Cotidian Judetean

www.concretolt.ro

FLORIN BARBU ȘI-A DEPUS MANDATUL DE LA ANIF! BABY, SĂGEȚILE SUNT PE POZIȚII!

26. februarie. 2020

S-a perfectat mult trâmbițata dar și mai mult așteptata schimbare de la conducererea ANIF. Florin Barbu nu mai e director general. Potrivit unui mesaj postat pe pagina sa de socializare și-a depus mandatul din fruntea Agenției. Nu insistăm pe faptul că înlocuitorul nu este de la PNL Olt așa cum visa Liviu Voiculescu, acest aspect fiind deja lămurit- trebuie să ai și cu ce nu doar să vrei iar când ești în coada clasamentului ca procent… stai jos, 4!

Noul ales să dea de acum înainte #viațăagriculturii este, așa cum arătam încă de la începutul anului(CLICK), Ștefan Ionescu, un personaj care nu pare deloc un novice când vine vorba de dirijarea fondurilor agenției către firme și personaje obscure, ”exeperiență” dobândită în perioada în care ANIF era o societate comercială (SNIF) aflată în pragul falimentului, administratorul special fiind tocmai Ștefan Constantin. Comisia parlamentară de anchetă înființată de Parlamentul Românie în 2009 tocmai pentru a verifica situația sistemelor de irigații, precum şi a altor sectoare de îmbunătățiri funciare, a descoperit că Ștefan a contribuit la datoriile de 160 de milioane pe care le avea SNIF către stat, iar de la numirea sa, acesta s-a ocupat de fondul imobiliar al societății, nu de redresarea irigațiilor, parlamentarii mergând la acel moment până la înaintarea unei recomări către Parchetului General să redeschidă o anchetă penală legate de furturile de SNIF pe numele lui Ștefan Constantin. Dacă sunt scheleți în dulap ei vor exploda direct în curtea Guvernului meu, mai exact în fața premierului Orban prin a cărui semnătură s-a oficializat numirea.

Dincolo de asta, e o vorbă celebră, de mult spusă și tot mai valabila în zilele noastre, și cu aplicabilitate în cazul de față. Pare că nu Cv-ul noului numit e răul cel mai mare. Nici pe departe. Șansele că să fie mai rău sunt mult mai mari decât cele ca să fie mai bine. Pentru că nu personajul în mâna căruia s-a pus pixul oficial azi este cheia… succesului. Cum și în cazul lui Florin Barbu n-a fost niciodată țintă pe persoană fizică! Și atunci dar și acum ”susținerea” face toți banii! În jurul ei(susținerea!) se învârt contractele, tot la fel și can can-urile! Toate drumurile duc, se pare, la niște prietenii vechi, sudate în timp și cu același numitor comun azi: contractele! Aceleași contracte de ieri, aceleași și de mâine! Doar liniile se schimbă. Nu mai e Oprescu, nu mai e Stănescu, e Ionescu și e, nu, nu celebrul procuror Portocală cu paradeala- asta-i altă poveste(CLICK)-, e Burci! Da, da, fix el, prietenul prietenilor și-al consilierilor de odinioară. Ușa perfectă pe care se PISIcesc să intre de mâine în colo niște unii. Să se mufeze la irigațiile mult râvnite. Nu mai vor pe ușa din dos, nu mai au nevoie nici de consilieri (zice el, nu noi!) e doar cu linie directă spre baby! Baby broker! Și atât(deocamdată!!!)!

Ori, în atare condiții, dacă a fost până acum cu suspiciuni rezonabile să se facă lumină atunci. Cum e în România normală? Să se schimbe doar pălăria și să se perpetueze vechile practici? Mai ales dacă ele n-au fost tocmai ortodoxe. Dacă a fost cu mafioți până azi, să fie cu albă ca zăpada de acum încolo, nu? Ori suntem golani, ori nu mai suntem?! E de urmărit!

Print

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

error: Continut protejat !!!