Cotidian Judetean

www.concretolt.ro

ICCJ AMÂNĂ PÂNĂ LA TOAMNĂ LUAREA UNEI DECIZII ÎN DOSARUL DE CORUPȚIE AL PROCURORULUI LIA!

20. iunie. 2024

Înalta Curte de Casație și Justiție a amânat pentru la toamnă luarea unei decizii privind dosarul în care fostul prim procuror al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Craiova a fost trimis în judecată în urmă cu un an.

Acuzat de fapte de abuz în serviciu, favorizarea făptuitorului, folosirea de informații nedestinate publicității, fals intelectual și uz de fals, Sorin Lia a contestat la instanța supremă decizia Curții de Apel Craiova de validare a rechizitoriului întocmit de procurori.

Aceștia îl acuză pe Lia că ar fi comunicat, în perioada 17-26 februarie 2022, printr-un angajat al Poliţiei, informaţii nedestinate publicului din mai multe dosare pe care le avea în lucru. De asemenea, ar fi comunicat unui poliţist informaţii cu caracter secret de serviciu şi în intervalul 21 decembrie 2022- 17 ianuarie 2023. Procurorii mai arată că în perioada 19-20 decembrie 2021, s-ar fi folosit de funcţia de conducere pe care o avea şi ar fi emis, retroactiv, pe numele lui, un ordin de deplasare nereal, datat 17 decembrie 2021, prin care a atestat că pe 19 decembrie 2021 ar fi circulat pe drumurile publice în interes de serviciu, „pentru a nu fi sancţionat contravenţional pentru încălcarea regimului legal de viteză, ordin pe care l-a folosit în faţa organelor de poliţie din cadrul unui serviciu rutier„. Totodată, procurorii spun că magistratul ar fi intervenit, pe 27 octombrie 2021, la conducerea unui inspectorat judeţean de poliţie „pentru ca prietenul său (lucrător de poliţie) să fie mutat la o altă structură de poliţie”.

În acest dosar, procurorul a fost reținut pentru 24 de ore în mai 2023.

Print

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

error: Continut protejat !!!