Cotidian Judetean

www.concretolt.ro

EMIL MOȚ A INAUGURAT SKATEPARC-UL PROMIS ÎN 2016! LA CARACAL…

04. mai. 2021

Primarul Slatinei, aflat deja la al doilea mandat, a fost prezent pe 1 mai 2021 la inaugurarea skateparc-ului. Un obiectiv despre care a făcut vorbire pentru prima dată pe final de mandat mandatului de deputat:

”Slatina este deja pe harta internatională a acestui sport, după ce Marius Constantin a devenit campion mondial la freestyle skateboarding. Pentru el, și pentru toți tinerii slătineni, care practică aceste sporturi, m-am implicat în construirea unui skatepark, pe terenul de lângă Podul Olt. Primăria Slatina a alocat, deja, fonduri pentru proiectarea și construirea acestuia”, a declarant deputatul Emil Moț.”(2 mai 2016, Ziua Tineretului)

Ulterior, câteva luni mai târziu, când PSD Olt a decis prin vocea președintelui Paul Stănescu să-l pună primar la Slatina pe Emil Moț, acesta a inclus skateparc-ul pe lista promisiunilor electorale. Mai mult, în aceeași perioadă, Primăria Municipiului Slatina a remis mediei locale un comunicat de presă în care anunța ”demararea demersurilor” în realizarea obiectivului.

Primăria municipiului Slatina va amenaja un skatepark pe o suprafaţă de 7.000 de metri pătraţi dintr-un parc desfiinţat în 2006, pe care urma să se construiască un hipermarket, apoi revenit în proprietatea Primăriei în 2015. Terenul pe care va fi amenajat skatepark-ul este situat în apropierea râului Olt, a stadionului şi a Clubului nautic.Decizia a fost luată având în vedere că tot mai mulţi tineri din municipiu practică skateboarding-ul, dar şi pentru că unul dintre locuitorii urbei- Marius Constantin Virgil, campion european în ultimii doi ani la ‘freestyle skateboarding’ – a sugerat municipalităţii amenajarea unui skatepark în Slatina încă din 2013 având ‘în spate’ 3.000 de semnături de susţinere. Parcul destinat practicanţilor acestui sport va fi unul dintre cele mai mari de profil din ţară. Primul pas pe linia demersurilor în ce priveşte realizarea acestui proiect constă în menţionarea acestuia printre obiectivele ce vor fi prinse pe lista investiţiilor din anul 2016. Suma pentru amenajarea acestui skatepark nu a fost încă stabilită, dar ea va proveni integral de la bugetul local pe anul viitor, an până la finele căruia proiectul va trebui realizat.

Arc peste timp…

Skateparc-ul promis încă din 2015 a mai apărut în peisaj doi ani mai târziu când, pe semnătura primarului Emil Moț, terenul pe care ar fi trebuit să se contruiască ”unul dintre cele mai mari parcuri de profil din ţară” dar pe care și atunci ca și azi cresc doar buruienia fost pus sub paza și protecția celor de la SC Europrotect Security SRL(n.n. contract luat la puricat în urmă cu o lună de procurorii anticorupție!). Altfel, subiectul a fost adus și readus în atenția opiniei publice în mai multe declarații publice ale edilului, în campaniea electorală bineînțeles, stadiul fiind același: promisiune!

Pe 1 Mai însă, primarul Emil Moț a fost prezent la tăierea panglicii roșii la skateparc. Dar nu la Slatina, ci la Caracal, nu cel promis de el din 2015 ci cel anunțat de primarul Doldurea în anul trecut și finalizat astăzi.

Între cei doi edili(n.n.cele două municipii) cu privire la acest obiectiv, există doar o diferență de… nuanță: 5 luni la Caracal, 5 ani la Slatina! Cu precizarea că în cazul lui Moț sunt ”demarate demersurile” și atât. Înfloresc buruienile și, recent, a fost eliminată și paza!

Print

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

error: Continut protejat !!!