Cotidian Judetean

www.concretolt.ro

ODĂ LU′ IORDACHE: INCULPAŢII PRINA ŞI STANA- LA UN PAS SĂ SCAPE DE DOSARUL DE ABUZ!

18. ianuarie. 2017

Potrivit noului Proiect de Ordonanță de urgență pentru modificarea și completarea Codului Penal și a Codului de Procedură Penală, abuzul în serviciu va fi infracţiune doar dacă prejudiciul e mai mare de 200 de mii de lei şi cu plângerea prealabilă a părţii vătămate.

Redefinirea abuzului în serviciu prin introducerea celor două condiţii suplimentare echivalează cu o amnistie mascată care, de va fi să intre în vigoare, va avea efecte în cel mai recent dosar de corupţie care vizează fosta administraţie Prina. Este vorba de cel în care DNA Craiova a dispus dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a inculpaților Stana Mihaela și Pătru Mirela, la data faptelor directori executiv ai Direcției Administrarea Domeniului Public și Privat din cadrul Primăriei municipiului Slatina (județul Olt) și membri ai comisiei de licitație, pentru săvârșirea infracțiunii de abuz în serviciu. Inculpat, în acelaşi dosar este şi  Prina Minel, la data faptei administrator public al municipiului Slatina (județul Olt), pentru săvârșirea infracțiunii de instigare la abuz în serviciu dacă funcționarul public a obținut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit, în formă continuată(https://concretolt.ro/2016/10/19/dna-craiova-coruptie-a-fost-inculpatii-prina-stana-patru-abuz-si-instigare-la-abuz-in-serviciu/).

 Aşadar, prin acest act ministrul Iordache, trimis de olteni în Parlament şi pus de Dragnea să ia amnistia şi graţierea de coarne, transmite că, pentru ca Prina şi ceilalţi inculpaţi trimişi deja în judecată să fie condamnaţi, trebuiau  să producă Slatinei un prejudiciu mult mai mare decât valoarea terenului dat la un preţ derizoriu -9.300 euro( 32.700 euro era valoarea reală) fostei preşedintă a Tribunalului Olt, adică peste  50 de mii de euro. Dar au furat doar un ou azi! Că vorbim de preţul de vânzare, 9.300 de euro sau de valoarea reală-32.700 euro, e… un fleac. Dacă erau mai mulţi şi mai scumpi, dar boi, nu scăpau!

Dar nu doar valoarea prejudiciului îi poate scăpa pe inculpaţii mai sus amintiţi, ci şi a doua condiţie introdusă pentru ca abuzul în serviciu să fie infracţiune. Şi anume, plângerea prealabilă a părţii vătămate. Altfel spus, dacă actualul primar Emil Constantin Stelian Moţ nu face plângere în cauza aflată în curs de judecată, procesul se închide.

P.S. Pentru mulţumiri adresaţi-vă deputatului de Olt(ministru) FLORIN IORDACHE!!!

Print

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

error: Continut protejat !!!