Cotidian Judetean

www.concretolt.ro

DOSAR DE CORUPȚIE(GIO) ICCJ: PREȘEDINTELE PNL OLT SCAPĂ DE SECHESTRUL ASIGURATOR!

25. mai. 2021

La opt ani de când prin ordonanţa nr. 174D/P/2011 din 13.06.2013 procurorii Direcției de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism, Serviciul Teritorial Craiova au instituit sechestrul asigurator asupra unor bunuri(imobile) aparținând inculpatului Liviu Dumitru Voiculescu, judecătorii de la Inalta Curte de Casație și Justiție au dispus ridicarea acestei măsuri. Decizia nu este însă definitivă: ”Ridică măsura sechestrului asigurător institută faţă de inculpaţii Gheorghiceanu Bogdan şi Voiculescu Liviu Dumitru. Cu drept de contestaţie în 48 de ore de la pronunţare pentru procuror şi de la comunicare pentru inculpatul Voiculescu Liviu Dumitru. ”

Este vorba despre dosarul dosarul declinat la ICCJ de către magistrații Tribunalului Dolj după ce Voiculescu a fost ales senator. În cadrul grupului infracțional organizat, procurorii DIICOT arată că rolul lui Liviu Voiculescu era acela de a oferi protecție celorlalți membri ai grupului încercând să obțină ex onerarea de răspundere penală a acestora și stoparea controalelor care urmau a fi efectuate de Poliția Caracl și IPJ Olt. Concret, ”în primăvara anului 2009, Leonard Poteraş, administrator al unei săli de jocuri, l-a cunoscut pe inculpatul Voiculescu Liviu dumitru zis ”Mamba” care în exercitarea atribuțiunilor de serviciu din cadrul IPJ Olt- SIF i-a controlat actele firmei. După ce au avut loc mai multe întâlniri ulterioare, între cei doi s-a creat o relație apropiată, iar în timp, ofițerul de poliție Voiculescu, zis ”Mamba”, observând câștigurile substanțiale care rezultă în urma exploatării de aparate de joc tip ”Slot Machine” și-a manifestat intenția de a înființa pe numele soției sale o societate comercială, având ca principal obiect de activitate exploatarea jocurilor de noroc. Inculpatul a ajuns la o înțelegere cu Poteraș, în sensul de a nu mai efectua controale la locațiile unde acesta din urmă, împreună cu alte persoane, exploata aparate de joc care nhu dețineau licențe și nu erau avizate din punct de vedere metrologic. În schimbul protecției oferite de inculpatul Voiculescu Liviu Dumitru, inculpatul Poteraș Ionuț Leonard se obliga să-l ajute să-și dezvolte propria afacere pe linia jocurilor de noroc”, se arată în rechizitoriul de trimitere în judecată.

Completul(Completul 9) care va pronunța soluția pe fond în această speță este constituit din judecătorii Dan Andrei Enescu, Rodica Aida Popa şi Maricela Cobzariu. Rodica Aida Popa a făcut parte din completul care l-a condamnat definitiv la trei ani și jumătate de închisoare pe Liviu Dragnea în procesul privind angajările fictive de la Direcția pentru Protecția Copilului Teleorman. Cât despre Maricela Cobzariu, de la Secţia penală a ICCJ, a intrat în completuri de judecată, alături de alţi colegi, în dosare precum „Trofeul calităţii” – în care Adrian Năstase a fost condamnat la 2 ani de închisoare – al lui Mircea Cosma, Microsoft I, în care Dorin Cocoş şi Gabriel Sandu. Maricela Cobzariu a fost și unul din cei trei magistrați care l-au condamnat pe fond pe Darius Vâlcov la 8 ani de închisoare cu executare.

Print

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

error: Continut protejat !!!