Cotidian Judetean

www.concretolt.ro

Ce echipe s-au calificat la Cupa Mondială și cum arată lista favoritelor

24. februarie. 2022

13 echipe au obținut până acum calificarea la Cupa Mondială din 2022, ce va fi organizată de statul Qatar.

Din Europa, din postura de câștigătoare de grupe din preliminarii, au obținut calificarea Germania, Danemarca, Franţa, Belgia, Croaţia, Spania, Serbia, Elveţia, Anglia şi Olanda.

De asemenea, Argentina și Brazilia s-au calificat și ele, în timp ce Qatar va participa din postura de stat ce va organiza competiția.

Portugalia, Suedia, Italia, Scoţia, Rusia, Macedonia de Nord, Polonia, Ucraina, Ţara Galilor şi Turcia vor disputa barajul pentru Cupa Mondială după ce au terminat pe locul doi în preliminarii. Austria şi Cehia au reuşit să acceadă la baraj prin intermediul Ligii Naţiunilor.

Franța, considerată favorită la câștigarea Cupei Mondiale

Conform cotelor din secțiunea pariuri NetBet, Franța este echipa considerată în acest moment favorită pentru câștigarea Cupei Mondiale. Francezii, campioni mondiali la edițiile din 1998 și 2018, au cota 7.00.

Cu șansa a doua sunt cotate Anglia și Brazilia, ambele având 7.50. De asemenea, Spania are cota 8.00, Argentina are cota 10.00, iar Germania are ota 11.00.

Campioana de la EURO 2020, Italia, are cota 13.00, în timp ce Belgia are cota 15.00. Olanda are cota 17.00, în timp ce Portugalia și Danemarca sunt la egalitate, ambele cu cota 23.00.

Toate aceste cote sunt disponibile la Net Bet, operator de jocuri de noroc licențiat, care deține și cel mai mare cazinou online din țara noastră. Astfel, în secțiunea sloturi NetBet sunt disponibile peste 2.000 de jocuri, ce completează o ofertă bogată ce mai conține mese de ruletă și black jack live, table online, jocuri de poker și multe altele.

Francezii au câștigat Cupa Mondială din 2018

La ultima ediție a turneului mondial, organizată în Rusia, Franța a reușit să devină campioană pentru a doua oară în istorie.

Francezii au trecut în optimi de Argentina după un meci spectaculos, în care s-au impus cu 4-3, iar în sferturile de finală nu au avut probleme cu Uruguay, reușind să câștige cu 2-0.

În semifinale a fost un meci echilibrat, pe care l-au câștigat contra Belgiei cu 1-0. Apoi, în marea finală am avut parte de un nou meci spectaculos, în care Franța s-a impus cu 4-2.

În finala mică, Belgia a învins Anglia cu 2-0. Golgheterul de la Cupa Mondială din 2018 a fost Harry Kane, cu șase reușite.

România vede iar Mondialul la TV

România nu a reușit să-și asigure nici măcar prezența la barajul pentru Cupa Mondială din 2022. Echipa noastră a terminat pe locul 3 în grupa J, fiind depășită de Germania și de Macedonia de Nord.

Jucătorii lui Mirel Rădoi au avut totul în mână, dar nu au reușit să învingă Islanda și astfel au ratat prezența la barajul pentru Cupa Mondială, unde a ajuns Macedonia de Nord.

În aceste condiții, echipa noastră va vedea la TV încă un Mondial. E o situație care se tot repetă din 1998 încoace, când a avut loc ultima noastră prezență la Cupa Mondială.

Atunci, echipa noastră s-a oprit în optimi, fiind învinsă de Croația cu 1-0, după un gol primit din penalty. La acel moment, din echipa pregătită de Anghel Iordănescu făceau parte jucători precum Gică Popescu, Gică Hagi, Adrian Ilie, Dan Petrescu, Dorinel Munteanu și Viorel Moldoveanu. Anii au trecut și România a ratat rând pe rând prezențele la Cupa Mondială. De atunci am mai fost prezenți doar la EURO 2000, 2008 și 2016. În 2016, la ultima apariție la un turneu continental, echipa noastră nu a putut să iasă din faza grupelor, fiind blocată de Albania într-un meci în care pornea ca favorită.

Print

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

error: Continut protejat !!!