Cotidian Judetean

www.concretolt.ro

Rolul mobilierului tapițat pentru crearea ambientului optim în camera ta de odihnă

28. martie. 2022

Te-ai mutat la casă nouă și ești în căutarea unei mobile de calitate? Sau, te-ai plictisit de vechiul stil și vrei să îi oferi locuinței tale un aer modern? Indiferent în ce context te afli, sau pentru ce stil de amenajare te-ai hotărât să optezi, află că piesele de mobilier care îți merită banii sunt acelea care îmbină perfect aspectul estetic și confortul. 

Piața la momentul actual oferă o varietate de paturi, în stiluri cât mai diverse pentru toate gusturile și tipuri de design interior. Ce-i drept, un pat tapițat arată splendid și asigură un confort ridicat, ideal pentru un somn de calitate. Paturile tapițate sunt piesele-vedetă ale dormitoarelor și care se remarcă prin aspectul elegant ce schimbă radical look-ul camerei, adăugând un aer sofisticat spațiului pentru relaxare. Dar avantajele nu se opresc aici.

Criterii de selecție a patului pentru dormitor sau a canapelei pentru living: recomandările designerilor

Descoperă mai departe care sunt numeroasele motive care să te convingă că un pat tapițat este o veritabilă investiție pentru locuința ta.

  • Diversitate de culori și țesături pentru stiluri variate

Varietatea cromatică, de țesături și de texturi îți oferă libertatea de a găsi rapid piesa care să completeze ambientul dormitorului. De exemplu, dacă pereții camerei au o nuanță închisă, atunci poți opta pentru un tip de țesătură cu o nuanță mai deschisă ori invers. Țesăturile trebuie să bifeze criteriul calității pentru rezistență garantată la utilizare în timp și care să permită curățarea ușoară. Pont: dacă ai hotărât să așezi patul lângă fereastră, nu uita de țesăturile cu protecție UV.

  • Posibilitatea de personalizare

Poți accesoriza diverse componente ale patului cu capse, ținte sau butoni pentru a realiza un pat conform stilului care te reprezintă. Te poți orienta către un stil clasic prin achiziția unei tapițerii din piele, catifea ori stofă. Dacă ești adeptul modernismului, atunci investește într-un material uni. Stilul sofisticat poate fi cel mai bine pus în evidență prin tapițerii cu fir metalizat.

  • Confortul vine din interior

Un pat tapițat este un veritabil refugiu după o zi plină în care ai chef doar să te relaxezi privind un film, citind o carte sau oferindu-ți câteva ore de somn de calitate. De câte ori nu ai suferit dureri de gât sau de spate atunci când te-ai sprijinit de o tăblie inconfortabilă? Tăblia tapițată este prevăzută cu umplutură de vate voluminoase, material utilizat pentru piesele de mobilier tapițat, saltele, huse matlasate și lista poate continua. Vata sintetică de poliester, cum mai este denumită vata voluminoasă, își găsește utilitatea într-o bogăție de piese din industria mobilei. Aceasta reprezintă un strat de căptușeală în mobilierul tapițat. Vata voluminoasă este confecționată din fibre de poliester, elemente care asigură senzația de moliciune și aspectul estetic, amplificând astfel confortul. Mobilierul dotat cu vată voluminoasă este indicat în special persoanelor cu piele sensibilă sau celor care suferă de alergii. Vata voluminoasă are proprietăți non-alergenice. Procedura de fabricare implică folosirea de fibre poliesterice care nu conțin substanțe nocive de pe lista celor interzise. Vata este adesea întâlnită la mobila tapițată și la cea pentru grădină, înlocuind cu succes buretele sau spuma fără a compromite confortul.

Într-un pat căptușit cu vată voluminoasă ai senzația că te scufunzi. În plus, confortul fonic pe care îl oferă un pat tapițat cu tăblie capitonată creează un mediu mai liniștit, ideal pentru odihnă.

De ce să te bucuri de calitate premium doar în dormitorul tău? Oferă corpului tău același nivel de confort și răsfață-te în fața televizorului de pe o canapea tapițată. Acestea se regăsesc în numeroase stiluri și culori, deci ai șanse maxime să găsești varianta care să completeze atmosfera din camera ta de zi. Ori, poți investi într-un colțar tapițat. O astfel de piesă asigură versatilitate, dovedindu-și utilitatea atât în camere înguste, cât și în livinguri spațioase.

  • Întreținere simplă

În ceea ce privește procedura de curățare și îngrijire, un mobilier tapițat nu ridică nici un fel de probleme. Tot ce îți rămâne de făcut este să îl aspiri săptămânal, să utilizezi un spray de curățare a petelor și cam atât. Îți recomandăm să testezi în prealabil spray-ul pe o suprafață care nu e expusă și dacă totul este în regulă, poți continua să îl folosești pe viitor.

Paturile tapițate au un design tipic stilului clasic și pot fi integrate în orice tip de amenajare, inclusiv într-unul modern. Paturile netapițate sunt dedicate stilului clasic, unde accentul se pune pe lemnul masiv. Așadar, un pat tapițat poate fi perceput drept o investiție de termen lung și care aduce numeroase beneficii. Un pat tapițat conferă o tușă personală dormitorului tău, va imprima o eleganță aparte camerei de odihnă, plusuri la care se adaugă moliciunea de vis a tapițeriei. Înainte de a lua o decizie, stabilește ce stil preferi sau ce atmosferă vrei să creezi în spațiul tău de relaxare.

Print

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

error: Continut protejat !!!