Cotidian Judetean

www.concretolt.ro

CA LA DOMINO CU PROMISIUNILE ELECTORALE: PROIECTUL FOSTEI UNITĂŢI MILITARE-DEZBĂTUT,STOCAT, ABROGAT!

25. iulie. 2017

În urmă cu puţin peste un an, când PSD Olt s-a mobilizat cu toate forţele  să-l facă pe Moţ primar, staful candidatului îi lansa pe pagina sa de facebook o aşa numită „dezbatere on line” sub genericul „Ce vrei să facem din fosta Unitate Militară? Hai să construim împreună un nou cartier”, prin care cetăţenii erau invitaţi să-l ajute să-şi facă „stocul” de idei şi propuneri  pentru „viitorul” terenului fostei Unităţi Militare, de pe Bulevardul A.I. Cuza, din Slatina.

Am tras un semnal de alarmă la momentul respectiv(VEZI) arătând că este doar o gogoaşă de campanie, fără bază după ce  l-am întrebat pe însuşi candidatul Emil Moţ(n.n. stocată şi discuţia!!!) cum va rezolva  obligaţiile asumate în baza art.3 din H.G. nr. 948/2012(modificată prin H.G. nr. 40/2014, şi H.G. nr. 817/2014)- în deosebi art. 3. Pentru că, potrivit dispoziţiilor art. 3 alin. 1 din H.G. nr. 948/2012 modificată şi completată, s-a prevăzut ca obligaţie în sarcina Consiliului Local al Municipiului Slatina de a transfera potrivit legii, în domeniul public al statului şi în administrarea Ministerului Apărării Naţionale, un număr de 48 de unităţi locative, împreună cu terenul aferent acestora, construite pe un teren aflat în proprietatea publică a municipiului Slatina, realizate prin programe derulate de Agenţia Naţională pentru Locuinţe, sau cu fonduri proprii din bugetul local, în maximum 2 ani de la realizarea transferului, structura pe camere urmând a fi stabilită prin protocol încheiat între părţile interesate, iar potrivit prevederilor alin. (2), termenul a fost prelungit cu maximum 3 ani, respectiv până la data de 26 septembrie 2017.

Răspunsul a fost scurt, specific(aşa cum spuneam!!!) unui candidat aflat doar în goana după voturile care să-l facă primar: „cine ştie? Vom vedea. Mai e…”. Dar ce să vezi, nu mai e! Mult a fost, puţin a mai rămas până pe 26 septembrie. E la limită termenul până la care  MApN trebuie să intre în posesia celor 48 unităţi locative! Şi odată cu asta a venit şi confirmarea: Moţ nu are soluţii! Nu a avut nici în campania electorală când lansa dezbaterea doar pentru imagine şi nu a reuşit să le găsească nici pe parcursul primului an de mandat!

Singura posibilitate ca Slatina să nu piardă terenul fostei Unităţi Militare este ca reprezentanţii MApN să accepte  o nouă renegociere a termenelor si condiţiilor stabilite prin H.G. nr. 948/2012. Faptul că încă o promisiune din campanie se dovedeşte a fi fost făcută doar de dragul voturilor o demonstrează proiectul de hotărâre(Proiect_256) ce va fi supus aprobării CL Slatina prin care reprezentanţii PMS cer acordul de principiu  pentru modificarea unor prevederi  din H.G. nr. 948/2012. Mai mult, cu privire la situaţia celor 48 de locuinţe locative despre care nici în iunie 2016 Moţ nu avea soluţii(n.n.afacerea pe care Vâlcov o gândise cu blocurile SC Aceti de la Strehareţ!!!), vor să solicite abrogarea articolului «ţinând cont de faptul că, pentru îndeplinirea obligaţiei de a transfera în domeniul public al statului şi în administrarea Ministerului Apărării Naţionale, un număr de 48 de unităţi locative, trebuie edificat un bloc de locuinţe pe un teren din patrimoniul municipiului Slatina, presupunând parcurgerea mai multor etape, care necesită o durată lungă de timp şi costuri foarte mari ce trebuie suportate din bugetul local, iar la nivelul municipiului Slatina nu mai există garnizoană care să aibă obligaţia de a asigura locuinţe de serviciu»

Scuzele se găsesc întotdeauna, aceasta este poate singura certitudine a administraţiei Moţ! Rămâne de văzut dacă reprezentanţii MApN vor face pe plac Oltului Puternic şi-l vor salva pe Emil Moţ- primar asumat- şi de această dată.

La doar un an de mandat promisiunile din campanie cad mai rău ca piesele de domino. Ieri Sala Polivalentă, azi proiectul fostei unitatăţi militare. Din păcate e cu va urma…

Print

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

error: Continut protejat !!!