Cotidian Judetean

www.concretolt.ro

Agenția SEO: Ce Este, Ce Servicii Îți Oferă și la Ce să Fii Atent Când o Alegi?

23. mai. 2022

Mediul online este unul dinamic și competitiv, iar pentru a-ți crește afacerea este nevoie să ai un  website user friendly, foarte bine pus la punct la nivel de optimizare. Google își actualizează în permanență algoritmii, iar aceste actualizări au impact asupra poziționării site-urilor web. Dacă îți dorești ca actualizările Google să nu îți influențeze negativ site-ul, este recomandat să colaborezi cu o agenție SEO care se va concentra pe strategii de optimizare eficiente, ce vor avea un impact pozitiv pe termen lung. 

Ce este o agenție SEO?

O agenție SEO oferă servicii de optimizare a site-urilor, pentru a le asigura acestora o mai bună poziționare în motoarele de căutare. Gama de servicii SEO pe care o agenție le oferă este diversificată și include analizarea cuvintelor cheie relevante pentru nișa ta și evaluarea competiției, alături de optimizarea off-page și on-page. Prin urmare, SEO este o ramură importantă a marketingului, esențială pentru creșterea traficului organic. 

Ce servicii îți oferă o agenție SEO?

Agențiile SEO înțeleg nevoia clienților de a se prezenta cât mai bine în fața consumatorilor săi și de a-și face cunoscute produsele, iar din acest motiv ele oferă servicii specializate realizate de către echipe de specialiști cu experiență în optimizare pentru motoarele de căutare. 

  • Audit SEO

Auditul SEO este unul dintre cele mai importante servicii pe care o agenție SEO le oferă, deoarece acesta include analizarea completă a site-ului. În urma unui audit, specialistul SEO poate identifica care sunt punctele forte ale site-ului tău și ce îmbunătățiri sunt necesare, pentru a atinge performanța dorită. Prin urmare, sunt analizate cuvintele cheie, linkurile, dar și viteza de încărcare a site-ului, conținutul duplicat și eventualele erori. 

Printr-un audit SEO, agenția îți oferă o strategie personalizată, adaptată problemelor site-ului tău și îmbunătățirilor care sunt necesare. Atunci când alegi o agenție SEO, este bine să te asiguri că aceasta oferă audit SEO, deoarece există agenții care utilizează un șablon și nu dedică timp realizării unui audit. 

  • Analiza competiției

În calitate de antreprenor, ești cu siguranță preocupat de competiție. O agenție SEO îți poate veni în ajutor, deoarece aceasta va analiza strategia de optimizare a concurenților. Astfel, vei afla care sunt competitorii care beneficiază de cea mai bună vizibilitate în motoarele de căutare, care sunt cuvintele cheie pe care aceștia rankează, dar și care sunt activitățile de link building pe care le desfășoară. 

În urma acestei analize vei putea identifica noi cuvinte cheie pe care să le exploatezi pentru a-ți mări audiența și a-ți crește traficul. 

  • Analizarea cuvintelor cheie

Identificarea cuvintelor cheie relevante pentru site-ul tău este importantă pentru a crește în mediul online. O analiză a cuvintelor cheie îți dezvăluie informații despre interesul utilizatorilor, pe baza cărora tu vei putea crea conținut relevant, care va conduce la o creștere organică a vizibilității în motoarele de căutare. 

Prin utilizarea unor cuvinte cheie nepotrivite, conținutul tău nu va ajunge la publicul țintă. Atunci când folosești cuvintele cheie adecvate, care corespund cu intenția de căutare a utilizatorilor, site-ul tău va putea beneficia de vizibilitatea pe care o dorești. Specialiștii SEO analizează care sunt cele mai relevante cuvinte cheie pentru sectorul tău de activitate și care este strategia concurenților tăi, pentru a-ți pune la dispoziție cele mai bune keyword-uri. 

  • Strategie SEO personalizată

Fiecare website este diferit, motiv pentru care o abordare SEO personalizată poate fi cheia succesului afacerii tale în mediul online. Optimizarea unui website este un proces complex, care oferă rezultate măsurabile atunci când este implementată corect. Tocmai de aceea specialiștii SEO cu experiență analizează cu atenție site-ul tău, identifică problemele cu care se confruntă și oferă soluții eficiente care să asigure o mai bună indexare a acestuia. 

În cazul unui site care urmează să fie construit, strategia SEO personalizată îți permite să te îndrepți de la început în direcția corectă, pentru o creștere treptată, dar sigură, a vizibilității afacerii tale în mediul online. 

  • Optimizare on-page și off-page

Optimizarea on-page este o componentă importantă a serviciilor SEO, deoarece aceasta include toate modalitățile desfășurate în cadrul site-ului, pentru o mai bună poziționare a acestuia. În urma optimizării on-page se pot aduce îmbunătățiri la nivelul arhitecturii site-ului și a cuvintelor cheie, a conținutului, dar și a structurii de legături interne și a imaginilor. 

SEO off-page cuprinde modalitățile de optimizare desfășurate în afara site-ului, care sunt importante pentru creșterea acestuia. Acest tip de optimizare este important pentru o poziționare mai bună în SERP și pentru obținerea unui PageRank mai bun. SEO off-page include activități de link building, content marketing, brand building, influence marketing și recenzii de la clienți. Toate acestea sunt necesare în creșterea traficului unui website. 

  • Brand awareness

Unele agenții SEO îți pot oferi servicii de PR și brand awareness, care te ajută să îți construiești o bună reputație online. Poți apela la un astfel de serviciu dacă îți dorești o creștere a vizibilității și a încrederii afacerii tale. Astfel, poți crește brand awareness-ul business-ului tău și te poți proteja de atacurile de imagine, care pot avea un impact negativ asupra brandului tău. 

Managementul reputației este util atât în cazul afacerilor aflate la început de drum, cât și al celor care există de câțiva ani pe piață, dar a căror imagine a fost afectată. După analizarea problemei de imagine a brandului tău, o agenție SEO poate crea o strategie eficientă de remediere a acesteia, prin care reputația brandului tău să aibă cât mai puțin de suferit. 

Pașii pe care îi urmează o agenție SEO cu experiență

Poate fi dificil să te orientezi către o agenție SEO căreia să îi încredințezi site-ul. Pentru a putea alege mai ușor, te poți uita la serviciile pe care agențiile le oferă și la pașii pe care îi cuprinde procesul lor de optimizare.  

O echipă de specialiști SEO profesioniști va începe optimizarea cu un audit, urmată de un research riguros și de stabilirea unei strategii eficiente. Odată cu stabilirea strategiei, urmează implementarea acesteia, livrarea și reoptimizarea. Toate aceste etape sunt importante pentru a putea atinge obiectivul pe care ți-l dorești pentru website-ul tău. 

Prin urmare, optimizarea pentru motoarele de căutare este un proces complex, ale cărui avantaje se pot observa treptat. Prin aplicarea unor tehnici corecte de SEO, site-ul tău va crește progresiv, cu rezultate măsurabile, care se mențin pe termen lung. 

Print

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

error: Continut protejat !!!