Cotidian Judetean

www.concretolt.ro

Cele mai comune 8 tipologii de pariori în România

06. decembrie. 2021

Românii au cheltuit 500 de milioane de euro la pariuri și jocuri de cazino online în 2020, piața jocurilor de noroc aproape dublându-se în pandemie. Potrivit cifrelor furnizate de industria de profil, în țara noastră sunt peste un milion de pariori constanți.

Aceștia sunt foarte diferiți ca mentalități și ca strategii de pariere. Unii au răbdare și nu tastează „Mozzart cote” pe Google pentru a afla dacă respectivul operator are cote bune, ci fac un tabel cu cotele oferite de mai multe case de pariuri online pentru a concluziona ei unde pot avea cel mai mare profit.

Specialiștii au descoperit 8 tipologii comune de pariori:

1. Cel care vede numai blaturi

Nimeni nu neagă faptul că în fotbal se mai fac aranjamente. Mafia pariurilor nu este doar un mit. De-a lungul timpului, jucători, arbitrii și indivizi care se învârteau în jurul lumii fotbalului au intrat la pușcărie după ce s-a dovedit că au pus la cale sau au contribuit direct la blaturi. Asta nu înseamnă, însă, că orice scor neașteptat este consecința unui blat. Sunt unii pariori care cred cu tărie în orice teorie a conspirației, încercând, astfel, să își scuze incapacitatea de a anticipa respectivul rezultat.

2. Cel care crede că există meciuri sigure 100%

Culmea naivității nu este să crezi în Moș Crăciun, ci să ai încredere în cei care vând „ponturi sigure” pe internet. Sunt pariori care chiar cred că tipsterii au informații din interior despre blaturi și când acest informații unor necunoscuți, chiar și cu riscul de a fi arestați. Naivii de serviciu „mușcă” și explicația că vânzătorii de ponturi nu au bani ca să plaseze ei pariurile, sau că ar fi pariat, dar casa de pariuri le-a închis contul pentru că au avut câștiguri prea mari în ultimul timp.

3. Ghinionistul

Această tipologie este diferită de cele prezentate mai sus, în sensul că respectivul parior chiar are ghinion, nu este vorba despre o obsesie sau despre naivitate excesivă. El chiar este „scos” de ultimul meci de pe un bilet cu douăzeci de selecții, sau de un gol marcat la ultima fază a partidei. Există, însă, și leac pentru acest ghinion, cum ar fi funcția „CashOut”. Mai poate invoca ghinionul doar cine nu urmărește meciurile, pentru a închide pariul la momentul potrivit.

4. Omul cu „cearșaful”

În special în agențiile terestre există pariori care pun 20-30 de selecții pe bilet, fiind tentați și de ofertele promoționale care există în acest sens. Aceștia visează să dea lovitura cu o miză mică și ies din agenție cu bilete tip „cearșaf”, pe care le aruncă la gunoi rând pe rând când încep meciurile. Probabilitatea de a câștiga un pariu cu mai mult de cinci selecții este similară cu cea de a câștiga la loto.

5. Subiectivul

Sfatul pariorilor cu experiență este foarte clar: nu paria pe victoria echipei favorite, considerând că este cea mai puternică doar pentru că ții tu cu ea. De asemenea, nu paria împotriva echipelor pe care le antipatizezi, doar pentru că îți dorești ca ele să piardă. Totuși, există pariori care nu au înțeles că trebuie să joace cu mintea, nu cu inima, Subiectivismul îi face să fie pe minus lună de lună.

6. Impulsivul

Pariorii profesioniști sunt comparați cu niște roboți. Ei rămân indiferenți când pierd sau câștigă, urmându-și cu precizie planul de joc perfecționat de-al lungul sezoanelor. Pe de altă parte, unii amatori sunt impulsivi. Este suficient un bilet necâștigător pentru ca pariorul impulsiv să își piardă calmul și să înceapă să joace la recuperare.

7. Revoltatul

Pe revoltați îi întâlnești în special pe forumurile de pariuri. Ba au câștigat un bilet, dar casa de pariuri nu le-a dat banii, ba le-a fost suspendat contul deși nu au încălcat cu nimic regulamentul, ba ofertele promoționale sunt doar păcăleli, ba au așteptat prea multe zile până au primit banii, după ce au făcut cererea de retragere. Ei nu sunt de vină niciodată, nu au greșit cu nimic…

8. Cel care iese pe plus

Doar 7% dintre pariori ies constant pe plus la sfârșitul lunii. Această categorie este opusul celor prezentate mai sus: ignoră teoriile conspirației, analizează meciurile cu multă atenție și nu cumpără ponturi de pe internet, joacă cu precădere bilete individuale, nu cad pradă emoțiilor și sentimentelor, nu joacă la recuperare, cunosc și respectă regulamentele caselor de pariuri.

Print

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

error: Continut protejat !!!