Cotidian Judetean

www.concretolt.ro

OLTUL PUTERNIC LA CONGRES: STĂNESCU A ZIS ȘERBAN NICOLAE, DELEGAȚII AU VOTAT DĂNCILĂ!

30. iunie. 2019


Am fost împotriva acestui Congres, am votat împotrvă (pentru organizarea lui pe 29 iunie – n.r.). Eu voi fi prezent, dar nu votez. Colegii mei de la Olt votează cum le dictează propria conștiință„, a declarat Paul Stănescu înainte de ședința CExN. Unit în cuget și-n simțiri, a completat și secundul său, Marius Oprescu: ”Cei mai mulţi dintre candidaţii de la congresul de sâmbătă sunt slabi şi nu reprezintă nimic pentru partid. (…) Nu m-am hotărât pe cine voi susţine. Mâine dimineaţă (sâmbătă – n.r.) ne vom întâlni şi vom stabili. Vom vedea.” 

De reținut din cele două declarații, colegii mei de la Olt votează cum le dictează propria conștiință și mâine dimineaţă ne vom întâlni şi vom stabili. De la vorbe la fapte a fost din nou prea lung drumul. S-au întâlnit și atât! Conștiința de care vorbea Stănescu a fost bilețelul dat din mână în mână să ajungă pe scaunul fiecărui delegat de la Olt pe care la categoria președinte era indicat Șerban Nicolae!  S-au întâlnit sâmbătă dimineața cum anunța Oprescu dar au uitat să mai stabilească împreună. Bilețelul l-au văzut toți și… atât! Cei mai mulți dintre primari au votat-o pe Dăncilă. Că la președinte executiv cu toții au mers pe mâna lui Teodorovici a fost doar o coincidență, fapt întărit și de a treia opțiune, cea pentru secretar general, unde din nou ”indicația” liderilor – Gabriel Petrea- a fost total ignorată. Fără doar și poate Oltul Puternic a înfrânt din nou, liderul și-a pierdut orice urmă de credibilitate, unul câte unii social democrații își conturează propriul drum, pe cale de consecință se anunță o vară plină de negocieri și-o toamnă cu decizii interesante.

Episodul alungării lui Oprișan de pe scenă nu trebuie uitat ci dimpotrivă trebuie privit dincolo de o simplă ”ieșire”. Scena nu a aparținut organizației Olt sau cu atât mai puțin liderului, să nu ne ducem după fentă. Să orchestreze Stănescu un astfel de episod e deja prea mult , îi depășește cu mult capacitățile, dovadă în acest sens stă lipsa totală de reacție publică la acuzele liderului de la Vrancea. Nu Nicolae Stan trebuia să reacționeze și mai ales să sancționeze un individ care de câte ori a avut ocazia a jignit Oltul și-a încercat să-și atingă scopul călcând pe cadavre(fie eleși politice). Dar Paul Stănescu, așa cum am spus-o în alte rânduri, nu mai are demult nimic în comun cu noțiunea de lider, ci acționează pe persoană fizică. Și tocmai din cauza acestei atitudini episodul huiduirii lui Oprișan ar trebui vizionat nu o dată ci de atâtea ori cât îi este necesar lui Paul Stănescu să înțeleagă că asta-i soarta celor ce nu acceptă de bună voie să se retragă la timp! S-a demonstrat, ai lui știu să dea și cec în alb dar și mai bine știu să pună pe fugă chiar și un lider ce se crede invincibil!

P.S. Atenție la următorul la tron. Se poate să nu fie pentru cine se pregătește…

Print

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

error: Continut protejat !!!