Cotidian Judetean

www.concretolt.ro

CIRC ȘI VACCIN DE LA PREFECTURA OLT LA PRIMĂRIA SLATINA! MAI RĂSFIRAȚI BĂIEȚI!

12. mai. 2021

Încă de la debutul în țara noastră, de anul trecut, pandemia a avut la Olt o componentă de imagine pe care autoritățile județene și locale au încercat să o fructice pe persoană fizică,implicit în detrimentul miilor de pacienți infectați și chiar al sutelor de decedați urmare a complicațiilor apărute după infectarea cu virusul SARSCoV2.

Când nu se alerga prefectul Homorean cu președintele CJ Olt, Oprescu, au aparatele Real Time PCR, îl alerga Voiculescu pe Rotea la spital. Între timp, pentru că nici pandemia nu i-a oprit să-și deruleze campania electorală, se alergau candidații la Primăria Slatina, Emil Moț și Liviu Voiculescu, cu măști și dezinfectanți. Exemplele sunt multe și au fost consemnate în presă în toată această perioadă. Pandemia n-a trecut, însă în această perioadă nu mai sunt de actualitatea datele privind situația pandemică ci date cu privire la vaccinare. Prin urmare, ai noștri, din nou pe imagine.

A venit iar circu’n oraș: Ăla io, ăla io pe centru de vaccinare de tipul drive-through

Vineri 14.05.2021 se va deschide primul centru de vaccinare de tipul drive-through din Slatina, ce va fi situat în proximitatea „Parcului Tineretului”. Informație comunicată de Primăria Slatina, deci asumată(n.n. inclusiv prin conținut!) de instituția în cauză.

«Primăria Municipiului Slatina anunță faptul că vineri, 14.05.2021 se va deschide primul centru de vaccinare de tipul drive-through ce va fi situat în proximitatea „Parcului Tineretului”, mai exact pe strada „Aleea Eroilor”. De asemenea, în aceeași locație va fi amplasat inclusiv un birou de unde toate persoanele imunzate vor primi dovada vaccinării, respectiv certificatul.Această activitate se va desfășura pe o perioadă de 3 luni zilnic, în fiecare după-amiază iar cetățenii se vor putea vaccina în mașină, fără să fie nevoie de o programare.Persoanelor care doresc să se vaccineze le vor fi puse la dispoziție atât serul Pfizer cât și serul Johnson&Johnson, cel din urmă necesitând administrarea unei singure doze.Această acțiune presupune trei etape respectiv, triajul, vaccinarea efectivă și etapa post vaccinare ce va fi monitorizată în parcarea aferentă parcului sus-menționat.Menționăm faptul că sensul unic de funcționare va fi dinspre strada Artileriei către strada Tunari iar în vederea eficientizării acestei acțiuni, agenții de îndrumare a traficului vor asigura fluidizarea accesului către zona de triaj, vaccinare și supraveghere post vaccinare.»

La aproximativ o oră după ce știrea face înconjurul presei locale și al rețelelor de socializare fiind distribuită inclusiv pe pagina primarului Emil Moț, intră în scenă și prefectul Florin Homorean. Anunță la rându-i marea realizare- ca o paranteză Slatina/ Oltul se află la coada clasamentului la categoria drive-through- și, cum spuneam, pe capital de imagine, își asumă acest eveniment cu subiect și predicat: ”Înfiinţarea unui centru de vaccinare drive-through în Slatina se înscrie în activităţile pe care le-am promovat, în calitate de prefect”!

«Înfiinţarea unui centru de vaccinare drive-through în Slatina se înscrie în activităţile pe care le-am promovat, în calitate de prefect, pentru a creşte accesibilitatea populaţiei la Campania Naţională de Vaccinare împotriva SARS-CoV-2. Acest centru de vaccinare va funcţiona în Zona Parcului Tineretului începând de vineri, 14 mai 2021, şi va folosi pentru imunizare vaccinul Pfizer BionTech şi Janssen (Johnson&Johnson). Vaccincarea se va realiza zilnic, în intervalul 15:00 – 21:00, fără a fi nevoie de programare prealabilă. Organizarea acestui centru se realizează printr-un efort conjugat al Primăriei municipiului Slatina, Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Olt şi unei companii privată din municipiul nostru, sub coordonarea din punct de vedere medical a Direcţiei de Sănătate Publică Olt. Am încredere că această acţiune va avea un succes foarte mare, cu atât mai mult cu cât intenţia noastră este să menţinem deschis acest centru 24 h din 24 h în weekend-ul 21 – 23 mai 2021. Doar printr-o participare activă la campania de vaccinare împotriva Covid-19 ne putem întoarce la normalitate.”

Cam așa arată… duelul. Pe ce se duelează în cazul de față cei doi? Tot pe sănătatea oltenilor. Victimele acestor jocuri penibile de imagine(n.n. în fapt încercări eșuate) sunt tot cetățenii simplii, aceeași are au avut de suferit când internați în spital nu au putut beneficia de medicamentele necesare pentru că Ministerul Sănătății a trimis la spital topuri de pliante, cum au și azi când se confruntă unitățile spitalicești din Olt cu același deficit doar din motive politice- spitalul tău, spitalul meu! Circ și vaccini! Fără Pâine. De la Primăria Slatina și Prefectura Olt!

Dacă n-ar fi de plans s-ar auzi probabil hohote de râs…

Print

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

error: Continut protejat !!!