații” city managerul. Care văru spune ce vrea! Că suportă bugetul încă un împrumut, că azi gradul de îndatorare ”e pe undeva le la 11%”(pe undeva, își alege și el gradul singur pe unde vrea să se oprească!), că se dorește să se întâmple în perioada următoare un împrumut de 100.000.000 lei, în mod special ca să se achite altele vechi la care au crescut dobânzile și ce-o mai rămâne să se ducă la investiții. Dar nu investițiile pentru anul acesta, zice tot văru admninistrator, adică nu din împrumut își va încasa spre exemplu banii Top Decon(știe city https://imperativ.ro/2020/03/04/angajare-la-guvern-legaturile-lui-darius-valcov-cu-top-decon-srl-firma-intra-in-licitatiile-de-la-olt-ca-unic-ofertant-siadjudecat/). Asta glăsuiește administratorul public, dar ce să vezi, despre acest ”mod special” nu se face vorbire deloc în referatul de aprobare semnat de primarul încă în funcție.

«Propun spre aprobare Consiliului Local prezentul proiect de hotărâre privind acordul de principiu al Consiliului local Slatina în vederea aprobării contractării unei finanţări rambursabile interne în valoare 100.000.000 LEI în vederea realizării proiectelor de investiţiilor publice de interes local in municipiul Slatina, cu o maturitate de 15 ani, perioada de graţie fiind de 2 ani» Nici o vorbă despre achitarea unor credite mai vechi ci doar se defilează cu ”investiții” pentru că nu-i așa, din promisiuni vin și voturile. Sau cel puțin pe această idee încă mai merg cei ce urmăresc să fie aleși în vreo funcție publică.

Unii promit investiții, alții promit că nu vor face ca ei! Însă ambii le stabilesc de comun acord! Nu s-a schimbat nimic în această speță!

•ACEEAȘI MIZERIE!!!

Print

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

error: Continut protejat !!!