Cotidian Judetean

www.concretolt.ro

Ce sporturi preferă englezii pentru pariuri?

22. iunie. 2023

În ceea ce privește istoria pariurilor din Anglia, aici lucrurile datează de câteva secole, vorbind despre o națiune care a făcut din această activitate un adevărat sport – și la propriu, și la figurat. Un loc special în rândul britanicilor, pariurile nu au fost considerate nicicând drept o pierdere de vreme sau de bani, ci o veritabilă sursă de distracție. Iar acest lucru se vede și în cifre, pentru că în UK industria pariurilor este în continuă și constantă creștere. Însă nu toate activitățile pe care se poate paria prezintă interes în rândul englezilor, astfel că unele sporturi sunt mai mult preferate decât altele.

Cei mai mulți dintre pariori știu exact ce vor, în timp ce alții încă experimentează dintre cele disponibile, însă se poate face cu ușurință un top al sporturilor preferate de către englezi. Și nu, nu este vorba desprecasino online, ci mai degrabă pe făcut pariuri care înseamnă alegerea unui sportiv sau a unei echipe, totul fiind făcut din raționamente subiective care țin de patriotism, de naționalism, de considerente din familie sau pur și simplu de slăbiciuni – descoperă mai jos la ce ne referim.

Fotbalul

Nu poți să te prefaci surprins când afli că fotbalul este sportul pe care pariază cei mai mulți englezi, de fapt acesta având și cea mai mare cotă de pariuri din industrie în această țară. Cu o bază de fani numeroasă, cei mai mulți pariori la fotbal sunt cei din clasa de mijloc, de altfel și cei mai activi. Conform unor statistici, se pare că până la 28%, adică aproape o treime dintre fanii fotbalului fac și pariuri când vine vorba despre meciuri. Printre cele mai urmărite competiții se numără Cupa Euro, Cupa Mondiala, Premiere League sau Liga Campionilor – până la 11.4 miliarde de dolari se pariază anual la fotbal.

Cursele de cai

Cursele de cai au o întreagă poveste pe teritoriul Statelor Unite, dar una la fel de bogată și în Marea Britanie, începând mai ales cu perioada Tudorilor. La început au existat doar înfruntări între nobilii care creșteau cai de rasă și pe care îi puneau să se înfrunte cu un jocheu bine antrenat, dar ulterior lucrurile au evoluat și pariurile au devenit disponibile oricui era interesat. De la campionate și până la festivaluri în acest domeniu, cursele de cai aduc anual până la 500 de euro la bugetul de stat fiind mai degrabă considerat un sport cu tradiție, poate chiar cel mai îndelungat. Cele mai importante înfruntări se susțin în cadrul Grand National și Cheltenham Festival.

Tot prin această zonă, competițiile cu animale, s-ar situa și cursele de ogari, dar cu un interes ceva mai mult redus. Aici atracția este la cazinourile offline, adică live unde se fac întrecerile. De altfel, doar aceste două tipuri de pariuri care sunt permise pentru promovare în televiziune. Și da, și acestea înseamnă profit de peste un miliard de dolari, cu toate că nu sunt foarte mulți cei interesați.

Cricket

Cricketul este un sport extrem de popular în Regatul Unit, datând ca mențiuni undeva de prin secolul al XVI-lea. Cu toate că nu este foarte cunoscut la nivel global, acesta include în Consiliul Internațional 105 state membre, care îl practică și recunosc ca sport. În ceea ce privește competiția, acesta se joacă între două echipe a câte 11 jucători, una dintre acestea aruncând o minge și încercând să bifeze cât mai multe alergături, cealaltă încearcă să o impediece pe acesta să marrgeze alergături. Cu siguranță că ați văzut multiple scene prin filme – este un sport preferat mai ales în online unde se fac diverse investiții de către fani.

Tenisul

La nivel național, tenisul este recunoscut în Marea Britanie ca fiind o adevărată cultură, existând diverse competiții în care se întrec cei mai buni tenismeni. Cu toate că nu este în top trei, pentru că puțin sub 1% din populația adultă face pariuri pe tenis, poate și pentru că nu sunt sportivi care să excelez neapărat, în UK există una dintre cele mai vechi și prestigioase turnee de tenis din lume și anume Wimbledon. Însă, pe măsură ce s-au remarcat nume care să strălucească pe podiumurile mondiale, cum ar fi Andy Murray și Emma Răaducanu, a crescut și interesul, deci prin urmare și entuziasmul, adică pariurile.

Golful

Un procent semnificativ de populație din Marea Britanie practică golul, cu toate că nu este un sport atât de accesibil, lucru ce nu îl face tocmai preferat la pariuri. Cu toate că există cluburi și terenuri publice pentru a-l practica, faptul că ai nevoie de un anumit venit pentru a ți-l permite, îl face mai puțin preferat, plus că ai și nevoie de ceva ani de antrenament ca să știi cum se folosesc tipuri de crose, cum să știi să lovești mingea și cum să faci asta bine din cât mai puține lovituri.

Concluzie

Când vine vorba despre pariuri, lucrurile arată diferit de la o națiune la alta, iar englezii nu se tem să-și arate pasiunea pentru un anumit sport. Conform unor statistici, până la 42% dintre englezii au ales să facă pariuri la un anumit moment în viață, fie că a fost despre curiozitate, fie că au știut foarte bine ce fac. Cert este că fiecare a crezut la un moment dat că va fi câștigător, iar loteria rămâne a doua cea mai bună formă de pariuri preferată de către britanici. Și dacă este ceva la care aceștia se pricep este distracția și să nu se lasă copleșiți de pierderi, pentru că în definitiv cred mai degrabă în pasiune și mai puțin în bani.

Print

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

error: Continut protejat !!!