Cotidian Judetean

www.concretolt.ro

GRUP INFRACȚIONAL ORGANIZAT: VRABIA MĂLAI VISEAZĂ ȘI VOICULESCU PRESCRIPȚIE!

17. iunie. 2021

Nou termen în dosarul în care președintele PNL Olt, Liviu Voiculescu este judecat pentru fapte de corupție s-a derulat azi la Inalta Curte de Casație și Justiție. Prezent în boxa acuzaților, Voiculescu a adus în discuție prin apărătorul său prescripția faptelor de care este acuzat de procurori, situație care în opinia sa ar interveni în septembrie.

La același termen a fost invocată o situație cel putin ciudată dacă nu chiar una cu… suspiciuni rezonabile! Alba neagră cu…parte vătămată. Care parte, după ani de zile de proces pare a fi… martor. Pentru că, potrivit avocaților unora dintre inculpați, la dosarul cauzei nu se regăsește plângerea care să-l plaseze pe Doru Neacșu, actualul director al APIA Olt, ca și parte vătămată. Mai mult, deși în prima instanța(n.n. fond Tribunalul Dolj) acesta a susținut că a dat o astfel de declarație în fața procurorului, ulterior a negat acest lucru. Ori, teoretic, fără plângere nu există vătămare! În atare condiții, dacă magistrații ICCJ vor accepta cererea avocaților, Neacșu se transformă în martor!

Cât privește soluția salvatoare la care visează azi cu ochii deschiși și cu gândul la o reconfirmare ca președinte al PNL Olt dar și ducerea la final al mandatului de senator, prescripția, aceasta rămâne tot la latitudinea celor trei judecători din complet.

Este vorba despre Completul 9 constituit din judecătorii Dan Andrei Enescu, Rodica Aida Popa şi Maricela Cobzariu.Rodica Aida Popa a făcut parte din completul care l-a condamnat definitiv la trei ani și jumătate de închisoare pe Liviu Dragnea în procesul privind angajările fictive de la Direcția pentru Protecția Copilului Teleorman. Cât despre Maricela Cobzariu, de la Secţia penală a ICCJ, a intrat în completuri de judecată, alături de alţi colegi, în dosare precum „Trofeul calităţii” – în care Adrian Năstase a fost condamnat la 2 ani de închisoare – al lui Mircea Cosma, Microsoft I, în care Dorin Cocoş şi Gabriel Sandu. Maricela Cobzariu a fost și unul din cei trei magistrați care l-au condamnat pe fond pe Darius Vâlcov la 8 ani de închisoare cu executare.

Print

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

error: Continut protejat !!!