Cotidian Judetean

www.concretolt.ro

DNA CRAIOVA: CORUPŢIE A FOST! INCULPAŢII PRINA, STANA, PĂTRU- ABUZ ŞI INSTIGARE LA ABUZ ÎN SERVICIU

19. octombrie. 2016

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Craiova, au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a inculpaților: STANA ANDRONIA LUANA MIHAELA și PĂTRU MIRELA, la data faptelor directori executiv ai Direcției Administrarea Domeniului Public și Privat din cadrul Primăriei municipiului Slatina (județul Olt) și membri ai comisiei de licitație, pentru săvârșirea infracțiunii de abuz în serviciu. Inculpat, în acelaşi dosar este şi  PRINA MINEL FLORIN, la data faptei administrator public al municipiului Slatina (județul Olt), pentru săvârșirea infracțiunii de instigare la abuz în serviciu dacă funcționarul public a obținut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit, în formă continuată, BEZNEA GHEORGHE, la data faptei expert tehnic autorizat și MARINESCU IULIU SEVERUS, pentru săvârșirea infracțiunii de complicitate la abuz în serviciu.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut următoarea stare de fapt:

„În cursul lunii iunie 2011, inculpatul Prina Minel Florin, în calitate de administrator public al municipiului Slatina, a determinat-o pe inculpata Pătru Mirela, director executiv adjunct al Direcției Administrarea Domeniului Public și Privat, să-l ajute pe inculpatul Marinescu Iuliu Severus în demersurile sale care vizau achiziționarea unui teren situat în intravilanul municipiul Slatina pentru a-și construi o casă. Astfel, inculpata a identificat terenul, a extras din acesta o suprafață de 600 mp pentru care a dispus formalitățile necesare includerii în inventarul bunurilor proprietate privată a municipiului Slatina, a organizat procedurile de inventariere și de vânzare a terenului, implicându-se chiar în a impune expertului evaluator Beznea Gheorghe prețul minim de pornire al licitației, știind că acesta nu va fi depășit cu prilejul adjudecării. Acesta din urmă a denaturat intenționat coeficienții aplicați pentru evaluarea terenului, inclusiv cu privire la categoria de impozitare, toate aceste demersuri fiind efectuate pentru a stabili o valoare mult diminuată (de aprox. 5 ori) față de cea reală a bunului imobil. (…)Ca urmare a acestor demersuri, inculpatul Marinescu Iuliu Severus a cumpărat terenul respectiv cu suma de 9.300 euro, față de 32.700 euro cât era valoarea reală, licitația publică din 25 noiembrie 2011 fiind organizată doar pentru o aparență de legalitate, câștigătorul fiind cunoscut dinainte.

Printr-o decizie civilă definitivă din 25 mai 2016 Tribunalul Olt a dispus ca terenul în suprafață de 600 mp să revină în proprietatea municipiului Slatina, acest demers survenind ca urmare a anchetei demarate de organele judiciare. Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Olt. Anterior, inculpatul Prina Minel Florin a mai fost trimis în judecată de către procurorii anticorupție pentru infracțiuni similare (comunicate nr. 279 și 938 din datele de 6 noiembrie 2009 și 21 mai 2015). De asemenea și inculpatul Marinescu Iuliu-Severus, a mai fost trimis în judecată de procurorii anticorupție pentru săvârșirea unei infracțiuni de spălare de bani (comunicat nr. 838/VIII/3 din 05 mai 2015). Facem precizarea că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitoriului la instanță spre judecare, situație care nu poate să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.”

MERGEM ÎNAINTE ŞI REVENIM!!!

Print

One thought on “DNA CRAIOVA: CORUPŢIE A FOST! INCULPAŢII PRINA, STANA, PĂTRU- ABUZ ŞI INSTIGARE LA ABUZ ÎN SERVICIU

  1. din acest dosar ipseste cea care face legatura dintre judecatori si primarie, adica cea care se lauda cu reusite si ca ii cunoaste pe judecatori , nimeni alta decat Laza Ileana Alexandra

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

error: Continut protejat !!!