Cotidian Judetean

www.concretolt.ro

SĂ ÎNCEAPĂ INGINERU’ SĂ VORBEASCĂ…

18. decembrie. 2019

Dar nu înainte să traseze Generalu’ linia de urmat! Ca-n România normală! Cum cine? Păi cine este generalul pentru care merită să ne sacrificăm fiecare minut, fiecare picătura de energie și fiecare stop de sudoare, cum zicea el Mandolină? Cine? Voiculescu!Nimic fără el! El e generalul, el e partidul, el în tot și-n toate! Iei lumină de la jupânul neîncoronat dar autoproclamat ș’apoi pe ei, pe mama lor! Cam așa s-a derulat și prima interacțiune dintre noua conducere a ISJ Olt(n.n. după aproape două ore de ”ședință” cu președintele PNL Olt chiar în sediul ISJ Olt) și directorimea din județul Olt! Teoretic s-a numit ședință. Practic a fost mai mult o declarație de război a noilor urcați în funcții înalte, semn că nu PRESA este cea care vrea sânge spre dezamăgirea adjunctului Iacobescu, cel care pare să se perpelească tare rău de grija presei de vreme ce a ținut să-și înceapă discursul cu această precizare, după care a reușit doar printr-o frază să bage toată asistența în ceată: ”Nu ne arogăm noi șefia dumneavoastră”! Cum? Ce-a făcut? De la ce s-au luat? Până se lămurește poetul și poate ne lămurește și pe noi, să revenim la celebra ședință.

În primul rând, să fie clar pentru toată suflarea, doamna inginer-cum însăși s-a anunțat de la preziduu când a luat cuvântul după ”doamna de română” de la Caracal(n.n.adjuncta Luminița Popescu)- știe ”foarte multe chestii care le știe!” Nu-i așa că deja începutul e mai mult decât promițător? Să continuăm. Gata cu serbările și mesele. Fără mese întinse. Să se știe din capul locului că doamna inginer(și general când nu e întâiul general!) este alergică! Are dublă alergie: ”la bârfe și periat sau periuțe, nu știu cum zic profesorii de română”(n.n.s-a reținut doamna Tîrcomnicu, sunteți inginer!) Și încă un aspect pe care a ținut aceeași doamnă să-l aducă în atenția directorilor de școli: ”la ISJ Olt nu se vine cu plăsuța!” Cu plicul e voie? Sau chiar e recomandat? Întrebăm nu dăm cu paru’! Cum la fel întrebăm și despre plata cu orele pentru directori, unul din aspectele asupra căruia nou conducere a ISJ Olt a anunțatat(unii zic amenințat!) că se va apleca serios în perioada următoare. Ar fi de apreciat, zicem noi, dacă ar începe acest demers prin aplicare asupra propriilor persoane, fix pe cele 9 ore pe care înțelegem că încă le prrstează și pentru care bineînțeles încasează. Legea le permite directorilor plata cu ora(9 ore), le permite și inspectorilor da’ spre exemplu, cei doi adjuncți prestează și ora și conducerea ISJ Olt simultan? Doamna inginer înțelegem că e pe seral dar subalternii? E de urmărit tocmai în numele transparenței pentru care militează chiar unul dintre adjuncți, în speță Luminița Popescu. Cum la fel este de urmărit și cum vor ”evolua” lucrurile în perioada următoare în ceea ce-i privește pe diorectorii găsiți în funcții de noua conducere a ISJ Olt.

Știm, e vechi păcatul, majoritatea liderilor politici sunt tentați să folosească directorii de școli în special în campania electorală, dar la fel de bine se știe și faptul că cei mai mulți dintre cei care azi conduc instituțiile de învățământ din județ sunt cu concurs. Despre care sigur mai ales doamna inginer nu poate avea suspiciuni că nu s-a derulat corect din moment chiar domnia sa a susținut acest concurs și l-a promovat cu brio ca adjunct la Metalurgic! Așadar, se înțelege linia trasată de la partid, dar totuși, ce facem cu România educată? Adică, la Învățământ, când vorbim și despre… Învățământ? Știți, obiectul muncii, deocamdată doar plătită și nu prestată din ceea ce se vede public pe noua… transparență!

Print

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

error: Continut protejat !!!