Cotidian Judetean

www.concretolt.ro

STĂNESCU ȘI ȘTIRBU, LA PLĂCINTE ÎNAINTE, LA RĂZBOI ÎNAPOI!

13. iunie. 2024

În politică, dovedit lucru în timp, cu asumarea e la fel de greu ca și cu onoarea. Se joacă după cum bate vântul. Două exemple azi, după alegerile locale: Gigel Știrbu și Paul Stănescu.

Știrbu își asumă azi Primăria Slatina. E pe plus, îl ajută să distragă în primul rând atenția de la scorul pe care PNL l-a obținut la județ, unul care plasează organizația PNL Olt în ultimele pe țară. Pe parcursul campaniei electorale, chiar cu mult înainte(n.n. mai exact de când De Mezzo a decis să se rupă de județ și să-și facă propriul sediu) am văzut echipa lui Știrbu și echipa lui De Mezzo. Și azi e la fel. Exceptând cele două participări ale președintelui PNL Olt la două acțiuni ale noului primar ales al Slatinei- lansarea din fața Prefecturii Olt și vizita lui Ciucă pe esplanadă- nu s-a văzut. S-a auzit în schimb. destul de des explicația ”nu am frate ce să-i fac” în abordările cu niște unii, prieteni ai săi de la PSD. S-a auzit, de la microfon, chiar și discursul lui Nicolae Ciucă, unul menit parcă să-l legitimeze și mai mult pe Știrbu și puțin spre deloc să-l garanteze pe De Mezzo- vezi momentul penibil în care, ce să vezi aproape că uitase numele candidatului, și criticile cu privire la un anumit tip de campanie, fix cel practicat la Slatina. Osanalele pe care a încercat să i le ridice Știrbu lui De Mezzo în conferința de presă de după câștigarea Slatinei vin să confirme tocmai cele de mai sus. E vechi pacatul, greu să mai meargă cineva după fentă, bineânțeles, exceptându-l pe Ciucă!

La fel de vechi e și la PSD Olt. Aici Stănescu strigă ”arma la picior” la caștig și se dezice total la pierdere. Cu rezultatele Oltului Puternic și-a împus nu doar oamenii în funcții cheie, începând de la fratele de la ADR SV Oltenia, ci s-a impus el însuși în conducerea de la centru a PSD. Ieri, ”Marius și Emil”, erau lupii tineri. No doar o dată, în ultimii ani și-a asumat rolul de președinte de facto al PSD Olt. Să nu uităm osanalele ridicate de cei de la Capitală la ultima conferință de alegeri, când deși Oprescu era candidatul, Stănescu era… vedeta. Azi, cel puțin Moț este, la scenă deschisă, cu microfon și cameră, ”omul problemă”- ”problema a fost cu omul, cu persoana Emil Moț. Voalat, și Oprescu a fost… reevaluat, a tras Stănescu săgeată și spre el – ”ne așteptam, erau calculele făcute(…) anticipam lucrul ăsta. Așadar președintele PSD Olt- ”Nu sunt eu președintele la Olt” a mers pe ”mână moartă”(n.n. ba chiar a știut, zice Stănescu!). După cireș aici pentru că, deși PSD Olt a pierdut Primăria Slatina, scorul obținut la nivel de județ plasează organizația tot în primele din țară, deci încă îl ajută pe ”nea Paul” să joace tare la centru(n.n.cum face zilele acestea rin presiunea pe candidatura lui Ciolacu la prezidențiale).

În linii mari, cam așa stă treaba cu asumarea din partea unora care se prezintă drept ”lideri”…

Print

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

error: Continut protejat !!!