Cotidian Judetean

www.concretolt.ro

AFACEREA GUNOIU’, FAZA PE CONTESTAȚII! ASOCIERI CU… DE TOATE: ABUZ ÎN SERVICIU, ȘPAGĂ ȘI EVAZIUNE

23. iunie. 2021

Au apărut deja primele contestații la licitația privind atribuirea Contractului de delegare prin concesiune a gestiunii activităţilor de colectare şi transport a deșeurilor municipale şi altor fluxuri de deșeuri, componente ale serviciului de salubrizare de pe raza județului Olt. Două la număr, ele au fost formulate de RER ECOLOGIC SERVICE BUCURESTI REBU și CLEAN PREST ACTIV SRL.

În cursă sunt intrate patru societăți respectiv asocieri, iar dincolo de cele două contestații formulate deja, CV-ul oferanților în deosebi în materie penală duce spre ceea ce era de anticipat: atribuirea nu va fi foarte curând iar furtuna abia acum începe.

Ofertant unic : RER ECOLOGIC SERVICE BUCURESTI REBU, RER SUD SRL(tert)

Ofertant unic : BLUE PLANET SERVICES, Sylevy Salubriserv S.R.L.(tert)

 Ofertant unic : SALUBRIS

 Asociere : CLEAN PREST ACTIV SRL (Leader),POLARIS M HOLDING S.R.L.

Spre exemplu, S.C BLUE PLANET SERVICES S.R.L care este condus de un apropiat şi un fan USR se află în centrul unor investigații demarate de DNA cu privire la contractul încheiat cu primăria Sectorului 1., condusă de Clotide Armand. Conform procurorilor se pare că există suspiciuni privind legalitatea atribuirii directe a contractului cu firma S.C BLUE PLANET SERVICES S.R.L cu sediul din Popești Leordeni, încheiat pe data de 22 decembrie deși la acea dată exista un alt contract perfect valabil cu o altă firmă de salubritate.

De numele  S.C. POLARIS M HOLDING S.R.L. se leagă mai multe dosare penale instrumentate tot de procurorii anticorupție. Într-unul dintre acestea doi asociați și un administrator ai firmei Polaris au fost trimiși în judecată pentru evaziune fiscală și delapidare, în contracte cu primăria Constanța, firma fiind acuzată că ar fi practicat tarife supraevaluate și ar fi încheiat contracte fictive cu alte zece firme, iar într-un altul în care printre inculpați se numără și fostul primar radu Mazăre,  S.C. POLARIS M HOLDING S.R.L. și asociatul POLARIS M HOLDING S.R.L., deputatul Martin Eduard, au fost trimiși în judecată pentru comiterea unor infracțiuni de luare și dare de mită, abuz în serviciu, complicitate la abuz în serviciu.

S.C. Sylevy Salubriserv S.R.L este operatorul de salubritate cu care Primăria Târgu Mureș a avut contract însă pe care l-a începutul acestui an l-a reziliat după modelul din Sectorul 1. Primarul din Târgu Mureş acuză societatea în cauză că ar fi suprafacturat o serie de servicii.

SC Clean Prest Activ SRL controlată de frații Ciocan au câștigat pentru operarea depozitului ecologic de deșeuri de la Bălteni și care au contestat atribuirea colectării și transportului deșeurilor din județul Olt adjudecat de Rosal, atât la CNSC cât și la Curtea de Apel Craiova unde au pierdut definitiv. Și de data aceasta pare că urmează aceeași cale prin contestația depuse ieri.

Nici SC Salubris nu e străină nici de acest constract, fiind în asociere cu firma controlată de frații Ciocan pe operarea depozitului ecologic de deșeuri de la Bălteni dar nici de interacțiunea cu zona… penală. În anul de grație 2010 societății controlată de Katona i-a fost concesionat în mandatul lui Vâlcov Serviciul Public de Salubrizare din Slatina pe o perioadă de 25 de ani- deși înainte cu doar câteva luni Slatina intrase în Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară „Olt-Eco” şi a semnat contractul de asociere în cadrul Proiectului cu fonduri europene privind Managementul Integrat al Deşeurilor- și la care a fost nevoit să renunțe(parțial)- de comun a dat Moț asigurări- în 2016. Mai mult, una disn șpăgile de care a fost acuzat Vâlcov că le-a pretind din calitatea de primar i-a fost dată chiar de SC Salubris: ”În perioada 2012-2013 i-am dat în două rânduri câte 100 mii lei, fiindu-i necesari pentru renovarea unei spălătorii de haine și funcționarea acesteia. În cursul anului 2014 am fost contactat de Șușală care mi-a spus că este nevoie de bani pentru terminarea lucrărilor la hotelul City. Am convenit să îi dau banii în contul unor viitoare lucrări la o stație de sortare a deșeurilor menajere. Au fost întocmite facturi și devize de lucrăripe baza cărora am virat în jur de 220-240 mii lei. Tot în 2014 m-a rugat să îl ajut cu niște contracte de împrumut, două au fost de câte 100 mii lei și unul de aproximativ 900 mii lei.”(Katona, declarație DNA).

Așadar, asocieri cu de toate! Suspiciuni rezonabile pe latură penală, contestații pe latură civilă. Cu bătaie lungă…

Print

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

error: Continut protejat !!!