Cotidian Judetean

www.concretolt.ro

AFACEREA ALEEA OLTULUI SAU CÂND ÎȘI DĂ MOȚ CU TESLA-N… GENUNCHI!

12. iunie. 2019

Ar fi fost într-adevăr o știre dar mai ales o veste bună pentru cetățenul plătitor de taxe și impozite la bugetul local al Slatinei, chiar și o lovitură de imagine pentru primarul încă în funcție pentru încă un an de zile, chemarea în judecată a lui Darius Vâlcov și a consilierilor care în ședința CL Slatina din 29.09.2006 au votat Hotărârea 2010 și ulterior, în 18.04.2007, HCL 86. Ar fi fost dar, din păcate, nu e decât o încercare disperată de schimbare a ”modului de lucru” al lui Moț urmare a procentului de 29% pe care cu greu a reușit să-l obțină la Slatina la scrutinul din 26 mai și mai mult dacă la mijloc n-ar fi ”fuga” din calea Curții de Conturi (curtea-de-conturi-intra-in-cj-olt-si-primaria-slatina-finantarile-rambursabile-si-contul-de-executie/)care în urma acțiunilor de control pe care le desfășoară(n.n. atunci când constatările se fac la timp și nu după 10 ani!) nu doar că au abilitatea de a constata unele prejudicii dar pot sesiza inclusiv organele penale!

D’asta Moț nu poate astăzi demola ”peronul” de pe esplanadă pe care l-a plătit și pe care l-a girat și care ce să vezi nu-i mai place dar ”nu putem face acum nimic pentru că vine Curtea de Conturi și ni-l impută, așa că trebuie să așteptăm noi ani să-l eliminăm”(declarație TV)-bani PUBLICI aruncați pe apa sâmbetei, tot din acest motiv AZI(2019!)același primar s-a trezit să dea în judecată firma care s-a ocupat de reabilitarea Cinematografului Victoria pe care EL l-a inaugurat cu fast și conferință de presă alături de administratorul Cismaru(supervizorul lucrărilor!) la scurt timp după preluarea mandatului- august 2016!!!- și care azi are lacătul pe ușă: ” La fostul cinema Victoria sunt probleme. Curge apă, sistemul de încălzire nu există”.  Garanția de execuție? E prea mică, nu acoperă cheltuielile având în vedere că totul e… PRAF! Procesul e de urmărit iar până la o decizie definitivă căreia puțini îi dau șanse să fie favorabilă Primăriei Slatina, ceea ce s-a numit „Atelier Intercultural Victoria” rămâne închis! Și tot pe aceeași linie s-a desrulat și jocul de glezne de acum câteva zile când primarul l-a trimis pe Cismaru(om de bază în administrația Moț vărul lui Darius Vâlcov!) să numere bordurile puse… strâmb. Mai bine îl trimitea să numere ouăle!

Revenind la ceea ce s-a dorit o știre bombă(nu e suficient să schimbi consilierii ci e important să-i iei pe cei buni!) în toată strategia lui Moț a omis unele aspecte ce-i pot da efectul de boomerang.

Să o luăm cu începutul, pe date și cu materialul clientului.

05.06.2019- este înregistrată pe rolul Tribunalului Olt acțiunea civilă (Dosar nr. 1092/104/2019 ) de chemare în judecată de către primarul Slatinei și CL Slatina a 24 de pârâți, între care funcționari din PMS, consilieri locali din mandatul 2004-2008, cap de listă fiind primarul de la vremea respectivă, Darius Bogdan Vâlcov.

Ce vrea Moț de la instanță:”Solicităm instanței de judecată să dispună obligarea acestora, în solidar, la plata sumei de 4.286.637,98 lei”, așa cum reiese din cererea de chemare în judecată.

