S.O.S.! ELIBERAȚI-L PE PĂTRU DE SARCINI!
Nevoia unui director medical într-un spital de anvergura celui din Slatina este destul de importantă, deşi, mai ales în ultimii ani, pare că s-a folosit această funcţie mai mult pentru a satisface clientela politică decât în beneficiul pacienților.
Potrivit fișei postului, acesta trebuie să coordoneze întreaga activitate medicală care se desfășoară într-o unitate sanitară și, totodată, să medieze legătura dintre medicii specialiști și pacienți. SJU Slatina are om pe post. Se numeşte Cătălin Pătru (medic epidemiolog) pus iniţialinterimar, admis ulterior la concurs, fiind unicul și preferatul candidat. Aşadar, bifat! Dar atât!
Prezența lui se simte în deosebi în fondul de salarii! Aaaa și mai e biroul pe care îl ocupă deci căruia nu i se poate da o altă utilitate(n.n. deci este… mobilat) şi, cel mai important, s-ar reflecta prezenţa în factura telefonică dacă s-ar taxa apelurile din biroul său către secţii. Este ceea ce ştie să facă medicalul cel mai bine: să ceară raportări, atunci când nu e bineânţeles în faţa blitz-urilor(n.n. başca, e purtător de vorbe). Că zilnice, că lunare, hârtii să-i vină. Toate sunt pentru… procedură, pură birocraţie, să nu-şi imagineze cineva că medicalul le cere pentru vreo analiză în urma căreia să tragă nişte concluzii care la rândul lor să nască soluţii pentru îmbunătăţirea actului medical. Nicidecum. Nu se vede, nu se aude prin spital. Nu deranjează omu′. Nu-și încarcă memoria cu problemele altora… Ce are el în comun cu lipsurile personalului sau mai ales cu cele ale pacienților? Nimic! Absolut nimic!
La preluarea funcţiei prin concurs Pătru făcea public o declaraţie ce părea promiţătoare, : „Avem multe proiecte de finalizat la nivelul spitalului slătinean. Trebuie să mergem înainte în această direcţie şi să continuăm modernizarea unităţii medicale din Slatina”. Dar doar părea! O iluzie. Realitatea e departe(n.n. oarecum era anunţată chiar prin declaraţia de mai sus- ″trebuie să mergem înainte(…), să continuăm modernizarea unităţii medicale din Slatina″). Continuăm împreună am înțeles, c-așa-i datina Oltului Puternic, dar care sunt proiectele?Adică ce face medicalul? Supervizează ce face Rotea? Sau numără banii pe care îi dă Oprescu? Dacă are o fișă a postului aparte de cea reglementată de lege, dacă-i supervisor atunci să ne fie iertate cele de mai sus. În caz contrar tare am fi curioși să aflăm chiar din gura ″abilitaților″(n.n. poate de la managerul Rotea, poate chiar de la Oprescu) care sunt proiectele ce poartă amprenta lui Cătălin Pătru. Nu de paturi, nici de lifturi sau lavabila din saloane facem referire, ci la cele care să ducă la îmbunătățirea condițiilor medicale. Spre exemplu, la medicamente stăm bine? Mai cumpără pacientul, are farmacia, cât mai costă de exemplu… seringa. Și, mergând pe această linie, momentan pură curiozitate… unul din proiectele pe care Pătru ținea morțiș să le continue să aibă legătură spre exemplu cu Aspen Pharma(n.n. pură da′ mai ales nevinovată coincidență că acolo lucrează și consoarta). Nu știm, pur și simplu ne-a venit această întrebare vizualizând declarația de avere a soției(n.n. așteptăm datele oficiale solicitate(!!!), în speranța că le vom primi). E cererea mare de medicamente, de… anumite medicamente? Cam cât? 10%, 20%? Nu comisionu′, nu, nu, să nu se facă confuzie…
P.S. Ne-am dori și chiar insistăm de această dată să primim un drept la replică de la cei abilitați. Nu neapărat cel clasic pe hârtie ci unul pus în practică la spital… Poate totuși medicalul nu vrea să se încarce cu problemele altora și atunci să-l elibereze domne pe om cineva de sarcini! REVENIM!!!