Cotidian Judetean

www.concretolt.ro

VÂLCOV REVINE LA TRIBUNALUL OLT!

26. iulie. 2021

Magistrații Tribunalului București îl trimit din nou pe Vâlcov la Tribunalul Olt, aici unde a mai mai ocupat timp de un an de zile banca inculpaților într-unul dincele trei dosare de corupție în care a fost trimis în judecată și în care a fost deja condamnat pe fiond la 6 ani și 6 luni de pușcărie. Din toamnă fostul primar revine la instanța din Olt, după ce a fost declinată competența, de data aceasta pe civil.

Solutia pe scurt: Admite exceptia necompetentei teritoriale a Tribunalului Bucuresti invocata prin intampinare. Declina competenta de solutionare a cererii in favoarea Tribunalului Olt. Fara cale de atac. Pronuntata in sedinta publica, azi, 19.07.2021.

Este vorba despre procesul deschis împotriva acestuia de către un protestatar din Piața Victoriei, căruia în septembrie 2018, din calitatea de consilier al prim-ministrului României. Darius Vâlcov, i-a publicat pe contul personal de Facebook fișa medicală eliberată de un medic psiholog.

Pentru aceeași postare, Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării (CNCD) l-a amendat cu 1.000 de lei pe Vâlcov pentru discriminare și încălcarea dreptului la demnitat: ”Fapta domnului Darius Bogdan Vâlcov de a denumi o persoană prin termenul de ”sandilău” și publicarea fișei medicale a persoanei respective, protestatar de notorietate, constituie faptă de discriminare și încalcă dreptul la demnitate pe criteriul de afecțiune medicală necontagioasă și prin asociere pe baza criteriului de dizabilitate mentală, potrivit art. 2 alin. 1 coroborat cu art. 15 din OG137 O.G. 137/2000 privind prevenirea și sancționarea tuturor formelor de discriminare, republicată, cu modificările și completările ulterioare”(Decizia CNCD). 

Print

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

error: Continut protejat !!!