STĂNESCU SPUNE CA VIITORII PARLMENTARI PSD SĂ NU AIBĂ PROBLEME CU JUSTIȚIA! ȘI CHESNOIU CE FACE?!
În timp ce președintele PSD Olt mimează cu ajutorul primarilor(n.n. mai degrabă cu mâna lor, din motive de lipsă asumare lider) o așa zisă creionare a listelor pentru parlamentare, unul dintre cei… măsurați pentru un viitor mandat, Adrian Chesnoiu își reia de mâine periplul prin sălile de judecată ale Înaltei Curți de Casație și JustițieCCJ. În boxa inculpaților apărându-se în fața procurorilor anticorupție care îl acuză de comiterea a patru infracțiuni „de instigare (sub forma participației improprii) la permiterea accesului unor persoane neautorizate la informații ce nu sunt destinate publicității, în scopul obținerii pentru altul de foloase necuvenite, și a- infracțiunii de abuz în serviciu dacă funcționarul public a obținut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit”. Mai exact, aceștia au reținut în rechizitoriul prin care deputatul a fost trimis în judecată- validat pe cameră preliminară de instanță- faptul că în perioada 09 februarie – 11 aprilie 2022, inculpatul Chesnoiu Adrian Ionuț, în calitate de ministru, ar fi determinat o persoană din subordine, la vremea respectivă membru în mai multe comisii de examinare, să-i furnizeze inculpatului Răducan Andrei-Cristian (persoană de încredere a ministrului) o parte din subiectele concepute pentru probele scrise ce urmau a fi susținute cu ocazia organizării a patru concursuri pentru ocuparea unor posturi de: consilier clasa I, șef serviciu, director executiv adjunct și director executiv ai unor direcții județene.Subiectele respective ar fi ajuns ulterior la candidații „agreați”, respectiv Sandu Aurel, Corobea Mihai-Cosmin, Pârv Mihai și Lăscaie Cătălin Ionuț. După primirea subiectelor și promovarea probei scrise, inculpatul Lăscaie Cătălin Ionuț ar fi fost respins la proba interviului.De menționat este faptul că, la intervenția directă a ministrului, în cazul candidatului Sandu Aurel, membrii comisiei ar fi fost nevoiți să-l promoveze în condițiile în care acesta nu obținuse un punctaj corespunzător. Ca urmare a acestui demers, persoana respectivă a fost numită în funcția de șef serviciu, obținând, în perioada ocupării funcției, venituri salariale în valoare de 50.995 lei.
Așadar, se poate spune că deputatul are azi și prezumția dar în egală măsură și suspiciuni rezonabile de comiterea unor fapte de corupție ca ministru PSD. Ori, nu mai târziu de luna trectă, chiar secretarul general al PSD anunța public care sunt criteriile care vor sta la baza întocmirii listelor pentru parlamentare.
„Sunt atât de multe (criterii). În primul rând, rezultatele politice, că toţi suntem oameni politici. Rezultatele politice care le-au avut la alegerile locale şi europarlamentare, ăsta va fi, cred, un prim criteriu. Mai sunt şi alte condiţii – să nu aibă probleme cu justiţia, ştiţi lucrurile acestea”.
Și Stănescu e om de cuvânt nu-i așa?! Nu ca în cazul lui Doldurea, cel autoititulat voievodul, pe care l-a ”înghițit” în cele din urmă(n.n. cu tot cu tragedia și victimele de la Crevedia) ca și candidat sub sigla PSD Olt pentru Primăria Caracal, nu domnu’ Stănescu?! Mai ales că nici la categoria rezultate politice nu se poate spune că excelează Chesnoiu având în vedere că a reușit să piardă Primăria Rotunda în favoarea candidatului de la AUR. De altfel acest eșec nu ar fi trebuit să surprindă deloc actuala conducere a PSD Olt. Doar dacă nu ai memoria prea limitată și dai timpul înapoi până la parțialele de la Deveselu vezi capacitatea lipsă a deputatului pe linie… organizatorică pe care au suplinit-o la acel moment, pe ultima sută de metri Busi și Delureanu!
Așadar, pe criterii sau pe ochi… frumoși!? Sau erau… albaștri!?
Zilele lui Stănescu sunt numărate.Înainte de alegerile parlamentare Parchetul European o să prezinte situația Dosarului ,,Stuful,,.Așadar.degeaba își face planuri Stănescu și grupul lui de interese ,deoarece soarta lui Stănescu este pecetluită.