Cotidian Judetean

www.concretolt.ro

PRIMA CIOCNIRE IN OLTUL PUTERNIC: PE ACORDURI DE LASĂ-NE, LASĂĂ-NE

30. septembrie. 2019

”Cine scoate sabia, de sabie va pieri”! Știut și dovedit! Unii au înțeles(prea puțini)dar sunt și alții încep să simtă pe propria piele ce înseamnă acest lucru. Două luni, doar atât au trecut de la Congresul PSD când Marian Oprișan, liderul de la Vrancea a fost huiduit la scenă deschisă. Am spus la acel moment că episodul nu trebuie uitat prea repede ci dimpotrivă trebuie privit dincolo de o simplă ”ieșire”. Facem din nou precizarea că scena nu a aparținut organizației Olt pentru că organizația nu mai are de mult lider ci doar președinte în acte. N-a luat atitudine Stănescu deși de nenumărate ori liderul de la Vrancea a jignit Oltul . A reacționat la acel moment primarul de la Colonești, Nicolae Stan. De reținut, Stan primarul și nu Stănescu președintele!!!

Și tot atunci spuneam că acel video ar trebui vizionat nu o dată ci de atâtea ori cât îi este necesar lui Paul Stănescu să înțeleagă că asta-i soarta celor ce nu acceptă de bună voie să se retragă la timp pentru că ai lui(n.n. aceiași cu arma la picior, cu rânduri strânse, etc) știu să dea și cec în alb dar și mai bine știu să pună pe fugă chiar și un lider ce se crede invincibil! Și ce să vezi, a venit momentul! Exact la două luni, mai exact vineri, la întâlnirea de pe Colegiul de Nord. Una la care, cel puțin Stănescu- restul invocă în continuare scuza că sunt soldați disciplinați(unii îi zic slugărnicie sau chiar frică)- ar fi trebuit să-și recunoască gafele din ultima perioadă care au făcut pe de o parte ca social democrații din Olt să fie tot mai puțin agreați de conducerea centrală iar primarii să aibă parte de tot mai puține proiecte(spre deloc- vezi FDI) și tot mai multe uși închise în nas la ministere. A ales însă să meargă în continuare cu atitudinea de baron peste județ! Și pe cale de consecință a cules ce-a semănat. N-a fost ședință a fost circ dacă ne limităm doar la poziția lui Paul Stănescu. Aceea când de la preziduu într-un limbaj ce greu poate fi redat (”demn” nu jucărie!) a invitat afară la ”reglat” conturile:”Ce p*** mea ba! Hai afară să îți arăt eu”. Cum se spune pe maidan(tot acolo se folosește și limbajul respectiv) s-au umflat mușchii pe el. Din perspectiva primarilor, a fost acel moment în care au arătat că s-a umplut paharul. Iar în ceea ce-l privește cel puțin pe Nicolae Stan, ultima picătură a curs: Şi replica n-a întârziat:”Uitați-vă hal de președinte, hal de senator, dă-ți bă demisia si lasa-ne!” (dialogul pare că a fost unul lung și extrem de…savuros asigură cei prezenți în sală). S-a ajuns aici şi pentru că, așa cum nu a înțeles nimic din ceea ce i s-a întâmplat lui Oprișan(tot baron și el!), tot la fel a înțeles NIMIC Paul Stănescu atunci când primarul de la Colonești a spus că nu acceptă ca nici unul din cei trei copii ai săi- mai ales al treilea, Coloneștiul- să fie călcați în picioare. Iar în asentimentul său au fost majoritatea celor prezenți vineri la ședință care n-au ripostat atunci când i s-a cerut lui Stănescu să-și recunoască greșelile și să facă un bine organizației de la Olt lăsând din mână funcția de președinte. I s-a cerut așadar demisia, i s-a imputat lipsa totală de implicare în ceea ce privește binele județului dar mai ales efortul maxim în interes strict personal. Lui, lui Paul Stănescu, și la pachet susținătorilor lui, celor care se încăpățânează să susțină orbește un președinte depășit! Sau poate își doresc aceeași soartă! Cert este că încet dar în mod sigur toamna aceasta, la Olt, nu se mai poartă politica struțului. Și nu ne referim doar la ceea ce s-a întâmplat vineri. Se lucrează și în alte… zone iar cel mai târziu se va cerne când va da colțul ierbii. Aceasta a fost doar prima ciocnire!

P.S. Cât privește amenințările cu DNA-ul , când le arunci în curtea altora, fie ei și primari, ar trebui să fii totși atent la șase dimineața! Știți voi, când vin ăștia. Nu prea e bine să vorbești de funie în casa spânzuratului…

Print

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

error: Continut protejat !!!