VA DEVENI SLATINA PROPRIETARUL FOSTEI UNITĂȚI MILITARE? VIRTUAL DEZBATEM! CONCRET, AVEM ȘI SOLUȚII?
Candidatul Emil Moț, a lansat în spațiu… virtual, dezbatere publică: «Ce vrei să facem din fosta Unitate Militară». Lungă lista doleanțelor slătinenilor, foarte multe chiar interesante, unele deloc costisitoare însă majoritatea stau sub semnul… suspiciunii! Suspiciunea rezonabilă ca nu cumva să încolțească în mintea celor ce vor prelua frâiele Primăriei Slatina o nouă afacere sau, la fel de grav, continuarea, nu împreună ci separat, a celei neconcretizată de predecesorii lor.
Și vechea administrație scoasă din Primăria Slatina în cătușe de procurori, ″dezvolta un proiect pentru Slatina″ pe terenul fostei Unități Militare. Așa scria mare, cu litere de-o șchioapă pe panou. În fapt au dezvoltat o afacere pentru ei, lideri și pulifrici. Afacerea ACETI prin cele 48 de apartamente pe care Primăria Slatina trebuia să le cumpere(n.n. ultima decizie aprobată în unanimitate de aparatul de vot din CL Satina viza piața liberă) pentru MApN.
Pe scurt(n.n.pentru că despre detaliile încercările lui Vâlcov și Prina de a perfecta afacerea am scris ori de câte ori au aprobat câte o hotărâre de consiliu, ba chiar am pus umărul ca ele să… eșueze) terenul de 6000 de mp pe care SC Aceti(n.n. fosta societate a Primăriei Slatina vândută de Vâlcov către SC Rupiah despre care procurorii spun că i-ar aparține în fapt inculpatului prins cu șpaga) a construit cele două blocuri de locuințe a avut un parcurs interesant. Așa cum reiese din evidența fiscală a primăriei, terenul în suprafață totală de 6187mp a fost dobândit prin reconstituirea dreptului de proprietate în baza titlului de proprietate nr. 7907⁄14⁄ din 16.02. 1999. Ulterior suprafața de 6187mp. a fost vândută către persoane fizice(n.n. a se citi pulifrici) în baza unor contracte de vânzare-cumpărare, în final acesa ajungând în proprietatea SC Aceti SRL în baza contractului nr. 1637⁄27.02.2011.
Fler de… șpăgar sau poate simplă coincidență, cu doar o lună înainte de a apărea Hotărârea de Guvern 948 (26.09.2012) prin care s-a aprobat darea terenului în administrarea CL Slatina, SC Aceti a depus la data de 27.08. 2012 la Primăria Slatina documentația tehnică împreună cu avizelele solicitate, în vederea construirii unui complex de locuințe în zona Strehareți. În doar câteva zile, mai exact la data de 04.09.2012 se eliberează autorizația de construire nr. 273. La data de 19.08.2013 SC Aceti a solicitat prelungirea autorizației de construire pe termen de 12 luni deoarece nu finalizase lucrările prevăzute în documentația inițială. N-a fost nici de data aceasta cu succes, între timp apărând cheltuieli… neprevăzute la noua investiție marca Vâlcov- City Hotel, astfel aceeași societate revine în 30.09.2014 cu o nouă solicitare pentru o altă autorizație de construire în vederea finalizării lucrărilor, la doar câteva luni după ce primarul în funcție, Minel Prina stabilește achiziţionarea celor 48 unităţi locative de pe piaţa liberă și după ce termenul de conformare a Primăriei Slatina cu obligaţiile privind transferul terenului a fost prelungit(n.n.expira la sfârşitul lunii septembrie). Ultima autorizație a avut valabilitate 12 luni, respectiv până la data de 07.10.2015. Lucrările au rămas în pom pentru că procurorii au intervenit și-au stricat, printre altele, inclusiv afacerea celor 48 de apartamente.
Astăzi, Primăria Slatina este doar ADMINISTRATORUL terenului. Poate deveni PROPRIETAR doar dacă în termenul prevăzut în HG 817⁄2014 își duce la îndeplinire obligațiile în sensul în care fie construiește cele 48 de apartamente din fonduri de la buget sau prin ANL pe un teren aflat în proprietatea publică a municipiului(n.n.exclus pe terenul fostei unitați!!!), fie le achiziționează de pe piața liberă, așa cum Primăria Slatina, prin actualul administrator Cismaru, a solicitat(n.n. fiind invocate ″niște unele″ studii de fezabilitate).
Așadar, să dezbatem… public! OBLIGAȚIA Primăriei Slatina(implicit a noului primar) este în primul rând de a găsi soluția pentru cele 48 de locuințe în termen de 3 ani din care s-a scurs 1 an și aproape 6 luni. De la bugetul local nu încape discuție să fie construite două blocuri(n.n. Slatina e bine amanetată!!!). Soluția ANL a murit din fașă având în vedere decizia agenției de a finanța noi imobile după ce toate locuințele construite anterior au fost vândute- la Slatina din cele 700 doar una singură a fost vândută. Rămâne… piața liberă!!! Oare din nou toate drumurile vor duce tot la blocurile de la Strehareți ale SC Aceti???
Lăsând la o parte faptul că în hotărârea de guvern sunt prevăzute clar- sistematizarea zonei, prin amenajarea de spaţii verzi, zone de agrement, locuinţe şi spaţii comerciale- dacă ideile cetățenilor transmise on line pot fi… stocate chiar și până în iunie… 2020(n.n. am mai văzut două ″almanahe″ cu promisiuni pe șpăgi de miliarde), CONCRET, cum va deveni Primăria Slatina PROPRIETARUL terenului fostei unități și mai ales pe banii cui se promit investiții pe un teren care aparține de fapt MApN?
Continuă slătinenii să plătească… împreună?
P.S. În campanie, indiferent de candidat, acesta este un subiect care… prinde, și-l vor exploata cu siguranță mai mulți. Dar oare campania cu promisiuni fără fundament prinde și ea la alegători?
Ana Maria Cojocaru
Asta nui nimic DUPA ce vor vinde Poduri de cale ferata CFR sunt organizati sa Demonteze Podul CFR Cerna Voda apoi se vor mobiliza sa Demonteze Turnul EFEL ,si uite asa Slatina ci Culegatori de fier vechi VOR curata europa de Fier EI nu au nevoie de fier Construesc TOTUL di Aluminiu si Mamaliga .
DACA LA MAPN NEGOCIATI ”SERIOS” CU STEFANITA ZISU,S-AR PUTEA SA IZBANDITI,ASTA ARE MANA DE POPA,SI ESTE PUCUIST VECHI DIN GARADA BISNITARULUI BASESCU,VINDE TOT CE APARTINE MINISTERULUI APARARII,SAU ISI INSUSESTE.