Cotidian Judetean

www.concretolt.ro

CĂTĂLIN ROTEA, PĂTRU E TOT DIRECTOR? TOT MEDICAL LA SJU SLATINA?

15. mai. 2018

Moscova nu crede în lacrimi și nici noi în coincidențe. Însă, cu toată dragostea, așteptăm să fim  contraziși. Poate chiar de cel vizat, de ce nu chiar de manager sau de președintele CJ Olt. Despre activitatea medicalului cu privire la care consemnam în urmă cu câteva săptămâni e tăcere totală. Deși am făcut apel(VEZI: S.O.S.! ELIBERAȚI-L PE PĂTRU ), nimeni nu vrea să-l elibereze de sarcini, semn că e bine așa cum e. Că am avut probabil dreptate și funcționează după o fișă a postului aparte de cea reglementată de lege, e supervisor și nu-i intră în atribuții să vegheze dar mai ales să se implice în buna desfășurare a actului medical. Și în atare condiții revenim cu întrebarea,  la medicamente stăm bine, domn′ director? Este suficient, de exemplu stocul de fraxiparină?

Am solicitat datele oficiale. N-a ieșit din prima. Nu că cineva anume nu și-ar fi dorit ca datele privind  la costurile cu medicamentele  achiziționate de către Spitalul Județean Slatina în primele trei luni ale anului 2028 să nu fie făcute publice, probabil a fost o chestiune de… neînțelegere. Ei n-au înțeles, dar ce bine că am priceput noi de îndată, motiv pentru care am revenit. Iar în cele din urmă a venit și al doilea răspuns. Greu, foarte greu a catadicsit conducerea SJU Slatina să ne răspundă la o chestiune mai mult decât punctuală dar mai ales publică.  Știm că la SJU Slatina ″treaba″ cu medicamentele nu e o noutate. Nici pentru noi dar nici pentru procurorii DNA, de exemplu(n.n.cu exactitate câte dosare au pe masă nu cunoaștem, dar sigur Andrei Iordache e mai în măsură să ne spună numărul…).

Tocmai de aceea întrebam în materialul precedent dacă unul din proiectele pe care Pătru ține morțiș să le continue să aibă legătură spre exemplu cu Aspen Pharma(n.n. pură da′ mai ales nevinovată coincidență că acolo lucrează și consoarta). Și, ca să ne explicăm de ce nu credem în coincidențe, ce să vezi, din datele oficiale transmise(n.n. răspunsul poartă semnătura managerului dar și a medicalului!), primul pe lista de achiziții din fondurile SJU Slatina(n.n. ca valoare) este un medicament al cărui unic deținător al autorizație de punere pe piață este, surpriză, fix Aspen Pharma, bineînțeles via Mediplus- (n.n.poate unora le joacă feste memoria însă despre numele Mediplus se tot face vorbire încă de pe vremea managerului Vladu, gurile rele arătau cu degetul spre cel de-al doilea apartament central în Bucureşti şi casa de 160 mii euro din Băneasa. La Iordache domnișoara hologramă din aeroport i-a jucat feste…). Așa s-a nimerit, cu siguranță nimeni nu a vrut! Sau a vrut? Domnu′ manager  Cătălin Ștefan Rotea, e coincidență sau se cere în draci? E poate și cu comision? Întrebăm, nu dăm cu paru′!

P.S. În cazul în care managerul n-a apucat să răsfoiască răspunsul(n.n. când l-a semnat!) cu situația costurilor la medicamentele achiziționate de unitatea pe care a fost pus să o managerieze în interesul pacientului și doar al lui(!!!), îi punem la dispoziție datele. Poate prezintă interes chiar și pentru baron. Cu siguranță Pătru le visează! Prin fișa postului nu din alt motiv, să nu fim înțeleși greșit!

DOC Raspuns medicamente (1)

Print

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

error: Continut protejat !!!