Cotidian Judetean

www.concretolt.ro

FAN IACOBESCU, CEL MAI ANCHETATOR DINTRE INSPECTORII ȘCOLARI!

04. februarie. 2020

Clar și răspicat: mă declar fan înfocat al unor indivizi(politicieni, oameni politici, militanți sau pur și simplu niște ghiocei- greu de încadrat în vreo categorie) care trudesc din greu, sudează asiduu și nu se opresc până când nu au certitudinea că și-au dat cu stângu’n dreptul! Nu există satisfacție mai mare decât să lucrezi cu materialul clientului. Așadar, să purcedem la drum. Unul despre care încă de la început trebuie spus că au pășit alții cum mult înainte, nu au inventat azi apa caldă nici liberalii și nici social democrații(localii!!!), deci nici cele trei(deocamdată) directoare de unități de învățământ chemate să dea cu subsemnatu’ la sediul ”parchetului ISJ Olt” și cu atât mai mult nici adjunctul Iacobescu care a descoperit prima(singura de la instalare!)”soluția” pentru reformarea învățământului oltean. Ei aș,. da de unde! Doar un banal război politic. Cum spuneam, cu materialul clientului, mai exact, pornind de la ceea ce consemnam la scurt timp de la instalarea noii conduceri la ISJ Olt cu privire la modul cum s-a desfășurat prima întâlnire cu ”directorimea” din județ care a fost catalogată de mare parte dintre cei prezenți, (n.n.argumentată chiar cu declarațiile adjunctului Iacobescu) drept o declarație de război în contextulș procesului de… depesedizare. Pentru refresh la memorie, click mai jos:

Întrebam, retoric e drept, ce-a vrut să spună poetul? Și ne-a răspuns poetul pe repede înainte: ”Nu i-am amenințat pe directori. Nu îmi stă în fire. Le-am spus că mă sunase cu puțin timp înainte de ședință un profesor care se plângea de felul în care a fost tratat de directoarea de la școală și că dacă nu îi rezolvăm dorința cât mai repede, cheamă televiziunile. I-am rugat să gestioneze situațiile prin comunicare permanentă cu profesorii, deoarece au văzut că în ultima vreme, metaforic „se cere sânge”. Totodată le-am spus să ne privească din perspectiva colegialității, deoarece funcția este trecătoare. „Arogarea șefiei” a fost sintagma folosită în contextul accentuării rolului dialogului și al comunicării.

Dar, ce să vezi, la mai bine de o lună de la acel moment a venit și prima demonstrație de… colegialitate(n.n. una din care pare că se dorește a se face chiar un titlu de glorie). Atât de multă colegialitate nutrește noua conducere a ISJ Olt față de directori încât a dat deja peste. Peste trei bucăți pesediste la carnet. Nu nu, ne asigură același reprezentant liberal al ISJ Olt că nu e vânătoare de vrăjitoare. E doar rezultatul unei anchete solide rău, cu poze și print-uri din ziare(like-urile nu se pun?). Păi ce-am făcut domn’ profesor? Iar cu presa? Ori e rea și vrea sânge, ori e bună și vă servește ”probe”(n.n. au pierdut pe drum poze cu demisi!!!!)! Departe de noi gândul că această ”mișcare” a adjunctului Iacobescu ar fi o dovadă de mulțumire și totodată de supunere față de șeful de partid. Cu siguranță e pură coincidență faptul că s-a produs scoaterea la tablă a celor trei directori imediat după ce s-au dat asigurări… de sus că postul nu îi mai este în pericol, c-a picat socolteala cu revenirea pe accept PNL Olt prin PMP Olt a Marianei Gheorghe pe postul de adjunct. Uite d’asta ne declarăm public fani ai lui Iacobescu. Pentru că e omul faptelor! Nu al vorbelor! Vorbele dau bine la ziar faptele te pun în lumină pozitivă în fața șefului. Și-atunci în care parte se înclină balanța? Ghici, ghicitoarea mea? La șefu’! Cât despre cele trei prinse în offsaid(zice anchetatorul general adjunct!) dacă-i pe incompatibilitate… pas în spate. Dacă-i doar pe print-uri și pe vânătoare, poate binevoiește în perioada următoare șefa tuturor femeilor văzute și nevăzute cu adeziune la PSD Olt, Corina Sulger, să glăsuiască ceva pe speță. Știm atâtnă greu mandatul la ANRE, greu rău lunar(n.n. dacă ar putea ar urla bietul buget!), știm și responsabilitățile domniei sale sunt multe, la fel și grijile pentru poziționarea din nou pe lista la Senat, dar totuși foncția(OFSD Olt!)… vă cam obligă! Nu e campanie de achiziționat cozonaci, nu e vremea de chetă, e un episod în care trei membre de partid se jură că-s nevinovate și invocă în apărarea lor partidu’. Iar partidu’ tace!

P.S. Victor Iacobescu, inspector general adjunct ISJ Olt- membru BPJ PNL Olt, Luminița Popescu, inspector general adjunct ISJ Olt- președinta OFL Olt, sunt două situații pe lângă… incompatibilitate!

Print

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

error: Continut protejat !!!