Cotidian Judetean

www.concretolt.ro

IMOBILIARE CONSLOC, JAFUL IMOBILIAR: VÂLCOV A VÂNDUT, MOȚ RĂSCUMPĂRĂ!

18. februarie. 2020

Despre jaful imobiliar produs în mandatele de primar al Slatinei ale lui lui Darius Vâlcov n-au curs doar râuri de cerneală în presă ci în dosarele instrumentate de DNA. Parte din ele au fost clasate, altele se află și azi în lucru însă în ambele cauze buni de plată până acum au fost doar slătinenii. S-a întâmplat nu demult cu terenul 55.000 mp din parcul Aleea Oltului, vândut în 2007 firmei SC KPF Aphrodite SRL, pentru care Primăria Slatina a plătit pe lângă prețul terenului-  în 2011, firma a acționat în judecată municipalitatea şi a câştigat 1.608.725 de euro, reprezentând preţul contractului rezolvit– ci și dobânda legală pe circa opt ani, precum și alte onorarii, studii, impozite și dobânzi prejudiciul constatat de Curtea de Conturi fiind 4,2 milioane lei, sumă plătită din bugetul local după ce Primăria Slatina a fost executată silit.

Acum un alt teren vândut în timpul aceleiași administrații a fost răscumpărat de Primăria Slatina. Este vorba despre unul din cele trei loturi de teren intrate în posesia Imobiliare Consloc la data de 12.08.2010 când din initiativa primarului Vilcov Darius – Bogdan, Consiliul Local Slatina a adoptat Hotararea nr. 200, conform careia se aproba vanzarea prin licitatie publica a terenului in suprafata de 76.837 m.p. ce apartine domeniului privat al Mun. Slatina (trecut din domeniul public) situat in intravilanul Mun. Slatina, Dealul Gradiste. compus din trei loturi, urmare a dezmembrarii astfel:• Lotul 1 – teren in suprafata de 31.875 m.p.;• Lotul 2 – teren in suprafata de 41.326 m.p.;• Lotul 3 – teren in suprafata de 3.636 m.p. La momentul respectiv, conform art. 2 al HCL, a fost însușit raportul de evaluare al aceluiasi P.F.A. Beznea Gheorghe, fost sef Serviciul Impozite si Taxe al Directiei Impozite si Taxe a Primariei Slatina. Astfel Lotul 1 – teren in suprafata de 31.875 m.p. evaluat la 3,49 euro/m.p.; Lotul 2 – teren in suprafata de 41.336 m.p. evaluat la 4,45 euro/m.p., respectiv 184.097 m.p iar Lotul 3 – teren in suprafata de 3.636 m.p. evaluat la 19,38 euro/m.p. respectiv 70.312 euro. Toate cele 3 loturi de teren au fost vandute in baza unui singur contract de vanzare – cumparare respectiv nr. 1218/22.11.2010 preturile fiind derizorii in comparatie cu referentele din piata imobiliara, nerespectandu-se nici tarifele minime stabilite la nivelul Mun. Slatina de Birourile Notarilor Publice in vederea tranzactiilor imobiliare. Cumparatorul a fost S.C. IMOBILIARE CONSLOC S.R.L. in care Consiliul Local Slatina a fost unic actionar, instrainarea terenurilor fiind făcută cu incalcarea prevederilor art. 71 din O.U.G. 195/2005( modificata prin O.U.G. 114/2007), toate cele trei loturi de teren fiind declarate Arie de protectie avifaunistica in cadrul SITULUI ROSPA 0106 VALEA OLTULUI INFERIOR avand ca si custode S.C. COMPANIA DE SERVICII SI CONSULTANTA S.A. care a beneficiat de proiectul cu finantare nerambursabila in valoare de 55.011.653 lei fara T.V.A. fara nici un beneficiu. Mai mult, pe de o parte în timp ce la OCPI Olt cele trei suprafețe au fost declarate cu categoria de folosinta „CURTI CONSTRUCTII”(conform Extraselor de Carte Funciara) la Directia Impozite si Taxe a Primariei Slatina ele figurau teren agricol – pasune(n.n.doar diferenta dintre cele doua grupe de impozitare e un prim prejudiciu!!!), iar pe de altă parte S.C. IMOBILIARE CONSLOC S.R.L. nu a avut imputernicirea prin hotarare a Consiliului Local Slatina sa participe la licitatiile pentru achizitiile de terenuri.

În octombrie 2015, magistraţii Tribunalului Olt au dispus începerea procedurii falimentului pentru firma SC Imobiliare Consloc SRL,
după ce planul de reorganizare a societăţii a fost respins. La acel moment societatea acumulase datorii de aproape trei milioane de lei. 18 creditori înscriși la masa credală, în total peste 2,6 milioane de lei de recuperat. Dosarul se află în continuare în instanță. Parte din bunuri au fost valorificate- vezi parcarea supraetajată zona SJU Slatina. În ceea ce privește terenurile de pe Grădiște, lichidatorul judiciar CASA DE INSOLVENŢĂ GMC SPRL desemnat pentru SC Imobiliare a cerut în instanță anularea contractului de vânzare cumpărare autentificat sub nr. 1218/22.11.2010. Cu alte cuvinte, răscumpărarea de către Primăria Slatina a celor trei suprafețe vândute de Vâlcov în 2010 fiind singura soluție pentru valorificarea terenului tocmai din cauza condiților în care s-a făcut înstrăinarea lor( n.n.încalcarea prevederilor art. 71 din O.U.G. 195/2005 modificata prin O.U.G. 114/2007) Solicitarea a fost admisă doar parțial, în sensul în care contractul de vânzare cumpărare a fost anulat(parțial) doar cu privire la suprafaţa de 3636 m.p, suprafață pentru care inclusiv municipalitatea și-a declarat în instanță disponibilitatea de a o recupera(să fie parcare și la cort, zic!!!).

Solutia pe scurt: Admite în parte cererea de chemare în judecată formulată de reclamanta SC IMOBILIARE CONSLOC SRL, prin lichidator judiciar CASA DE INSOLVENŢĂ GMC SPRL în contradictoriu cu pârâtul MUNICIPIUL SLATINA PRIN PRIMAR. Dispune anularea parţială a contractului de vânzare cumpărare autentificat sub nr. 1218/22.11.2010 cu privire la suprafaţa de 3636 m.p. teren curţi construcţii, situat în intravilanul Municipiului Slatina, str. Aleea Grădişte, nr. 11, jud. Olt. Dispune repunerea părţilor în situaţia anterioară.

Așadar SC Imobiliare urmează a restitui terenul sus menţionat iar Primăria Slatina suma de 77.108 euro.

Din aceeași categorie a jafului imobiliar o altă speță se află pe rolul Judecătoriei Slatina, cu unul din denunțătorii lui Vâlcov, respectiv Ramba Ovidiu în calitate de reclamant și REWE PROJEKTENTWICKLUNG ROMANIA SRL (Penny Market) pârât, având ca obiect revendicarea terenului de pe Mănăstirii, aflat până în 2010 tot în posesia Primăriei Slatina. Același jaf, alt teren, alți bani, altă distracție! Revenim!

Print

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

error: Continut protejat !!!