De unde vine acest prejudiciu? De la ceea ce s-a numit Afacerea Aleea Oltului(VEZIajunsă și la DNA(n.n. să nu scăpăm din vedere nici acest aspect!), terenul de 55.000 mp trecuți din domeniul public în domeniul privat și ulterior adjudecat ”la licitație” de SC KFP Aphrodite SRL, tranzacțoie concretiată prin contractul 1031/8.06.2007. Prin contract, Primăria Slatina s-a obligat să PUZ prin care să schimbe destinația zonei din ”zonă parc, complex sportiv pentru recreere” în zonă pentru servicii(n.n. să albească lucrurile precum a încercat cu șpăgile!)
să obțină aprobarea Direcției Agricole privind schimbarea destinației din teren arabil intravilan în teren pentru construcții intravilan și certificat de urbanism informativ. Normal, cum era previzibil, Primăria a încălcat obligațiile astfel cumpărătoarea a olicitat rezoluțiunea contractului în instanță, repunerea părților în situația anterioară, obligarea Primăriei Slatina la plata despăgubirilor pentru prejudiciile suferite și plata cheltuielilor de judecată. O soluție definitivă a venit de la ICCJ în 27 noiembrie2014. Ulterior, Primăria Slatina este executată silit pentru suma totală de 11.523.575,60 lei!!!

Un an mai târziu, chiar în anul de grație 2015 înainte ca Vâlcov să fie încătușat și băgat în arest, la controlul efectuat de Curtea de Conturi Olt LA CERERE!!!, prin minune au descoperit prejudiciul pe care din 2007 nu l-au văzut. Astfel prin Raportul din data de 23.01.2015 auditorii lui Goga constată că trecerea terenului din domeniul public în domeniu privat s-a făcut cu încălcarea prevederilor legale, ceea ce a condus la rezoluționarea contractului de vânzare cumpărare. Prin Decizia nr.17/2015 și Decizia 48/2015 CC Olt dispune în sarcina Primăriei Slatina OBLIGAȚIA de a stabili întinderea prejudiciuluiși recuperarea acestuia inclusiv a foloaselor nerealizate calculate potrivit legii. Așadar, un raport ce nu se impunea contestat având în vedere faptul că Primăria Slatina plătise deja prejudiciul către SC KFK Aphrodite prejudiciul stabilit de ICCJ.

Iunie 2016, instalat primar al Slatinei, Emil Moț preia așadar OBLIGAȚIA dispusă de auditorii Camerei de Conturi Olt pe care este OBLIGAT să o ducă la îndeplinire. Și ce face Moț? Bine! Se luptă cu viziunea, până câmd constată că îi dă cu rest la procente pe de o parte, căci i s-a deschis apetitul și ce să vezi mai vrea un mandat. Iar cum poți încerca o lovitură de imagine dacă legându-te de un personaj controversat ca Darius Vâlcov, iar pe de altă parte, cum spuneam mai sus e pe motiv de Curte de Conturi, care are prograsmat aontrol la Primăria Slatina chiar în această perioadă. Cine vrea să se ducă după fentă, e liber să o facă chiar la braț cu Moț. Abilitații însă, indiferent care sunt ei, începând de la alegătorii care au putere de decizie peste un an, auditorii carepoate ne explică de ce Primăria Slatina nu s-a conformat dispoziției din 2015(poate văd după ce de doi ani au omis-o!!!) și mai departe instanța și tot așa, mai departe…

Oare e doar o banală coincidență faptul că acțiunea -”bomba de presă”- a fost depusă la Tribunalul olt abia după ce Vâlcov n-a mai fost nici creierul PSD și nici creierul Guvernului Dăncilă?

Oare aceeași acțiune nu este cumva degeaba și vorbim de o prescriere de care unii nu sunt deloc străini ci dimpotrivă?

Și, boomerang-ul de care vorbeam, inacțiunea de a promova acțiunea de recuperare a prejudiciului în termenul de prescripție nu e cumva culpabilă? Dacă-i așa, ar trebui să găsim această constatare în Raportul Camerei de Conturi Olt. Acum că domnul director al instituției s-a ”liniștit” cel puțin în ceea ce privește una din odrasle. Prietenii știu cum(detaliem mâine!)!

De urmărit procesul și raportul! Viziune, te halesc!

P.S. Domnu’ Stănescu, fie-vă , luați-i tesla din mână! Serios, e păcat!

Print

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

error: Continut protejat !!!