Cotidian Judetean

www.concretolt.ro

Vrei să-i surprinzi pe cei dragi cu rețete simple, dar delicioase. Iată 3 variante care includ brânzeturi!

05. ianuarie. 2024

Preparatele culinare pot fi o modalitate minunată de a-ți arăta iubirea și aprecierea față de cei dragi și nimic nu spune „te iubesc” mai mult decât o masă pregătită cu dragoste și atenție. Dacă vrei să-i surprinzi pe cei dragi cu rețete simple, dar delicioase, brânzeturile pot fi ingredientele ideale care transformă orice preparat într-o experiență culinară de neuitat. În cazul în care nu știi la ce să apelezi, ai ajuns în locul potrivit, pentru că ești pe cale să afli!

Iată trei variante de rețete, care includ brânzeturi și care, cu siguranță, vor fi pe placul celor dragi

1.     Rulouri de brânză cu măsline și ierburi proaspete

Pentru această rețetă vei avea nevoie de foi de aluat foietaj, 200g brânză de capră sau feta, 50g măsline negre, fără sâmburi și tocate, o mână de ierburi proaspete (cimbru, busuioc, pătrunjel) și un ou. Primul pas în prepararea ei este să preîncălzești cuptorul la 180 de grade Celsius și să întinzi foi de aluat pe o suprafață de lucru, iar apoi să le tăi în pătrate de dimensiunea dorită. În continuare, într-un bol, amestecă brânza de capră sau feta cu măslinele tocate și ierburile proaspete și așază amestecul pe fiecare pătrat de aluat, după care rulează strâns, pentru a forma rulouri. La final, pune rulourile pe o tavă de copt și unge-le cu oul bătut și coace-le în cuptorul preîncălzit timp de aproximativ 20-25 de minute sau până când aluatul devine auriu și crocant.

2.     Paste cu sos de brânză gorgonzola și nuci

Totodată, pastele pot fi alegerea ideală în orice context, așa că ia 400g paste (de preferat, tip pene sau fusilli), 200g brânză gorgonzola, 100ml smântână lichidă, 50g nuci, prăjite și tocate, sare și piper după gust și frunze de busuioc pentru decor. Apoi, începe prin a fierbe pastele conform instrucțiunilor de pe ambalaj și, într-un vas, topește brânza gorgonzola la foc mic, amestecând continuu. Urmează să adăugi smântâna lichidă și să amesteci până când obții un sos cremos și să condimentezi cu sare și piper după gust. Ultimul pas este să strecori pastele și adaugi în sosul de brânză, amestecând bine, pentru a acoperi pastele cu sos. Servește-le cu nuci prăjite și frunze de busuioc proaspete. Dacă vrei să ai parte de cea mai bună aromă, încearcă sortimentele de brânză de la Auchan pe care le poți găsi la prețuri de nerefuzat!

3.     Pizza cu mozzarella, roșii și pesto

Nu în ultimul rând, să faci pizza poate fi mai ușor decât ți-ai fi închipuit, așa că notează pașii de mai jos, ca să obții cea mai pufoasă și aromată pizza. Pentru blat vei avea nevoie de 200g mozzarella, tăiată felii subțiri, 2 roșii mari, tăiate în felii subțiri, 3 linguri de pesto și frunze proaspete de busuioc pentru decor.  În primul rând, preîncălzește cuptorul conform instrucțiunilor de pe ambalajul blatului de pizza sau rețeta aleasă și întinde blatul de pizza pe o tavă de copt. Ulterior, unge blatul uniform cu pesto și așază feliile de mozzarella și roșii pe pizza. Apoi, coace-o în cuptor până când marginea crustei devine aurie și crocantă și scoate-o din cuptor, iar presară frunzele de busuioc proaspete.

Prin urmare, cu aceste rețete simple, dar pline de savoare, îi vei impresiona cu siguranță pe cei dragi, deoarece brânzeturile adaugă un gust delicios și o textură cremoasă preparatelor tale, iar combinațiile de ingrediente vor transforma orice masă într-un festin culinar. Așadar, pune-ți șorțul și bucură-te de proces în timp ce prepari cele mai bune mâncăruri pentru persoanele iubite.

Sursă foto: Unsplash.com

Print

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

error: Continut protejat !!!